Reklama

Reklama

Kurz manželské touhy

  • Česko Teorie touhy (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Páry, toužící po návratu vášně a touhy do svého partnerství, přijedou na kurz ambiciózního párového terapeuta Mazla (Vojta Kotek), který razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné. Jenže velmi pevné objetí se může snadno proměnit ve škrcení, škrcení v udušení, terapie v touhu po vraždě. Zvlášť když se napětí hromadí celé roky. Helena (Lenka Vlasáková) tak dlouho čelí výčitkám svého manžela (Stanislav Majer), že jej tiskne málo, až ho jednou obejme příliš pevně. Udělala to schválně? Nebo jen podvědomě? Nebo to byla nešťastná náhoda? Zpočátku to možná neví ani ona sama. Může někdo někomu při vroucím objímání držet tepnu tři minuty omylem? A kdo je tady vinen? Helena? Sama oběť? Nebo jen ta blbá objímací metoda? Kolem sympatické hrdinky se stahuje smyčka, střet světa partnerských vztahů s logickou vyšetřovací mašinérií vyznívá komicky, ale pro hrdinku nemusí dopadnout dobře. Snad jedině, kdyby se zjistilo, že i kriminalisti jsou jenom lidi… Tomu pitomci, co si o to koledoval, už původní život nikdo nevrátí, ale prozřít můžou ostatní čtyři páry, které si sem původně přijely upevnit manželství. Možná pochopí, že udržovat si prostor, svobodu a kyslík může paradoxně znamenat být si blíž. A toužit po sobě. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemá to tu nekompromisní údernost tygra, přesto je to stále velmi dobré. Myslím si že téma ocení zejména diváci středního věku, kteří svoji půlku života přožili s někým v manželství. Ti šťasnější jimž to stále klape jako mlejn si mohou blahopřát ke své dokonalé volbě tenkrát, ti méně šťastní mohou zažívat frustraci hrdinů filmu. Chemie dávno vyprchala, došlo k odcizení a leckde to má manželství těch co se kdysi vroucně milovali a nemohli bez sebe být nahnuté. Film parádně paroduje i dnešní dobu, kdy i na sebemenší blbost existuje nějaký vyškolený kouč (často sám školený v nějakém rychlokurzu), který zoufalce bez mozku za tučný poplatek vyléčí. Už jsem se tomu smál vícekrát když na mne vyskakovaly ty všelijaké nabídky na netu - např. různé ty kurzy sebedůvěry atd... Tady máme kurz jak oživit manželský vztah. Vtipné už samo o somě je, že páry co už mají ,,něco nalítáno'' školí mnohem mladší single jedinec, jehož bojové zkušenosti na poli manželství mohou být tak maximálně ze seriálů Rosamunde Pilcher. Vždy jsem se musel smát těmto mlíčňákům co chtějí učit orli létat. Můj respekt si získá někdo, kdo něco zažil, kdo obstál v náročných zkouškách. Přirozená autorita. Ne nějaký DiS z vyplašení. Páry byly vybrány naprosto dokonale. Ať už co se povah týče tak z hlediska typů. Výborná byla i mrazivá Plodková s tím tmavým outfitem a dobrácký Radek Holub.. No a recepční Ivana Uhlířová taky super... :-) Po dlouhé době jsem se zase u české komedie zasmál. Takže dávám za 4 pevná obětí. * * * * ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Teorii tygra mám moc rád, ale Teroristku jsem už protrpěl. To jsem ale ještě nevěděl, že mě Bajgar vezme na kurz manželské touhy. Do naprosto nefunkčního filmu, kde fakt není NIC. Šílený detektivní případ se střídá se vztahovými problémy lidí, který chce člověk za 10 minut zastřelit. Co z toho pak může vyjít? ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Radek Holub a Jana Plodková jako duo detektivů z Hradce vyšetřujících pokus o vraždy Majera manželkou Vlasákovou na desetidenním kurzu mnaželské touhy vedené guru Vojtou Kotkem. Lehce černohumorná komedie od Bajgara, který vzal svůj herecký ansámbl z Osady (2021) a natočil něco, co nějak prosviští a nikdo si na to nevzpomene. Jako komedie slabé, ikdyž dvě tři scény velmi povedené, herecky sympatické a řekl bych námětem ne nezajímavé, ale ne tak jako předchozí film Teroristka (2019), ale výsledek podobný - potenciál tu byl, konečný výsledek slabý, ale když už to stojí za starou bačkoru, tak Bajgar aspoň trochu svlíká ty mladý herečky, minule Svarinská, dneska Jana Kotrbatá v úplně zbytečné scéně v sauně. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Ale jo, vlastně celkem dobrý český film, který se pohybuje někde mezi dramatem, komedií a detektivkou, ale s přijatelnou formou vkusu a humoru. Není to tak mrazivé jako Teorie tygra, má to trošku ošoupané hrany, ale to zase tak nevadí. Výborná je Patrika Matrika a Lenka Vlasáková. Jen některé postavy mi z párových terapií mi přijdou tak trochu navíc. Ale vyvažuje to dvojice Vlasáková/Majer. Jak silné objetí se dá ještě vydržet? Něco mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Viděno v našem leťňáku. U předchozí Bajgaroviny Teroristky jsem ještě nějaká očekávání měl, tady už ne (nepomohl samozřejmě ani název ani  hodnocení )  takže jsme to měli s filmem docela jednoduché.  Po prorazení s Teorií tygra jde zkrátka Bajgar dost dolu. Přesto musím uznat, že  má ve své kariéře alespoň nějaký koncept a v každém svém celovečerním filmu přinaší nějaké provokativní myšlenky. Ale chybí tomu životnost a plastičnost.  Přesto oproti   takovým legendárním  Ženám v běhu  má Kurz manželské touhy alespoň nějákou atmosféru, asi díky komornímu prostředí luxusní kliny a ty typické sexistické prvky se alespoň  snaží skombinovat s krimi a právě nějakým myšlenkovým přesahem. To beru jako plus stejně jako některé herce, kterých je tam vlastně škoda. Nesnaží se jenom legenda Bartoška, ale i Kotek. Nejvíc dokázal vyniknout ale  Radek Holub (který toho Rudu z Poldů nezapře) s Plodkovou.  Ti to trochu zachránili.  Snad ještě trochu mě bavil alespoň manžel pruďas v podání Stanislava Majera. Angažování osobitých typů jako Polášek a Latinák do takových štěků nemá vůbec smysl a je spíše rušivé. Jsem na hranici slabé třetí hvězdy.  Ale možná  dám radši druhou šanci té Teroristce. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v resortu Svatá Kateřina u Počátek. (SONY_)
  • „Po prvním filmu (Teorie tygra, 2016) lidé říkali, že odcházeli s tím, že jak je to komedie, tak si mohli své problémy rozvykládat v dobrým a v určitým humoru. Takže chci, aby po tomto filmu odcházeli z kina uvolnění a mohli si říct, jak to spolu chtějí mít, aby to nedopadlo jak ve filmu,“ uvedl režisér Radek Bajgar. (SONY_)

Reklama

Reklama