Reklama

Reklama

Jak jsem se zamilovala do gangstera

  • Polsko Jak pokochałam gangstera
Trailer
Polsko, 2022, 184 min

Režie:

Maciej Kawulski

Kamera:

Bartek Cierlica

Hrají:

Tomasz Włosok, Aleks Kurdzielewicz, Antoni Królikowski, Agnieszka Grochowska, Magdalena Lamparska, Krystyna Janda, Julia Wieniawa-Narkiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemná žena vypráví o vzestupu a pádu Nikodema „Nikośe“ Skotarczaka, jednoho z nejproslulejších polských gangsterů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Krabak 

všechny recenze uživatele

Musím smeknout klobouk před těmi 180ti minutami, který ten film má. V životě bych neřekl, že mě nějáký životopisný film o pro mě totálně neznámém člověku na tak dlouhou dobu připoutá k televizi. Kamera je opravdu parádní, herecké výkony, děj, či jeho vývoj to samé a co musím vyzdvihnout především, tak je hudba. Té dávám 10/10. Název filmu mě tedy dost odrazoval. Naštěstí jsem tomu dal šanci a místo romanťárny jsem dostal skvělé kriminální drama. --->96% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Poláci opět dokázali,že točit filmy umí a tak zatímco my máme svého Gangstera Ka a Francouzi Mesrina,Poláci mají svého Nikoše.Co ovšem tentokrát krutě nevychytali je stopáž a tři hodiny jsou na takový příběh prostě moc (přeci jen Kawulski není Copolla nebo Scorsese) a zatímco první dvě třetiny je to skvělá zábava,v té poslední třetině (plus mínus od útěku z vězení) se vše naopak začíná nebezpečně táhnout a osobně sem měl velký problém udržet pozornost a vydržet až do konce.On totiž Nikošův příběh sice není úplně nezajímavý,ale nijak nevybočuje ze standardu,kdy se hlavní (anti)hrdina vypracuje z obyčejného podvodníčka/veksláka,přes zloděje aut až k "velkému šéfovi".Nikoš navíc nebyl takový ten klasický mafián/gangster,tak jak je známe z filmů,takže tu prakticky úplně absentuje jakákoliv akce a kdo by se těšil třeba na přestřelky atd,bude notně zklamán (aniž by to byl spoiler,tak mrtví jsou tu - nepočítaje sebevraždu a nehodu - všehovšudy 2).V tomhle případě by pomohlo buď zkrácení o dobrých 30-40 minut,popřípadě rozdělení na dva samostatné filmy.Pak by hodnocení bylo jinde,jelikož zahrané a natočené je to opravdu velmi dobře a navíc to má skvělý soundtrack...70% ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Poliakom preplo a natočili 3 hodinovú drámu ktorú ponúkli netflixu. Výber skladieb na jednotku. Ale fakt tá dĺžka. Hodnotenie s okrúhlym číslom 12k malo mať úplne iný film. Kiná su v tejto dobe Op. A verim že to tak nebude celý rok. Nejaký starší kúsok sa mi nechcelo hľadať tak vyhrala táto poľská gangsterka. Nebolo to zlé, len fakt pridlhé. A tie scény s titulkami vyslovene vadili. 3* ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Na to, že nejde o klasickou gangsterku nebo akčňák, má to brutální délku. Více to zavání hraným dokumentem, navíc snad jako polská oslava národního hrdiny. Nevyskytují se konkrétní akce s napětím, jako v západních gangsterkách, vše je pohodově odvyprávěno. Je zde hodně vyprávění - dějových okomentování od různých postav. Tak jak filmové "komenty" nemám moc rád, tady mě vůbec nevadily. A pak to má neuvěřitelné plusy. Kamera, dobová atmosféra, střih a zároveň hudba - dobové pop skladby (ne polské) perfektně vložené do děje. Rozdělil jsem dívání na dvě části po 1,5 hodinách a mám dva odlišné pocity. Dějové zpracování bez úžasu a vizuální pocit s úžasem. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nepřeháníme to už tak trochu s tou glorifikací šmejdů??? Posmrtně byste ho měli jmenovat prezidentem a jeho ostatky vyslat na oběžnou dráhu. Navzdory tomu, že to má 3 hodiny, jsem se nedozvěděl, čím se vlastně “živil” po autech a co z někoho tak nízkýho udělalo mocnýho lokálního kápa zločinců a nově též národního hrdinu. Dvě pecky za soundtrack, i když ten byl taky mimo- Massive Attack ve scénách ze sedmdesátek, hudba ze sedmdesátek v devadesátkách, chvílema už to připomínalo jukebox- jeden silnej vál dohrál a okamžitě na něj navázal další. V devadesátkách chodil tenhle kmotr v dederonce, jaký se nosily v šedesátkách, takže kostymérku taky nepochválím, ale nejvíc mi vadí ten oslavnej tón, tohle už není vůči slušnejm lidem fér. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu zazní písnička „Gyöngyhajú Lány“ od skupiny Omega, kterou v ČR známe pod názvem „Dívka s perlami ve vlasech“ od Aleše Brichty. Také zde zazní píseň „Big in Japan“ od německé skupiny Guano Apes. (Skarface)
  • Ve filmu zazní píseň „Big in Japan“ ve dvou verzích, a to od Ane Brun a od kapely Guano Apes. (pornogrind)
  • Okrem Poľska sa natáčalo aj v Litve. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama