Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (739)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to už dvacet let, co jsem se zvolil šéfem týhle organizace. A můžu snad říct sám, že jste zvolili dobře." Mně tedy nepřipadá ani trochu vtipné, když se muž převlékne za ženu, ale v tomto případě to prchajícím hudebníkům odpustím. Oni mě totiž nechtěli rozesmát svými převleky, ale konfrontací mužského myšlení v ženském světě a to jim jde velmi dobře. Tady se zkrátka střílí ostrými a i když jsem nebyl každým výstřelem zasažen, tak nejedna hláška si neomylně našla cíl v mé bránici. A to to ani nemám rád příliš horké. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Novější transvestitní komedie bývají zpravidla lacinné, nevkusné a pramálo vtipné, zakladatel svého žánru, Někdo to rád horké, je na tom znatelně lépe. Originální děj včetně nekostrbatého úvodu s hladkým výústěním ve změnu pohlaví je zábavný, vtipný a svěží. Přesto ale ne tolik vtipný, abych trpěl eruptivními výbuchy smíchu a ke konci ani ne tolik svěží, abych se nezačal koukat na hodinky. Naivka Marilyn Monroe je však i po 50 letech, s docela odlišným vnímáním krásy, stále sladká a ústřední mužské herecké výkony jsou taktéž stěžejní... 4 hvězdy jsou jisté, ale speciálně zde platí, že nic ani nikdo není dokonalý. 7/10 ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Od Billyho Wildera som par kvalitnych filmov videl, ale tento patri aj z komercneho hladiska a aj vdaka Marylin Monroe, ktora mala pocas natacania akesi osobne problemy asi medzi najkvalitnejsie filmy Wilderovej filmografie. Obaja herci, ci uz Jack Lemmon alebo Tony Curtis zahrali "muzov v sukniach" perfektne, dobre som sa na nich pobavil, hlavne ta ich rivalita a ziarlivost na Marylin ma pobavila najviac. Takze u mna ma tato komedia jednoznacne plne hodnotenie... 19.03.2010 ______ Marilyn Monroe - (Sugar Kane Kowalczyk) +++ Tony Curtis - (Joe / Josephine) +++ Jack Lemmon - (Jerry / Daphne) +++ George Raft - (Spats Colombo) +++ Pat O´Brien - (Detektiv Mulligan) +++ Hudba: Adolph Deutsch +++ Producenti: Billy Wilder, Doane Harrison, I.A.L. Diamond +++ ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Co se tu stalo? V tom dortu bylo něco, co jim nesedlo. :-) [6/10] (Ashton, Mirisch) (Čb. /// Produkce: I. A. L. Diamond, Doane Harrison, Billy Wilder /// Scénář: I. A. L. Diamond, Billy Wilder /// Kamera: Charles Lang /// Hudba: Adolph Deutsch /// Oscar: Orry-Kelly (kostýmy) /// Nominace na Oscara: Billy Wilder (režie), I. A. L. Diamond, Billy Wilder (scénář), Jack Lemmon (herec), Ted Haworth, Edward G. Boyle (výprava), Charles Lang (kamera)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zub času sice ohlodal humorné stránky filmu poměrně ostře, ale duch originální podívané zde i po více než 40-ti letech stále přetrvává. Ústřední dvojice Lemmon-Curtis hraje jako o život, a jejich vzájemná chemie funguje naprosto dokonale. Marylin Monroe už na dnešní dobu sice nesplňuje podmínky „reklamy na sex-appel“, ale nutno uznat, že něco do sebe ta ženská měla. Největší dík však musí směřovat režiséru Billymu Wilderovi, který po celou dobu drží tempo v jediném rytmu, humorné prvky kombinuje s těmi romantickými velmi střídmě a celkový feeling filmu je pak díky perfektně vybraným exteriérům, skvěle padnoucím kostýmům a v neposlední řadě práci s kamerou, střihem či světlem, nadčasovou záležitostí, pro kterou stačí nebýt cynickým odpůrcem „všeho starého“. Ono to závěrečné „Nikdo není dokonalý!“ má v sobě něco víc než jenom skvělou hlášku z pera scénáristů, kteří při vymýšlení „originálnějšího“ konce vykouřili tuny cigaret a vypili litry whiskey ()

Galerie (51)

Zajímavosti (97)

  • Tony Curtis (Joe / Josephine) nemal Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk) v láske a vyhlásil o nej, že má mozog štvorročného dieťaťa a že keby nemala svojich 97 cm okolo hrudníka, zavreli by ju do blázinca. (Raccoon.city)
  • Slavná fráze „Nobody's Perfect“ ve filmu vůbec neměla být. Scenáristé jí tam přidali narychlo, než vymyslí něco lepšího. (Duoscop)
  • Nové restaurování 4K provedly MGM, Park Circus a Criterion Collection. Na filmovém skeneru Lasergraphics Director byl vytvořen nový digitální přenos z 35mm originálního negativu fotoaparátu. Byly vytvořeny duplikáty 35mm negativu a 35mm jemnozrnný pozitiv. Tisíce případů nečistot, úlomků, škrábanců, spojů a deformací byly ručně odstraněny pomocí DRS společnosti MTI Film, zatímco Vision společnosti Digital Phoenix byl použit pro chvění, blikání, drobné nečistoty a zrnění. Původní monofonní zvuková stopa byla remasterována z 35mm magnetických stop. Cvakání, bouchání, syčení, hučení a praskání byly ručně odstraněny pomocí Pro Tools HD a iZotope RX. (sator)

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama