Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (330)

petero 

všechny recenze uživatele

Moje prvé zoznámenie s Hongkongskou tvorbou Johna Woo. Po fámach o najväčšom počte zabitých ľudí vo filme som čakal nezmyselnú strieľačku a ku podivu to malo veľmi slušný dej. Tak ako je Woo dobrý v natáčaní akčných scénok (jasné že tu nie sú tak vyšpičkované ako v hollywoodskej produkcii), je ešte lepší v precítených medziľudských vzťahoch. A to ma už naozaj prekvapilo. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Len MALÉ UPOZORNENIE čo sa týka akcie (celý film som bohužiaľ nevidel). Slávny film, kde každý ospevuje Woovu zručnosť pri točení prestreliek, ALE žiadna dokonalosť typu FACE OFF čo BROKEN AROW sa nekoná. Akcia je efektná, ale je pomerne chaotická. Zišlo by sa ju prestrihať aby bolo jasné, kto odkiaľ strieľa a kam Fat strieľa... ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Akčnímu zánru se na přelomu 80. a 90. let skutečně dařilo, k hardcore Smrtonosné pasti, svěží Smrtonosné zbrani a neporazitelným Terminátorům se přidal také John Woo se svým Killerem a Hard Boiled. Jeho akční scény jsou velice specifické, hlavní hrdinové efektně skáčou ve zpomalených záběrech, kropí vše co se hýbe tunami olova, krev cáká všemi směry a na závěr přes tu spoušť ještě proletí bílá holubice. Killer je dostatečně promyšlený a na poměry akčního filmu i nadprůměrně emocionální, aby dokázal diváka zaujmout při prvním zhlédnutí, jenže po druhé už by Killerovští hlavní hrdinové na opačných stranách zákona vedle takového Heatu působili jako... No, radši mě to ani nenechte dokončit :) 7/10 ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Ono je to naivní již od samého počátku, ale ten prostoduchý závěr, v němž k sobě lezou dva slepci, ten už přece musí vyvolávat salvy smíchu u každého, kdo již odrostl omalovánkám. Asi si tu sekvenci vystřihnu, a když mi bude ouvej, zasměju se u ní. Mám totiž parodie ráda. A Killer ničím jiným než parodií být nemůže. Jen by mě zajímalo, zda všichni hongkongští policisté pláčou pro Mickey Mouse. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzasadnejsich akcnich filmu a druhej nejlepsi film Johna Woo. Prakticky od zacatku do konce to je jedna prestrelka za druhou, kazda nejak originalni a pekne krvava. A do toho misty sice trochu naivni, ale v akcnim zanru nadprumernej pribeh. Jen to pratelstvi killera a poldy bylo neverohodny. A Yun-Fat Chow tu hraje nejlip, co jsem ho zatim videl. Totalni rezba. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Film byl natočen za 92 dní. (Kulmon)
  • Několik dialogů z filmu použil ve svých skladbách Wu-Tang Clan. (Terva)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama