Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 2

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (78)

  • Naomi Watts (Ann Darrow) o pečlivosti týmu výtvarníků: "Detaily byly neuvěřitelné. Když jste v kulisách New Yorku vešli do kašírované restaurace, našli jste v popelníku cigaretový vajgl..." (NIRO)
  • Jack Black (Carl Denham) tropil při natáčení filmařských scén drobný improvizovaný humor pro zasvěcené - některé instrukce, které jeho postava dává hercům, jsou totiž přesnými citacemi pokynů, jež jemu i kolegům uděloval Peter Jackson. (NIRO)
  • Ve scéně, kde je Kong připoután v divadle, hraje hudba z původního filmu King Kong (1933). (Mikahu)
  • Když se Denham (Jack Black) baví s Prestonem (Colin Hanks) v taxíku o možných herečkách, Denham zmíní jméno Fay. Tou je samozřejmě míněna Fay Wray, představitelka Ann (v tomto filmu Naomi Watts) z původního filmu King Kong (1933). Dále se dozvídáme že už něco točí "pro RKO s Cooperem". RKO Pictures bylo studio a Merian C. Cooper byl režisér, kterému vděčíme za onoho původního King Konga. (Mikahu)
  • Ve filmu se měl objevit - přesněji, měl být zastřelen - nelétavý pták moa. Scéna byla nakonec vystřižena. (Jirka_Šč)
  • Bojová letadla použitá k útoku na King Konga jsou Curtiss F8C-5/O2C-1 Helldiver vyzbrojená dvěma kulomety Browning AN/M2 a jedním otočným kulometem Lewis Gun Aircraft Version. (HectorHagman)
  • V roce 2005 vyšla na motivy filmu videohra "Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie". Byla dostupná pro platformy PC, Playstation 2, PSP, Xbox, Gamecube a Gameboy Advance. (didas)
  • Film s rozpočtem 207 milionů amerických dolarů vydělal 563 milionů, čímž se stal ve své době komerčně nejúspěšnějším remakem všech dob. (Sufferer)
  • Andy Serkis ve filmu nezůstal u jedné role. Vedle mimiky a všech pohybů, které propůjčil King Kongovi, ho je možné spatřit jako herce: coby člena posádky a poté i v roli jednoho z nosičů. (TheBalrog)
  • Jméno postavy Bruce Baxtera, kterého ztvárnil Kyle Chandler, je odkazem na romantického herce Bruce Cabota, který ztvárnil jednu z rolí v původním King Kongovi (1933). Chandler pak dostal jako suvernýr imitaci plakátu Bruce Baxtera, který jeho žena pověsila doma v ložnici. (Roman.Ticka)
  • Herec Kyle Chandler dostal jako suvernýr imitaci plakátu Bruce Baxtera, který poté jeho žena pověsila doma v ložnici. (Roman.Ticka)
  • Peter Jackson během natáčení tohoto filmu podstoupil operaci očí, po jejímž úspěšném provedení už nemusel nosit brýle. (Terva)
  • King Kong se ve filmu objeví až v 67. minutě, jeho tvář pak až skoro v 69. minutě. (David661)
  • Výtvarníci vymodelovali na 150 dinosaurů. (HappySmile)
  • King Kong měří 8 m a váží 3 500 kg. (HappySmile)
  • Scény z džungle se měly původně natáčet v Thajsku, po ničivých tsunami ale Peter Jackson raději zůstal na rodném Novém Zélandu. (HappySmile)
  • Filmová kopie k nám dorazila pod názvem "Malá tanečnice". (zigot7)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama