Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ellen Ripleyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“... Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Ripleyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Ripleyová i paměť. Doktoři jí pokládají za úspěch genetického křížení, generál ji však chce nechat zlikvidovat, protože než kdysi zemřela, pokoušela se vyhladit vetřelce, a on má obavy, že se k tomu vrátí. V lodi je totiž také vetřelec-královna, o kterou se generál s doktory stará a která má brzy začít snášet vejce.... Dr. Gediman vysvětlí Ripleyové, že jí klonovali ze vzorků jejího těla, které našli. Ona mu řekne, že královna brzy porodí a on i s ostatními zemře. Druhý lékař jí ale vysvětluje, že si dokázali vetřelce podrobit a mohou je využívat. Přilétá obchodní loď Betty s kapitánem Elgynem a s potravou pro královniny potomky – zmrazenými lidskými těly. S Elgynem přiletěla i Call, která večer pronikne do střežené oblasti a chce Ripleyovou zabít. Přitom dojde k bitce se stráží a ve stejném okamžiku se vetřelcům podaří ze střežené laboratoře uniknout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (973)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Na způsob jakým dokázali Ridley Scott a James Cameron rozehrát jedinečnou emoci s mistrovskou formou paradoxně právě jednoduchosti, ale zároveň v dokonalosti filmu, kdy otevřeli prostor sci-fi k tomu, že prožitek z něj nestárne ani o vteřinu ani po desítkách let - hrůza a panika jaké jsou zachyceny v čiré a virtuózní podobě: tu J-Pierre Jeunet nedokázal udržet geniálnost tak vysoko. Ale dokázal se velmi přiblížit. Má výborné nápady a skvělou režii. I když je divák "rozmazlen" s prostředí jedinečné podívané s prvních dvou dílů, RESURRECTION ho bude velmi bavit ! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Poslední díl Vetřelce je takový jiný a bezesporu horší než jeho dva nejstarší bratříčci. Ripleyová už není to co bývala. No nic proti, hlavně že se tam ještě objevila, i když v trochu jiném složení. Samotný děj je solidně zajímavý, aby dokázal pobavit po většinu času. Některé scény jsou opravdu pikantní. Konec s vetřelčím mutantem je bohužel trapný a nezajímavý. 75% ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Po ďalšom zhliadnutí znižujem hodnotenie. Dôvodom sú detaily, ktoré mi film kazili a bolo ich toľko, že sa nedali ignorovať. Silené hláškovanie, ktorému ani nepredchádza predošlá konverzácia - proste namiesto vtipu, ktorý by vyplynul z rozhovoru padne jedna veta a odpoveď na ňu je akože veľmi sarkastická a smejme sa hlasno! Mám dojem, že iné hlášky v tomto Votrelcovi ani neboli. A to, že klasické votrelcovské násilie sa počas filmu stále viac zvrháva na splatter orgie, mi tiež kole oči. Sú scény pri ktorých sa mi zdalo, že sa dívam na céčkový taliansky horor. Niektoré filmy si naozaj treba s odstupom času pozrieť znova, človek sa na ne díva triezvejšie. Nedostatky, ktoré som si pred niekoľkými rokmi ani neuvedomila, dnes hryzú do zadku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Snaha vetřelce namnožit a udělat z nich svou zbraň trvá. A snaha oživit Ripleyovou taky. Zvlášť když onu vetřelčí královnu nosí ve svých útrobách. Astronautka Ellen je zpět, sic jiná, než ji známe, každopádně nejslavnější vesmírná hororová sága pokračuje. V hlavní roli: hodně krve a lepkavého slizu. A výborná scéna pod vodou. Brzy je tu jen malá skupinka přeživších, která se pomalu zužuje. A místy velmi efektně. Celkovému dojmu hodně pomáhá výprava, chodby kosmické lodi jsou skvěle aranžované, kamera Dariuse Khondji je příjemně temná, avšak přehledná a Jeunet na režijní stoličce dokázal, proč se všichni klaní před jeho vizuálním stylem i smyslem pro (černý až absurdní) humor. Kdyby první dva díly dvou výborných tvůrců nenasadily laťku tak zatraceně vysoko, o těch čtyřech hvězdách bych uvažoval snáz. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S odstupom dvadsiatich rokov a so štvrtým človekom na režisérskej stoličke sa ani nemožno čudovať tak diametrálne odlišným pohľadom na votreleckú sériu. Niesom fanatický prívrženec tohto kultu a tak som sa s otvorenou mysľou pozeral aj na tretí film, ktorí mnohí zatracujú viac, než túto osobitú gore vyvražďovačku. Pokiaľ si teda viete vychutnať pomerne svižnú akciu, ktorá prekvapí svojou jednoduchosťou a údernosťou, mnohými zaujímavými scénami, originalitou postáv a jednotlivých scén, tak rozhodne tento film poteší. Pokiaľ ale čakáte viac, komplexnosť príbehu je na prvom mieste a pri pomyslení na tretiu časť sa vám dvíha žalúdok, tak sa urobte radosť a toto pokračovanie vynechajte. Ja som bol niekde v strede a tak som sa celkom bavil, pretože práve o tom tento film je. Aj keď s odstupom toľkých rokov zamrzí, že práve týmto to skončilo. 70%. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (44)

  • Na motivy filmu vznikl román, který se ovšem od snímku značně liší. Rozdíly (část 1.):
    - Stejně jako u novelizace "Alien 3", Fiorina 161 je v souhrnu na zadní obálce knihy nesprávně pojmenovaná Fiorina 361.
    - Některé části románu jsou psány z perspektiv Ripley 8, klonované královny a hlavního vetřelce (v tomto románu označovaného jednoduše jako Válečník) a zprostředkovávají vnitřní monology, podrobně popisující jejich myšlenky a úhly pohledu. Tyto části objasňují, že Ripley 8 i klonovaní xenomorfové sdílejí vzpomínky Ellen Ripleyové.
    - Osoba, která zabije hmyz ve střelecké věží během úvodní sekvence, je Distephano, na rozdíl od nejmenované postavy ve speciální edici filmu.
    - Klon Ripleyové není tak dokonalý jako ve filmu - má na zádech hřbetní trubice jako xenomorf, i když jsou Dr. Wrenem odstraněny předtím, než Ripleyová získá vědomí.
    - Operace odstranění královny z hrudníku Ripley 8 se provádí pomocí dálkově ovládaných robotických armatur, nikoli ručně jako ve filmu. Tato scéna byla původně plánovaná pro film, ale nebyla natočena kvůli rozpočtovým omezením.
    - Chestburster je spojen s Ripley 8 šesti pupečními šňůrami, ne jednou jako ve filmu.
    - V raných stádiích vývoje - poté, co byla uvolněna ze svého inkubačního tanku -, se Ripley 8 svléká z kůže tak, jako xenomorf.
    - Když je Ripley 8 v zajetí, kousne jí komár, ale je zabit její kyselou krví.
    - Když je Ripley 8 testována pamět pomocí obrázků, test provádí dr. Matt Kinloch, nikoli Dr. Williamson jako ve filmu.
    - Během zkoušky je Ripley 8 ukázán obrázek kočky, která jí připomene Jonese.
    - Když dorazí Betty, Distephano je opět v řídícím modulu a je to tatáž osoba, která při přiblížení mluví s Elgynem přes rádio.
    - Zjistíme, že posádka Betty jsou žoldnéři... kromě Vriesse, který byl ochromen na planetě zvané Kawlang.
    - Gediman zmiňuje události z předchozích knih/filmů když hovoří s Ripley 8 v sále a vysvětluje, že po její smrti na Fiorině 161 byly neúspěšně provedeny vyčerpávající pokusy lokalizovat domovský svět xenomorfů. Rovněž zmiňuje, že LV-426 je nyní po výbuchu neobyvatelná (i když z knihy "Vetřelci" bylo jasné, že po detonaci výrobníku atmosféry nedochází k žádnému spadu). (Jan.Kanak)
  • Posádka vesmírných pirátů, operujících na hraně zákona nebo zcela mimo něj, se později objevila coby hlavní motiv seriálu Firefly (od r. 2002), který vytvořil právě scenárista tohoto filmu Joss Whedon. (MCZ)

Reklama

Reklama