Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (741)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to už dvacet let, co jsem se zvolil šéfem týhle organizace. A můžu snad říct sám, že jste zvolili dobře." Mně tedy nepřipadá ani trochu vtipné, když se muž převlékne za ženu, ale v tomto případě to prchajícím hudebníkům odpustím. Oni mě totiž nechtěli rozesmát svými převleky, ale konfrontací mužského myšlení v ženském světě a to jim jde velmi dobře. Tady se zkrátka střílí ostrými a i když jsem nebyl každým výstřelem zasažen, tak nejedna hláška si neomylně našla cíl v mé bránici. A to to ani nemám rád příliš horké. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Viděl jsem asi jen 10x - nikdo není dokonalý. Trailer: http://www.csfd.cz/film/9793-nekdo-to-rad-horke-some-like-it-hot/videa/ ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Začínám nabívat toho názoru, že je lepší, když člověk o daném filmu nikdy neslyšel a netuší, o čem vůbec je. Na Some Like It Hot jsem slyšel samou chválu, má vysoké hodnocení a hraje tam Marylin Monroe a můj oblíbenech Jack Lemmon. Zatímco Jack si roli užíval, Tony Curtis příjemně překvapil, moje první filmové setkání s "tou slavnou" Marylin nedopadlo nijak valně. A na to, že je film komedie, jsem se pořádně zasmál jen při závěrečném "Well, nobody´s perfect". ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Mně přijde, že tento film je naprosto dokonale napsaný. Když pominu všechny osobní vášně, kvůli kterým tento film zbožňuju (Marilyn a ty její božsky necudné šaty, roztomilý pánský ansábl, osobní konotace), tak prostě musím profesně obdivovat, jak je to promyšlené. Vypointované jsou jak jednotlivé dialogy, tak celé scény i film jako celek. Opravdu profesionální práce, a ještě navíc třeskutě vtipná. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, jmenuji se Osgood Fielding III." -"Já Popelka II." Skvělá komedie, které nahrává vynikající scénář, překrásná, (titul sex symbol nebyl nikdy tak na místě, jako tady), Marilyn a hlavně fakt, že tenhle film nestárne. Tahle skvělá komedie mě dokázala hodně rozesmát a to přesně 50 let po jejím vzniku považuji za úspěch! Když běžel tento film, tak jsem si nejednou řekl větu: "Pro tyhle okamžiky miluju filmy..." Takže za mě čistých 100 %, 5 *, jak chcete, ale tahle komedie JE jedna z největších filmových klasik!!! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (97)

  • V roku 2008 našiel jeden kalifornský muž čierne šaty vo svojej skrini. Odhadcovia britskej televíznej série Antiques Roadshow (od r. 1979) zistili, že šaty pochádzajú z tohto filmu a patrili Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk). Cenu odhadli na 250 000 amerických dolárov. (WalterIK7)

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno