Reklama

Reklama

Mistr jinu a jangu: Sen o věčnosti

  • Čína Qing ya ji (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Démonický had znovu procitá a Mistři jinu a jangu musí vyřešit záhadnou vraždu a ochránit svoji říši před temným spiknutím přímo v srdci císařského dvora. (Netflix)

Recenze (31)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velkolepé Fantasy z Číny, které zaujme hezkými efekty a slušnou akcí, které je bohužél dost málo. Opravdu nevím, proč se Fantasy s démonama musí z 80% soustředit na vývoj postav a nezajímavý příběh, který nikoho moc nezajímá? Převažuje Drama, což je škoda. Finále je poměrně epické, ten démonický had je natočen skvěle, ale zamrzí, že hlavní hrdina tam stojí v pozadí, nic nepředvede a nechává ostatní dělat práci za něj, to mi přišlo celkem zvláštní. Ušlo. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 5.5/10. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Bylo by fajn, kdyby místní japanisté objasnili, jak moc film vychází z předlohy Onmjódži (Baku Jumemakura). V tomto fantasy námětu uvidíme zajímavý příběh, kdy se probouzí v metropoli říše démonický had a čtyři mistři se svými nadpřirozenými ochránci musí zneškodnit hada dříve, než bude pozdě. Jenže v císařském městě se dějí podivné věci a někdo mistry zabijí jednoho po druhém. Mark Chao se pokouší stát mistrem jin-jangu, respektive vylepšit svoje schopnosti. Má však svůj názor na démony a jeho metody nebudou spolupracovníkům po chuti. Uvidíte vizuálně nápaditý film, který má někdy až mystickou atmosféru, akční fanatasy a subtilní BL romance, kterou bych zrovna v Číně nečekal. Z dalších herců vyniká Allen Deng jako bojovník Po-Ja. Nejvíce tady samozřejmě válí Mark, ale i ostatní na to, že nejsou špičkoví a známí herci odvádějí svoje party dobře. Fanatastické souboje a hlavně hudba, Kendži opět zaválel. Fantasy s atmosférou tajemna, perfektní výpravou, velmi dobře zvládnuté. Takto povedeného zástupce žánru jsem už pár let neviděl, na rozdíl od všech těch infantilních monster huntů, liščích démonů, atd. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V Číne už dávno snili o večnosti. Napríklad taký čínsky cisár Qin Shi Huang túžil po nesmrteľnom živote a tak sa stal jedným z najznámejších stravníkov ortuti. Pri hľadaní elixíru života požil niekoľko ortuťových piluliek a po chvíli zomrel. Nesmrteľným sa tak stal aspoň týmto príbehom a nám dal vedieť, že ortuť skôr smrť privoláva. Film Sen o večnosti príbeh tohto cisára neprekonáva. Má skvelý vizuál, ale na dejovú štruktúru, ktorú ponúka, je príliš dlhý a často až mätúci. Efekty vyšli dobre, tu som nič iného ani nečakal. A tak si zaslúži aspoň priemerné hodnotenie, hoci mohlo to vyjsť aj lepšie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku je celkem jasné, že ve finále se hlavní hrdina porve s obřím hadem. To by nevadilo, protože zlotřilý plaz je sympaťák. Jenže ta cesta, která k závěrečné bitce vede, je dost nezáživná. Copak o to,vizuál je hezký a efekty mají něco do sebe, ale to tady nestačí. Já tady vlastně viděl jen jen bandu androgynních ťamanů a ťamanek, kteří se tu občas poperou za zvuků všudypřítomné osudové hudby podpořené nadužívanými slow motion záběry, ale víc se tu řeší osobní motivace, charaktery a neodmyslitelná romantika. A to od akční fantasy fakt nečekám. Nehledě na to, že jsem se v tom občas ztrácel a když si chlapci rozpustili vlasy, a to bylo dost často, spolehlivě se mi všichni pletli. Takhle teda ne. 35% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tenhle druh filmů zrovna nevyhledávám,ale přesto sem tomu zkusil dát šanci a nic.Vizuál je sice víceméně ok a had je fajn,ale jinak se mi to absolutně netrefilo do nálady a nebavilo mě to.Od akční fantasy bych čekal víc než nudný příběh,který zabírá většinu přestřelené stopáže.Všechny postavy mi navíc úspěšně splývali a v kombinaci s nudou sem se v tom o to víc ztrácel...40% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Co se týče efektů, námětu a zpracování, tak rozhodně palec nahoru, i když tam byla očividná inspirace třeba u Dr. Strange, ale takovéto pozitivní ovlivnění mi nikdy u nikoho nevadilo, nicméně celková zmatečnost a strašlivá roztáhlost to hodně srážejí dolů. 60% ()

griph

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Čínskej Doktor Strendž? Přiznávám se neviděl jsem to! Viděl jsem frst 10 minut, a to co jsem viděl je teda něco, jsou tam dva týpci jeden hodí toho druhého do lesa jako podělanej Strendž přes nějakou blek houl a pak vyvolá nějaké tři kokoty jednoho nebo dva dokonce s křídly a vytáhne nějakému kidovi jebak z čela a sežere to, no tyvole! Nakonec se objeví snad had a tomu hodí další jebak do huby, tohle fakt ne! Ať si žerou v Ejži, co chou, ale kurva.. Jestli to někdy shlédnu, tak to jsem pěknej sebevrah. Well možná někdy. :) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lehce poetické fantasy ošálí zrak (i sluch) nádherným vizuálem, výpravou, hudbou či perfektními triky (plus několika opulentními akčními scénami), přestože se jeho podstatná část odehrává v pár místnostech císařské rezidence. Sem se sjedou 4 mistři kvůli poražení Démonického hada (s tělem uvězněným v nesmrtelné lidské schránce), jenže je provází též vzájemná nedůvěra a dvorní intriky. Zápletka s věčnou láskou a údělem není nekomplikovaná, navíc čínská jména a tváře se mi docela pletly a pravidla světa jsem ne vždy chápal (Duchovní ochránci), naštěstí mé zmatení hrdinové většinou dodatečně vysvětlili. 70 % ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Mám pro čínská fantasy velkou slabost. Vizuálně naprostá dokonalost, příběh byl místy sice předvídatelný a i celkem jednoduchý o pár postavách, ale i tak mi ty dvě hodinky utekly jako voda a s chutí bych si to pustila znovu. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Náročné sledovanie, ktoré zvládne naozaj len čínskych veľkolepých eposov nielen znalý ale hlavne na ne pripravený fanúšik. Po technickej stránke niet tomu ako obvykle čo vytknúť, perfektne to s rozumom "vykrádalo" efektíky z Infinity War, Endgame a Doctora Strangea a to myslím ako plus, lebo to nebolo násilné a do snímku sa to hodilo. Dramatická linka bola prepletená a dostali sme aj sériu flashbackov a na konci skutočného významu jedného opakovaného flashbacku, toto všetko bolo premyslené, rovnako ako detektívna vložka. Dialógy boli slušné, ale tu sa dostávame k negatívam. Bolo ich neskutočne veľa, film sa snažil príliš poetizovať a na akciu zostalo príliš málo priestoru. Finále bolo samozrejme už iná káva a bolo doslova epické, už tam chýbala len Godzilla :) Mal som to v duálnom dabingu, ale samozrejme ako väčšina netflix počinov, ktoré sú predabované zo svojho originálneho jazyka do angličtiny (Kingdom, Sweet Home, Space Sweepers a teraz toto) som to radšej zhliadol v origináli, ktorí k tomu jednoducho sedí najviac. Silnejšie tri hviezdy, ale na štyri to jednoducho nemalo, pretože to bolo až príliš uťahané, čo nebol dôsledok dĺžky filmu, zvládnem aj dvojnásobné dĺžky, ale samotným spracovaním, ktoré sa snažilo byť viac "hĺbavé", ako by bolo vhodné. Ale pokračovaniu by som sa nebránil, takýchto prehistorický čínsky fantasy Doctor Strange, to si nechám ľúbiť aj nabudúce. P.S. Aby som nezabudol, tak o hudbu sa postaral Kendži Kawai, takže to krásne evokovalo Yip Mana, aj keď iný by to nazval sebavykrádaním... :) ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Hodně patetická čínská fantasy, ve které je žalostně málo akce, zato mnoho dlouhých a zbytečných rozhovorů. Žádný kung-fu, to mně teda chybělo nejvíc. Vizuálně je to však opravdu hezké, možná trochu kýčovité, ale mně se to líbilo. Ten vztah mezi dvěma hlavními mistry byl divnej a trochu mě znervózňoval. Co to jako k sakru mělo bejt? Čínská Zlomená hora? ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Musí se, hlavně v první půli, dávat hodně pozor, pak si to divák opravdu užije. Hlavně v druhé polovině je film opravdu EPICKÝ. Děje se tam tolik věcí, že divák moc nestíhá, ale nejde se od toho odtrhnout. Vyzdvihnout musím i velkolepou hudbu, která vše podkresluje. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Číňani prostě velké výpravné fantasy dělat umí. Působivý vizuál, poněkud ujetý příběh, krásná hudba. Za mne spokojenost (na čínské poměry dobré). 70% ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tato subtilní BL romance (bromance) mezi Qing Ming-em a Bo Ya-em nás zavádí do historického období východní Asie, kde vládnou démoni a celým filmem prostupuje akční fantasy a mystično. Vlastní příběh je ale hodně spletitý a někdy jsem se v něm téměř ztrácel. Zřejmě to tak asi mělo být kvůli předloze Onmjódži (nebo malinko zjednodušit?), každopádně ode mě za příběh nejnižší hodnocení ze všech hodnotícíh kritérií. Zahráno výborně, přesvědčivě (Mark Chao a Allen Deng), v Číně je obrovský potenciál herců. Fantastické souboje, velkolepý vizuál, skvělé efekty a výprava mě hodně zaujaly. Ale ta hudba, ta byla úplně NEJ a v závěrečných pasážích snímku přímo sděluje "to něco" hodně jemného, co mezi oběma hlavními postavami je, jen to nemohou lépe herci kvůli čínským nařízením vyjádřit. Hezký zážitek. Hodnocení 4,4 (691010) ()

animario 

všechny recenze uživatele

Mýdlová opera z Číny. Začátek sliboval vizuálně pěkný fantasy, ale čím víc se příběh zamotával, tím větší telenovela to byla. Polovinu stopáže totiž tvoří zdlouhavý scény se zívajícíma dialogama + zdlouhavý záběry na běloskvoucí tváře metrosexuálních herců a hereček ze všech možných úhlů za doprovodu stejně znějící dobrodružný hudby (herectví tady spočívá v tom, že se všichni tváří nijak nebo unyle). To všechno občas proloženo akcí + nějaký triky a ve finále je obří had. Předloha asi nebyla špatná, ale film má úroveň nákladný televizní pohádky. 1,5* ()

ER 

všechny recenze uživatele

Velkolepá love story ve fantasy hávu. I přes komplikovaný děj, který museli tvůrci vysvětlovat v několika scénách, jde o slušný poetický příběh , plný magie. A byť to celé působilo chladně , finální efekt se nakonec v určité míře dostavil. ()

Reklama

Reklama