Reklama

Reklama

Urutora Q

(seriál)
Japonsko, (1966–1967)

Hrají:

Kendži Sahara, Akiko Wakabajaši, Nobujuki Kacube, Jutaka Sada, Juki Aresa, Haruo Suzuki, Čikao Ócuka, Akio Isono, Ureo Egawa, Jóiči Numata, Secuo Wakui (více)
(další profese)

Epizody(28)

Obsahy(1)

V důsledku narušení rovnováhy a pokřivení samotné podstaty přirozenosti dění na Zemi je budoucnost lidstva ohrožována celou plejádou paranormálních jevů a nezemských monster. Zkoumání těchto nadpřirozených událostí se ujímá světoznámý vědec a jeho tři mladí společníci – fotoreportérka a dvojice pilotů. Tam, kde nestačí ani síla armády a její techniky, nastupuje na scénu náš neohrožený tým, vyzbrojený pouze svým důvtipem a vědeckými znalostmi, pomocí nichž se snaží držet aktivitu oněch zlovolných sil na uzdě a znovu obnovit stav rovnováhy ve světě. (Israha)

(více)

Zajímavosti (2)

Kaidžú sóšingeki (1968)

  • Při jedné ze scén podává televizní hlasatel reportáž o útocích monster po celém světě, a je mimo jiné vidět napadení Paříže, při kterém se objeví titulek „Baragon terrorizes Paris!“. Monstrum, které ničí hlavní město Francie, však není Baragon, nýbrž Gorosaurus. Toho bylo nutné použít díky zmíněnému špatnému stavu kostýmu Baragona; scénář už však počítal právě s ním, a proto se v dané scéně Gorosaurus vynořuje z podzemí, i když se o podzemní monstrum vůbec nejedná. Na rozdíl od Baragona. Důvod zmíněného špatného stavu kostýmu Baragona bylo jeho opakované používání pro tvorbu kostýmů monster pro seriály Ultra Q (monstrum Pagos v epizodě č. 18) a Ultraman (Neronga v epizodě 3, Magular v epizodě 8 a Gabora v epizodě 9). (Israha)

King Kong vs. Godzilla (1962)

  • Kostým King Konga byl po čtyřech letech použit pro natočení druhé epizody seriálu Ultra Q (od r. 1965), kde bylo jeho drobnými úpravami (např. přidání ocasu) vytvořeno opičí monstrum jménem Goro. (Israha)

Reklama

Reklama