Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 3

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 255)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson je bezesporu dobrý režisér,ale tomuhle filmu ja "pracovně" říkám hokej. Má totiž 3 třetiny, první poměrně zdlouhová, druhá /ostrovní /parádní a závěrečná -to fakt ne natahovaná.Samožřejmě opoce bylá dobrá, nej scéna jak Naomi Watts tancuje před opocí ta se pane vryla do paměti. Opravdu škoda jen , že film není kratší možná by byl stejně tak dokonalý jako hudba Jamese Newtona Howarda . ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, nebudu k tomuto filmu přistupovat tak, že je to Jackson, tak odeberu jednu, dvě hvězdičky za to, že je to totální (dámy prominou) sračka. Vezmu to přesně tak, jako se to snažím brát vždycky - co na tomto filmu si zaslouží být ohodnoceno hvězdičkami? Jednoduše a krátce: nic. Kdyby se z filmu vystříhaly některé zbytečně násilné scény a zůstalo tam jenom romantické blbnutí blondýny s opicí, tak by se to dalo vysílat v deset hodin dopoledne v pohádkovém pásmu pro zasmání těch nejmenších, ale takhle? Nechtějte mě tady něčím balamutit. S příběhem se nikdo nepatlá, ten znají staromilci, co by se odvažovali reptat, z původní verze, tak ať se nejdřív podívají na ni. Je to opravdu nutné, protože jinak tohle celovečerní demonstrační video společnosti WETA Digital postrádá jakýkoliv smysl. (A ony ty triky ani tak nejsou moc dobré, je totiž naprosto zřejmé, že jde o počítač, ó, jak zbožňuji staré poctivé loutkové animace bestiálních příšerek.) Jestli máte rádi Adriena Brodyho, podívejte se raději na Pianistu, aspoň se dozvíte i něco z historie, jestli máte rádi Naomi Watts, tak se hlavně na tohle nedívejte, jinak tu ječící bezduchou panenku budete mít chuť pohladit trochu kladivem po kadeřích a zaslzeném obličeji. Větší samoúčelnost akčních scén jsem snad ještě nikdy neviděla, a to patřím k velkému odpůrci Michaela Baye. K tomuto typu vyžití/relaxace slouží přece počítačové hry z Asie, netočíme o tom filmy v áčkové kategorii! Nebo já nevím, asi jsem jenom mladá, nevybouřená a pseudointelektuální. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem se dlouho vyhýbal, věděl jsem, že se mi nebude líbit, už dopředu. Nakonec jsem mu neunikl a když jsem dokoukal, že se mi do puntíku potvrdily všechny předsudky, které jsem si o filmu v minulosti vytvořil. Žádné překvapení se nekonalo. Jackson po obrovském úspěchu své Tolkienovské trilogie měl filmový svět v nohou, mohl riskovat a vytvořit jakýkoli film na jakékoli téma. Místo toho sáhl po látce už mnohokrát použité, dokonale vyčpělé, s tématem, které mohlo být nosné v 30. letech, ale dnes už může budit jenom shovívavý úsměv. Ano, Jackson chtěl vzdát hold staré dobrodružné literatuře a béčkovým filmům, na kterých, ostatně jako já, vyrůstal. Jenže to by musel film natočit s podstatně větší dávkou humorného nadhledu. Fakticky jako jemnou parodii ve stylu Indiana Jonese. Jenže Jackson se nechává nést na vlně romantiky s příchutí dobrodružného filmu. Hlavní hrdina je tam tak trochu zbytečný, ale především chemie mezi ním a Naomi Watts coby osudovou ženou filmu prostě nefuguje. Filmové postavy v mnoha případech jenom deklamují svoje postoje anebo se objeví proto, aby mohly vzápětí slavně zahynout. Jinak je to bombastické, vysokorozpočtový snímek tohoto ražení a s Jacksonovou režií nezklame, takový souboj King Konga s třemi tyranosaury najednou, souboj v pohupujících se liánách s klapajícími čelistmi dynosaurů či útoky obřího hmyzu berou dech. Pár takových scén se určitě objeví, jenže po příchodu do velkoměsta ztrácí film tempo a dobrodružnou akci vystřídá přeslazená romantika. Za podobný rozpočet by se dalo natočit tucet jiných filmů a polovina z nich by byla nejspíš lepší. Jackson měl být soudnější. Celkový dojem: 45 %. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, jako by nám z Petera Jacksona rostl nový Steven Spielberg, dojímavý a strhující vypravěč libující si v dobrodružných příbězích, napůl pohádkách, pro dospělé i děti. Protože právě takový je King Kong, tolikrát proklamovaný Jacksonův splněný dětský sen. Úvod vyprávění je krásný zejména kvůli New Yorku 30. let a titulkové scéně, střed příběhu, jenž se odehrává na Ostrově lebek mě trochu rozladil, tady je nejvíce nápadná nestřídmost, o které se mnoho dalších uživatelů zmiňuje ve svých komentářích; hlavně ten přerostlý hmyz a parafráze vetřelců jako by vypadla z béčkových splatterů mladšího Jacksona. No ale ten závěr! Vskutku strhující a dojemný Kong na věži Empire State Building, Kráska a Zvíře...Za ten závěr odpustím Jacksonovi jeho malé škobrtnutí na Ostrově a dám zasloužené 4*. Přeci jen, když si plníte sen, tak je nemožné zachovat si chladnou hlavu a možná právě proto je na Kongovi cítit, že je dělaný od srdce. A to je moc dobře. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

PJ si splnil sen, ale mě zklamal. Ne každý velkofilm musí mít tři hodiny. První polovina je téměř ubohá, až na pár drobností nudná a natahovaná. Vytváření atmosféry nefunguje, chemie mezi Brodym a Naomi taky ne. Výprava filmu mi připadala ošizená, rádobyatmosférické mázlé záběry nefungovaly. Triky nevyrovnané. Zato vyhypeovaná bitva s tyranosaury mě mile překvapila, Je promyšlená a napínavá. Jackson skoro úplně zapomněl na to, co mohlo tenhle film dělat srdcervoucím dojákem ( např. Titanic ) - vztah Konga a Ann. Kameraman Andrew Lesnie mě s tím svým poletováním a neustálým kroužením začíná iritovat. 70%. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (78)

  • Ve filmu se měl objevit - přesněji, měl být zastřelen - nelétavý pták moa. Scéna byla nakonec vystřižena. (Jirka_Šč)
  • Bojová letadla použitá k útoku na King Konga jsou Curtiss F8C-5/O2C-1 Helldiver vyzbrojená dvěma kulomety Browning AN/M2 a jedním otočným kulometem Lewis Gun Aircraft Version. (HectorHagman)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama