Reklama

Reklama

„Pane, vy jste vdova!“

  • angličtina You Are a Widow, Sir
TV spot
Československo, 1970, 97 min

Kamera:

Václav Hanuš

Hrají:

Iva Janžurová, Olga Schoberová, Eduard Cupák, Jiří Sovák, František Filipovský, Čestmír Řanda st., Jan Libíček, Otto Šimánek, Luděk Kopřiva, Vladimír Menšík (více)
(další profese)

VOD (1)

Panovník sousedního státu přijíždí na státní návštěvu. Incident, který má za následek vážné poranění vzácného hosta, přiměje druhého krále zrušit neschopnou armádu. Generálové se ovšem okamžitě spiknou a chystají se vladaře odstranit... Bláznivá česká komedie (TV Prima)

Videa (1)

TV spot

Recenze (428)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Který blbec mě zastlal do postele? Copak jsem nějaký termofor?" Již několikrát jsem uchránil svůj krk před kontaktem s břitvou tím, že jsem při erotické výzvě předvídavě nezavřel oči. Patrně proto jsem se nemohl stát dvojnásobnou vdovou a stále trvám na tom, že zrušit armádu je ekonomicky prozíravý tah. Hvězdy mi zkrátka ještě nikdy nezalhaly a co se týká ztřeštěných komedií, tak nadšeně hlasuji pro jakýkoli úlet. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Miloš Macourek, Václav Vorlíček .. Když pominu všechny ty skvělé pohádky, je tohle nejlepší film z dílny Václava Vorlíčka a Miloše Macourka. Prapodivný mix komediálního žánru se sci-fi nápady byl silnou stránkou mnoha českých děl a tohle je jedna z nejsvětlejších ukázek skloubení těchto žánrů. S přispěním výtečného hereckého obsazení mne napadají jen samá slova chvály. Absurdita dotažená do krajnosti, dokonale skloubená s unikátním černým humorem .. vražedná kombinace! 100%. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Další z klenotů české (československé) komediální tvorby. Má sice pomalejší rozjezd, ale v jednu chvíli se přestane hlídat a začne ujíždět zběsilým tempem až do bláznivého finále. Snad kromě pana Hrušínského zde byla obsazena celá tehdejší herecká špička, která odvedla výbornou práci, navíc pod taktovkou Václava Vorlíčka (byl jsem hodně překvapenej, když jsem si po zhlédnutí snímku nepřečetl jméno pana Lipského, který má na svědomí všechny ostatní crazy komedie z té doby). Co dodat? Snad jen, že to bude za 5* a nemůžu jinak, než doporučit. "Abych z vás neudělal nezaměstnaného!"; "Ona dostala provaz, ale má kliku, umírá na játra"; "Zavři oči brouku!" ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Pardon, absurdní humor sice mám hodně rád, ale v tomhle podání mi vůbec nesedl. Asi třikrát jsem se pousmál, hodně se mi líbil herecký výkon Ivy Janžurové a ani ostatní herci nezaostávají, ale jinak mě ten film nudil, nebavil, děj mi přišel úplně zbytečně překombinovaný, vtipných scén je zde míň než jsem čekal a i u těch, co tu jsou, se mi koutky úst pohnuly skutečně minimálně. A ačkoli riskuji, že budu obřadně nabodnut na kůl, mě nepřijdou vtipné ani ty hlášky, co zde každý druhý až otrocky opakuje v každém komentáři. Nikomu to neberu, nikomu nebudu nic vymlouvat, když se mu to líbí, ale mě Pane, vy jste vdova prostě nezaujalo. Horší z těch českých crazy komedií bylo snad jen Zabil jsem Einsteina, pánové... Lepší 2* ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dvojice Macourek – Vorlíček má na svědomí celou řadu populárních crazy komedií, na které byli u nás největšími odborníky. Švihlá sci-fi zápletka s výměnou mozků je výborným základem pro rozehrání originálního příběhu. Herecké obsazení v jejich filmech bývalo vždy vynikající a tohle není výjimka. Nejvíc tady zazářila Iva Janžurová, která je naprosto fenomenální ve všech třech rolích. Klasika. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (46)

  • Záběr s useknutou rukou krále Oskara XV. (František Filipovský) natočil režisér Václav Vorlíček dodatečně na vypůjčenou kameru. Nebyl si totiž jist, zda diváci v jiných koutech světa unesou vtip, v němž z useknuté ruky vytéká modrá krev. Obavy se naštěstí nepotvrdily a film zaznamenal úspěch i v zahraničí. (J R C Pecuchet)

Reklama

Reklama