Reklama

Reklama

Pozadí událostí

(seriál)
  • angličtina Behind the Curtain (festivalový název)
Česko, 2022, 5 h 2 min (Minutáž: 74–77 min)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Vojtěch Bohdanovský (Jiří Havelka) a Soňa Kostková (Petra Hřebíčková) jsou sourozenci. Oba učí na Univerzitě Palackého v Olomouci, oba prožívají krizi v manželství: Vojtu s pětiletým synem opustí žena, Soňa, připoutaná ke dvěma dětem, čelí manželovým nevěrám a věčnému přehlížení. Vojta ve volném čase píše detektivky. Soňa se jím nechá inspirovat a vydá pod pseudonymem velmi úspěšný erotický román Pozadí událostí.  Do funkce děkanky filozofické fakulty je zvolena ambiciózní Alice Klusová (Jitka Čvančarová). Ve snaze vymýtit veškeré projevy přežívajících sexistických stereotypů na škole se do jejího hledáčku se dostávají pedagogové a studenti, kteří pomyslnou etickou hranici překračují. Situace na univerzitě eskaluje ve chvíli, kdy dojde k sexuálně motivované vraždě studentky. Vyšetřováním případu je pověřena pětatřicetiletá kriminalistka Lída Stehlíková (Martha Issová), která žije v partnerském vztahu se ženou, s níž čeká rodinu… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele jungewolf k tomuto seriálu (4)

Paridův soud (2022) (E01) 

Celkem dobrý začátek, dobře vybraná hudba, jsem zvědavý na další díl. Tenhle díl : 3,5 - 4 * . *** Natáčelo se mj. i v Galerii Expost, v Nezvalově arše, v olomouc. knihkupectví Dobrovský, v restauraci Na břehu Rhony. Scény z nemocnice jsou z pražského IKEMu. Seriál měl podporu Olomouc. kraje, města Olomouc a dopravce Regiojet, a.s. . Výrobu finančně podpořil Stát.fond kinematografie z programu podpory filmových pobídek . ()

Pozadí událostí (2022) (E02) 

Daleko lepší než 1.díl : M.Issová, T.Bambušek, J.Slovák a Z.Julina dost dobře perlí stejně jako kariéristická děkanka(J.Čvančarová) a proděkan-vlezdoprdelka(P.Vančura). Jim velmi zdatně sekundují L.Veselý, S.Haváčová a P.Hřebíčková. Hodně slabé jsou sekvence s ženou (Katarzia) doc.Bohdanovského(civilní a opět vynikající J.Havelka).  Tenhle díl : 4 - 4,5 * . /Politicky korektní ČT musí ukázat pohodovým vylíčením lesbo-konkubinátu svou vyváženost oproti Příp.1.odděl., kde se řeší skutečné případy (viz dva ci.áni, pardon Romové, co brutálně zavraždili+následně uvařili (!!!!) dvojku bu.er.ntů, pardon gayů.../ . Jsem zvědavý na 3.díl. ()

Střet zájmů (2022) (E03) 

Kpt. Ondřej Zach (T.Bambušek) a vrchní komisař Václav Sláma (J.Slovák) zase pěkně perlí. P.Ostrouchov taky. Jako v 1.+2.dílu to shazuje politicky korektní LGBT-linka. Katarzia je (jako už předtím) totálně příšerná... . Tenhle díl jen 3,5 - 4 * a to hlavně za kameru L.Miloty. V malých roličkách tchána+tchyně doc.Bohdanovského se mihli Andrei Toader a Claudia Vašeková . Jsem zvědavý na konec, na 4.díl. ()

Rošády (2022) (E04) 

Debilnější politicko-korektní závěr si soudruzi Hřebejk + Jarchovský + Sýkora nemohli vymyslet : * , ÚDĚSNÝ, humus ....   . Katarzia je (jako už v předchozích dílech) totálně příšerná ....  . J.Hřebejk je na pervitinu?, na speedu?, na heroinu?, nebo má jen "prohulený" mozek z marihuany? ....  . Těžko říct, možná jenom chlastá .... . ()

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama