Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

sQelle 

všechny recenze uživatele

Tam kde jednička překvapila, tak tady naopak ubírá. Předat dětem myšlenku o cestování času fungovala dobře. Tady se z opakování jednoho dne úplně sejde. Základní děj je průhledný a místy to šustí papírem až moc. Vydělané peníze se tvůrci nejspíš rozhodli nacpat do CGI, než do komornějších scén jako v jedničce. Takže začátek a konec je přeplácaný CGI, které není vůbec hezké a místy úplně zbytečné (viz. záběr na zem s gryfy, nápisy na obchodech nebo létající kameny a fontána kolem runy elementů). Škoda, jednička fungovala krásně a i tech dvacet minut je cítit. K těm lepším věcem bych přičetl střed filmu, který byl aspoň trošku komornější, hlavní postavu a občasné dobré pokusy o pobavení díky duu Martina Písaříka a Jakuba Ouvína. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Vlastně tvůrcům dost fandím a tiše doufám, že to napotřetí snad už konečně vyjde. Natočený je ten film totiž opravdu dost dobře. Spoustu pěkných záběrů, na české poměry fajn efekty, relativně zajímavý svět, parádní kostýmy, jen ten scénář hrozně kulhá. Né jenom, že je zase neuvěřitelně nenápaditý a obšlehává vše možné, ale také mu po 45 minutách dojde dech a začne neuvěřitelně recyklovat sám sebe a přešlapovat na místě. Ono když vás pak ve zbytku filmu pořádně baví jen vtipné scénky Pisaříka a Ouvína, které jsou totálně mimo hlavní děj, tak je něco špatně. Motivačně hodnotím slabými 3* 50% PS: Taky jste si všimli, že tvůrci v 59 minutě vyloženě obšlehli hudbu z Temného rytíře? ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

První Princeznu zakletou v čase jsem si velmi užil a byl to svěží závan do českých pohádkových vod a proto jsem se na druhý díl velmi těšil.Opravdu velmi . Inu a zklamán jsem nebyl ,ale hezky popořádku.Druhý díl nás přímo vrhá do děje a soustředí se především na alchymistku Amélii ,která je tentokrát zakletá v čase a nikoliv princezna ,ale to vůbec nevadí . Na začátek chci říct ,že napsat ,protlačit ,zafinancovat a pustit se do takovéhle pohádky v českých vodách chtělo velké odhodlání ,hodně peněz a velké filmové srdce . Takže všichni a zejména Petr Kubík ,jako spoluscénárista a režisér mají můj velký obdiv.Výsledek je totiž plně a to opravdu srovnatelný se současnými světovými filmy žánru a to včetně Marvelovek a Hollywoodu . A to myslím mluví samo za sebe. Inspirace zejména Marvelovkami ,ale i třeba Pánem prstenů je tady zřejmá a jasná. Je to opravdu rozmáchlá fantasy podívaná se vším všudy.Děj navazuje na první díl a Amélie střeží runu času ,jednu ze základních a na všechny má samozřejmě zálusk pěkný padouch ,který už má být dávno mrtvý ,ale jak se ukáže ,není. Alchymistka za pomoci princezny a prince a spousta dalších se vydává do bájného města ,kde je poslední runa a tu svojí střeží a tají.Je to vzácná runa času získáná v prvním filmu a Amélie se snaží čas ovládnout a posunovat ,ale něco za něco a tak jí to začíná pomalu měnit. Ano podobnost s Frodem a nesení prstenu je zřejmá ,stejně jako podobnost s kameny nekonečna a co se týče obrazového a vizuálního zpracování ,musím všem vyseknout hlubokou poklonu ,protože každá scéna ve filmu vypadá fantasticky a skoro bych řekl ,že není záběr ,kde není použit nějaký speciální efekt .Autoři se tu opravdu velmi rozmáchli a tak nejen efekty ,ale i lokace a kamera a hudba působí opravdu fantasticky. I když by se mohlo zdát ,že jde o americkou fantasy v českých hradech a zámcích , ale není tomu tak.No a herci jsou skvělí a kdo má rád Elišku Křenkovou ,užije si jí dvojnásobně ,neb runa času nám jí ukazuje dvakrát a pokaždé jinou a často obě najednou.Humorné vsuvky většinou obstarává duo Písařík-Ouvín a musím říct že velmi příjemně a pohodově ,nikoliv trapné. Není to sice tak originální jako díl první ,ale je to daleko rozmáchlejší temná fantasy se vším všudy ,kde se malé děti možná budou trochu bát a kde i čarodějnice z prvního dílu bude mít poměrně velkou a důležitou roli. Přibyl nám tu příjemný Vojta Kotek a hlavní padouch v podání Jana Jackuliaka je opravdu démonický a patřičně chtivý moci.Možná bych malinko vytknul časté přeskakování v ději a mnoho záblesků ,i když je tu čas hlavním pánem ,myslím ,že méně je někdy více..Ale to je proti všemu opravdu v menšině.Prostě slušný scénář ,perfektní vizualizace ,zvuk a kamera ,k tomu vynikající herci a patřičná dávka napětí i humoru.Chvilku jsem zvažoval hodnocení vzhledem k prvnímu dílu a nakonec dávám plných pět a 90% .Je to opravdu nádherná podívaná a byl jsem více než spokojen .Ježíšku ,co to tu mám zase na té ruce pane Zachu? ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Měníš se, ztrácíš sama sebe..." Už první díl Princezny zakleté v čase byl šmrncnutý fantasy, ovšem tohle pokračování už nemá s pohádkou vlastně vůbec nic společného. Je to jednak výrazně temnější než jednička, ale hlavně je to plné magie a bojových scén, jejichž  rozsah podle mě do pohádky pro menší děti nepatří. Kromě toho už i název filmu je zavádějící, protože pokud je zde někdo "ztracen v čase", tak je to možná alchymistka Amélie, ale rozhodně ne sama princezna. Sám příběh přitom určitě není špatný, a dilema, kterému je Amélie vystavena (přivlastnit si magii, která ji nepatří z pohnutek, i když ji k tomu vedou dobré pohnuty - ochrana svých přátel), působí velmi věrohodně a nese v sobě silnou myšlenku o tom, že "cesta do pekla bývá mnohdy dlážděna dobrými úmysly". S čím mám trošku problém je závěr, kdy ve prospěch dobra musí zasáhnout (původně zlá) čarodějnice Murrien. Podle mě se děj "pohádky" mohl bez tohoto zvratu obejít. Stačilo, aby sama Amélie onen návrat v čase provedla z gruntu a k onomu závěrečnému střetu (plnému násilí) vůbec nemuselo dojít. Každopádně ona změna charakteru čarodějnice Murrien v tomto díle nebyla nikterak blíže vysvětlena, takže ten její zásah ve prospěch dobra na mě moc věrohodně nepůsobil. Stejně tam bych měl určité výhrady k některým komediálním scénám zejména v podání Martina Písaříka coby pobočníka prince, které na mě působily spíš trapně než vtipně, ač asi chápu jejich smysl odlehčit děj pro dětského diváka. Ale otázkou opět je, co už jsem psal v úvodu, zda bylo správnou cestou udělat na jednu stranu velmi temný příběh plný bojových scén a na druhou stranu jej takto zkombinovat z trapností. I přes tyto výhrady dávám ale nakonec čtyři hvězdičky, protože podobně jako u jedničky si myslím, že na to, že to bylo produkováno v české kotlině, jde o opravdu kvalitní a svěží počin. Jen tomu prosím neříkejme pohádka. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Kostra příběhu je v podstatě velmi jednoduchá, proto úplně nechápu, proč musí mít tohle celkem zbytečné pokračování tak šíleně nataženou stopáž. Nehledě na to, že název tentokrát skoro vůbec nekoresponduje s obsahem, princezna se tu sotva mihne. Dalším neduhem jsou vizuální efekty, jež působí hodně lacině. Nezbývá tedy nic jiného, než se soustředit na herecké výkony, které jsou bohužel dost nevyrovnané. Z nově zjevivších se postav pak zaujme především Vojta Kotek. Vyzdvihnout si ovšem zaslouží hudební složka filmu. Ta se skutečně povedla. (45%) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Film se natáčel v barrandovských filmových studiích, kde jako město Ayra posloužila dekorace středověkého města Knightfall. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Snímek podpořil Státní fond kinematografie částkou 4 miliony českých korun. (Azurose)
  • Během závěrečné bitvy je poznat, že některé záběry jsou točené během hluboké noci a některé k ránu (například v jednom záběru je obloha tmavě fialovomodrá a o chvíli později je obloha úplně černá). (Krocka)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama