Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Univerzitní svět. Stejný, jako je ten náš, a přece svázaný vlastními pravidly. Ponořme se tedy do něj. Soňa Kostková (P. Hřebíčková) žije v nespokojeném manželství s Liborem Kostkou (P. Ostrouchov). Svému bratrovi Vojtěchovi Bohdanovskému (J. Havelka) se svěří, že napsala román, který hodlá vydat. Vzhledem k tomu, že jde o román erotický, hrozí jí v případě odhalení identity problémy v zaměstnání. Soňa i Vojtěch totiž působí jako vysokoškolští pedagogové na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Do funkce děkanky byla nedávno zvolena ambiciózní Alice Klusová (J. Čvančarová). Žena generál, která má úplně jasno, jak by měl vypadat profil vysokoškolského pedagoga a Soňa ani Vojtěch ho určitě nesplňují. Vojtěcha navíc opustila manželka, musí se proto sám starat o pětiletého syna a zároveň přednášet na univerzitě. Zde za ním přijdou jeho studentky a požádají ho, aby jim pomohl s inscenací Shakespearovy hry. Vojtěch přijímá, aniž tuší, jak fatální následky bude mít toto rozhodnutí pro jeho život. Drobné praménky jednotlivých osudů se proplétají a slévají v pocit stále sílícího napětí pod povrchem. Karty jsou zamíchány a rozdány. To, co začalo jako nevinný univerzitní román, brzo změní brutální vražda v drsnou detektivku... (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

marhoul

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení nechám otevřené, první půlhodina mě otravovala, Katarzia je herecky děsná, afektovaná, slušně zatáhla úvod ke dnu, nesejde, jakou roli má, to nebyla ani ochotničina, Havelka s Hřebíčkovou fajn, jejich party byly příjemné, studenti, Jitka Čvančarová, taky dobré. Co z příběhu vyleze, nevím, ale ve finále zaujalo, další díl si dám. ()

milwaukee odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čvančarovou museli přifouknout, protože to vyžadoval scénář? Podle toho, jak plula po obrazovce, by se díl mohl jmenovat "Červená velryba". Katarzia, co to je vůbec zač? Za takový herecký výron by měla fungovat bez honoráře. A vypadá to, že bez honoráře jela většina zůčastněných, protože celkový výkon tomu odpovídá. A pokud jde o poslední výtvory Hřebejka, tak bych je asi pojmenoval již zmíněným dílem "Teorie falu". A celkové hodnocení, které bych provedl ústy kolegy germanisty, bude velice krátké. Große Scheiße ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela se divím tomu nízkému hodnocení. Nemám Hřebejka zrovna v oblibě, ale myslím, že tohle se mu povedlo. Nechápu ovšem obsazení té slovenské "herečky", která byla opravdu strašná. Ta ať se věnuje jen hudbě, v té je dobrá. I Čvančarová mi vadila. Být tak nepříjemná jí sice předepisoval scénář, ale mohla trochu ubrat. Takhle už působila spíš trapně a směšně. Inteligentní člověk se až tak hloupě snad nechová.  Ale to si měl pohlídat režisér. Ostatní herecké výkony byly dobré (Hřebíčková, Veselý, Ostrouchov a všichni představitelé studentů), nejvíc se mi líbil Jiří Havelka. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobrý začátek, dobře vybraná hudba, jsem zvědavý na další díl. Tenhle díl : 3,5 - 4 * . *** Natáčelo se mj. i v Galerii Expost, v Nezvalově arše, v olomouc. knihkupectví Dobrovský, v restauraci Na břehu Rhony. Scény z nemocnice jsou z pražského IKEMu. Seriál měl podporu Olomouc. kraje, města Olomouc a dopravce Regiojet, a.s. . Výrobu finančně podpořil Stát.fond kinematografie z programu podpory filmových pobídek . ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo to je, ta Katarzia? Buď je naprosto nemožná a hrát neumí, nebo je naopak tak skvělá, že hraje, jako by to vůbec neuměla. Faktem je, že tak nesympatická, sebestředná a protivná baba jako její postava se hned tak nevidí. Jinak mě tam baví všichni, Jitka Čvančarová a Petr Vančura jsou dokonale protivní, Jiří Havelka sympaťák na kvadrát a celkově to jde. Lepší 3 hvězdy a třeba to ještě zvednu. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama