Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (316)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postava Mare mi dala vzpomenout na Branagha a jeho Wallandera. Pomačkaná, v depresi, bez úsměvu a stíhaná jednou ranou osudu za druhou. Jen si to vemte. Hlavní hrdinka se vzpamatovává ze sebevraždy syna, její ex-manžel se chce oženit, doma má kousavou matku a dceru, ke které hledá cestu a k tomu všemu se ještě přidává startost o vnuka, jehož péči si chce vynutit přítelkyně mrtvého syna, která ukončila pobyt v léčebně pro závislé. Zločiny nejhrubšího zrna, které se tu v krátké době odehrají a které musí hlavní hrdinka řešit, jsou pak díky prostředí maloměsta osobní záležitostí. Kate Winslet je skvělá vždy a všude, ale tady svým výkonem vstoupila do úplně jiné dimenze a pro mě je to s konečnou platností herečka č.1. Ostatní herci jí tu víceméně jen přicmrndávají, ale i oni zaslouží absolutorium. Když k tomu ještě přidám brilantní scénář a neméně brilantní režii, vychází mi z toho jedno z nejlepších krimi, co jsem kdy viděl. 100% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Půl na půl detektivka a sociální drama. Oproti podobným věcem jako Broen nebo Broadchurch je to zajímavé tím, že nesledujeme jen soukromý život hlavního detektiva, ale celé její rozvětvené rodiny a spousty lidí z městečka. Tyhle vedlejší linky většinou nemají příběhový vztah k pátrání a jen dokreslují charakter Kate Winslet nebo její minulost. Postav je tam jak na orloji a ani ke konci jsem si nebyl jistý nějakými příbuzenskými vztahy (pihovatá paní s ofinou je největší záhada - asi sestřenice?) Nicméně s touhle drobnou výhradou je to ale dobře postavená a napínavá detektivka, která má minimálně dva notně nečekané zvraty. Moc hezké mi taky přišlo, jak je tu silný leitmotiv rodinné ztráty a vyrovnávání se s ní, ale je škoda, že se tu s rozborem tohoto tématu nejde dál než k "dejte tomu čas a choďte na terapie". Celkově ale moc dobré pokoukání. 4-5*. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mám rád prekvapenia. Ale tie, ktoré môžem uhádnuť. Aké je krásne, keď nám v seriáli na konci prinesú zvrat alebo prekvapenie, ale také, že si poviete, wow, to je niečo, to som mohol aj predpokladať, aký skvelý výkrut. V tomto seriáli to neprišlo, a preto nechápem, v čom je taký úžasný. Rozuzlenie nikto uhádnuť nemohol, nebolo v tom žiadne extra ohromenie, proste ok, nečakali sme to, ale ani trocha sme to nemohli predpokladať. A preto ten moment úžasu je preč. Samozrejmosťou bolo razenie lgbt propagandy, uchylárna ako normálnosť už od detstva. Myslel som, že to aspoň bude mať nejakú súvislosť s dejom, ale ono nič, bolo to tam len na propagandu. Preto namiesto priemeru dávam len podpriemer. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet to nehraje, ale žije. Totálně drsná, ale stále chybující člověk, co má touhy  a slabiny. Klobouček dolů. Celá minisérie je na vysoké úrovni. Americké prdelákovy, kde se všichni znají jménem, život je tam drsný a je uvnitř něco shnilého mám rád a i zde se jim takový podařilo velmi dobře vykreslit. I ty odbočky od hlavního vyšetřování mi nevadily. Co mi tak utkvělo byla scéna když šla Kate Winslet poprvý k psycholožce a já čekal, že jí klasicky bude posílat do prdele, jako drsnej polda a ona jí spíše rezignovaně popsala svůj postoj. Pěkná scénáristická práce. Negativně mi utkvěla scéna, když se její dcera ožrala. Bylo to až komicky špatně zahrané a tak jakoby násilně vložené. Celkově ale naprosto super a absolutorium nedávám, jen díky tomu, že mě to prostě úplně nestrhlo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na HBO slabé a to nielen po stránke vizuálu (tri ligy za Euphoriou, True Detective, Big Little Lies, ale aj za českou Pustinou), ale najmä scenáru, ktorý je plný dier, má zle vystavané dejové línie, z ktorých mnohé idú do stratena (napr. celá línia so Siobahn je toporná) a množstvo hluchých miest (až slapstick comedy so starou mamou). Okrem toho prostredie je pomerne nedôveryhodné, na to, že sa to tam hemží feťákmi a prostitútkami, je to príliš uhladené. Herci super, rozjazd a záver fajn, ale pospájané je to veľmi kostrbato. Ako výplň voľného času obstojné, ale HBO má vyšší štandard kvality. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Jean Smart (Helen Fahey) se již na začátku natáčení rozhodla, že její postava bude pokaždé něco pít nebo jíst. To je také důvod, proč ve většině scén něco konzumuje. (oli009)
  • Jako výkonná producentka a herečka hlavní role se chtěla Kate Winslet (Mare Sheehan) ujistit, že se každý na place cítí být součástí projektu a nikomu se nedostává jiného zacházení. Proto když zjistila, že by měla mít větší karavan (ve kterém herci tráví čas mezi scénami) než ostatní herci, odmítla to s odůvodněním, že všichni na place by si měli být rovni. (oli009)
  • HBO zpočátku váhalo, když se dozvědělo, že postava Mare (Kate Winslet) nebude nosit make-up, bude mít nemyté vlasy a ještě navíc bude mít nesympatické vlastnosti. Její představitelka Kate Winslet si za tím však stála. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama