Reklama

Reklama

„Pane, vy jste vdova!“

  • angličtina You Are a Widow, Sir
TV spot
Československo, 1970, 97 min

Kamera:

Václav Hanuš

Hrají:

Iva Janžurová, Olga Schoberová, Eduard Cupák, Jiří Sovák, František Filipovský, Čestmír Řanda st., Jan Libíček, Otto Šimánek, Luděk Kopřiva, Vladimír Menšík (více)
(další profese)

VOD (1)

Panovník sousedního státu přijíždí na státní návštěvu. Incident, který má za následek vážné poranění vzácného hosta, přiměje druhého krále zrušit neschopnou armádu. Generálové se ovšem okamžitě spiknou a chystají se vladaře odstranit... Bláznivá česká komedie (TV Prima)

Videa (1)

TV spot

Recenze (428)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Absolutně zřešťěná crazy komedie plná bláznivých převleků a šílených dějových zvratů parodující bondovky všeho druhu. Herecký koncert Janžurové, celá plejáda hereckých es. Dosytosti jsem se nasmál černému humoru, naprosto flegmatickému králi Sovákovi. Vorlíček dokázal, že i v roce 1970, se nemusely točit fimy podřadné režimu... Zavři oči brouku .. ;) ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluje asi většina Čechů, ale řekl bych, že jen málokdo si doopravdy uvědomuje, jak geniální perla to je. Zatímco spousta jiných českých superoblíbených komedií jako Vesnička, Mareček apod. připomínají poctivé a výživné vepřo-knedlo-zelo, tohle je vyložená lahůdka pro opravdové gurmány, rozkoš pro všechny filmové smysly. I v kontextu celosvětové kinematografie se jen zřídkakdy vidí tak vypilovaná kombinace skvěle zamotané zápletky, absurdního, černého, suchého i mnohého jiného humoru, dokonalých hereckých výkonů (Iva Janžurová mohla konečně naplno rozvinout svůj bezbřehý komediální talent), neskutečně originálních režisérských vychytávek, legendárních hlášek a vůbec celkové "světovosti" celého filmu - kdyby jej natočili Američani nebo Francouzi, je z toho legenda. Opět si nezbývá než obligátně povzdechnout - tohle už dneska nikdo nevymyslí, a i kdyby vymyslel, nikdo to nezaplatí. ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Ivy Janžurovej, ktorá mi ešte v žiadnom filme nebola tak veľmi sympatická. Presne tento typ starých českých filmov mám rad - neotrelé nápady, absurdné situácie, výborní herci, nejaký ten sci-fi light motív, vtipné hlášky (moja obľúbená, tá od Kopeckého - "Abych z vás neudělal nezaměstnaného!") 7,5/10 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +4* další bláznivá komedie z dílny Vorlíčka a Macourka se na našich obrazovkách objevuje stále často a tak nikoho nebude zajímat co tu jeden z mnoha uživatelů vypisuje, když to všichni znají, že? :-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Který blbec mě zastlal do postele? Copak jsem nějaký termofor?" Již několikrát jsem uchránil svůj krk před kontaktem s břitvou tím, že jsem při erotické výzvě předvídavě nezavřel oči. Patrně proto jsem se nemohl stát dvojnásobnou vdovou a stále trvám na tom, že zrušit armádu je ekonomicky prozíravý tah. Hvězdy mi zkrátka ještě nikdy nezalhaly a co se týká ztřeštěných komedií, tak nadšeně hlasuji pro jakýkoli úlet. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (46)

  • Vojáci z přehlídkového sboru na letišti jsou oblečeni do tehdejší vycházkové uniformy Československé armády pro vojáky prezenční služby, vzor 63. Změny jsou v helmách natřených na modro, přidaných bílých rukavicích, opasku a botách téže barvy. Vojenská kapela má místo sak bundokošile a na nohou kanady, mimo výstroj má přidány bílé barety. Znaky na rukávech sak i bundokošilí jsou přešity jiným logem. (sator)
  • V jednom zábere pri vítaní delegácie na letisku vidieť v pozadí Boeing 707 vo farbách spoločnosti Pan American. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama