Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

Maq 

všechny recenze uživatele

Přestože mám respekt k umění Barbry Streisand jako zpěvačky i herečky, muzikál jako žánr vlastně nesnáším (mám rád hudbu). Na tomto si nejvíc cením toho, co na něm příznivcům muzikálu nejčastěji vadí. Totiž ono drama, které prožívá dřívě úspěšný muž vedle manželky, která jej svým úspěchem přerostla. To by mohlo být opravdu dobré, ovšem žánr muzikálu a nažehlený Omar Sharif vylučují jakoukoli hloubku. --- Je to připomínka časů, kdy v Hollywoodu ještě platila morální autocenzura. Lidová zábava? Prosím, ale slušná! O pár let později už bylo všechno jinak. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku vypadá tento muzikál neuvěřitelně staře. Kdybych nevěděl rok vzniku, typoval bych tak první polovinu 50. let. Působí to neuvěřitelně melodramaticky a vůbec se to nehodí do progresivních 60. let. Kor do jejich konce, kdy se kinematografie začala rychle měnit. Navíc mi postava, kterou ztvárnil Omar Sharif přišla neuvěřitelně nesympatická a ten konec nevěrohodný. William Wyler byl skvělý režisér, možná nejlepší nebo určitě jeden z nejlepších starého Hollywoodu, nicméně jeho věk ho zde už nejspíš dohnal. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Veľmi priemerný muzikál. Barbara sa snaží a jačí, Omar je hráč-elegán ale celé je to natiahnuté ako stará štrufandľa. Zápletka i jej vyústenie v podobe piesne ma nechala vcelku chladným. Niekoľko náznakov rozvíjajúcej sa drámy lásky tu je, len bohužiaľ dej opäť skĺzne k vznešenej nude. Ku kladom patrí niekoľko skvostných secesných obrazov, či profesionálne odvedená úloha Omara Sharifa. No na 2 a pol hodinový muzikál je to trochu málo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Barbru Steisand nemusím ani jako herečku, ani jako zpěvačku a nepřetahuje mě ani jako žena, byť v době natočení Funny Girl se jí jistý druh půvabu upřít nedal. To její přepjaté herectví a temperament, na kterém Funny Girl staví, mi zkrátka nesedí. Přesto jí nemůžu upřít talent a pod 3* nepůjdu. Celkový dojem: 55 %. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vstupnými informáciami pred sledovaním tohto filmu bolo, že Williama Wylera považujem za veľmi dobrého režiséra, muzikál ako žáner neobľubujem, získanie Oscara nepredstavuje pre mňa relevantnú hodnotu a Barbru Streisand považujem za herečku predurčenú k audiovýstupom, aj to iba v prípade, že jej niekto napíše dobrú skladbu (napr. Memory). Film potvrdil moje obavy, pozeral som ho bez najmenšieho zaujatia, nepáčil sa mi scenár, neupútala ma ani jedna pieseň a tri hviezdičky som dal iba vďaka používaniu rýchloposunu vo chvíľach, kedy som začal byť podráždený. A vzťah Barbry s Omarom, podobne ako v inom filme s Redfordom považujem za manipuláciu s publikom. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Nejvýdělečnější film roku 1968. (Karlos80)
  • Ještě před udílením Oscarů roku 1969 byla Barbra Streisand jmenována jedním z členů Akademie, kteří zlaté sošky rozdávají. Mohla tedy hlasovat sama pro sebe. (Krissty)
  • Omar Sharif a Barbra Streisand se během natáčení zblížili. Jejich románek ale v arabském světě vyvolal vlnu nevole. Bylo krátce po šestidenní válce, v níž Izrael na hlavu porazil koalici arabských států, takže film se Židovkou byl na Blízkém východě zakázán. To se zase dotklo Omara, se svou domovinou se na dlouhá léta zcela rozkmotřil a žil v nejrůznějších hotelech po celé Evropě. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama