Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 580)

choze 

všechny recenze uživatele

"TIHLE LIDÉ JSOU TU, ABY TĚ CHRÁNILI. JSOU TO VOJÁCI." - "ALE TO NÁM NEBUDE NIC PLATNÉ." Pamatuju, že když jsem tenhle úžasnej biják viděl poprvé v pubertě, málem jsem z toho onemocněl a dodnes je to strhující podívaná, která neztratila nic ze své působivosti a kouzla. Cameron si zaslouží obdiv zato, jak pietně a přitom zcela po svém dokázal navázat na příběh a mytologii originálu a vytvořil tak jeden z nejfunkčnějších sequelů v dějinách filmu a jeden z nejlepších blockbusterů. Z klíčových scén jedničky jakými bylo vyhřeznutí obludy z hrudníku, detektor pohybu, závěrečný odpočet, autodestrukce a následný souboj jedna na jednoho udělal trademark série a se svou troškou přišel i do mlýna mytologie celé série, když divákovi odpověděl na původ vajec vytvořením vetřelčí královny (osobně bych dal přednost odhalení původu té lodi co je vezla, ale což). Z postavy Ripleyové udělal další Sáru Connorovou a dokonce jí dohodil představitele Sářina ochránce, Michaela Biehna a přihodil mateřský vztah k malé Newt. Postavy žijí, dýchají a mění se před vašima očima (nenápadný Burke v opravdu hnusného padoucha, prudič Hudson a "blbec" Gorman zase v hrdiny), masky, makety, speciální efekty a výprava jsou velkorysé a až na pár přehlédutelných výjimek (zadní projekce při likvidaci vajíček u královny) dokonalé. Scéna zabíraná z pohledu kamer, které mají na sobě mariňáci je skvostná. Dokážete si asi představit, jak strašně zklamaný jsem musel být, když jsem si hned po VETŘELCÍCH půjčil velmi nudnou PROPAST. Mimochodem taky vám ty stíhačky ve VETŘELCÍCH připomněly ty létající stroje z budoucnosti z TERMINÁTORů? ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vetřelci už nabízí propracovanější triky a efekty, vlastně to jediné, co mi trochu scházelo u prvního dílu. Navíc mají zatraceně dobře udělané akční scény, které film drží ve vysokém tempu, a to i při trochu delší stopáži a nedají divákovi ani na chvíli vydechnout. Ale při vší té bombastické akci se nějak trochu vytratila ta původní hororová atmosféra se všemi těmi lekačkami. K 5* toho už moc nechybí, ale k udělení plného počtu mi brání konec, který je na mě až příliš v hollywoodském stylu. Každopádně silné 4*, opravdu zdařilé pokračování. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Prý čistě akční film! Pch. Když se Ripleyová zeptá: "Nějaké zprávy o mojí dceři?", tak můj slzný aparát vyhlásí červený poplach a začne produkovat slzy jako o život. Lance je zlatíčko. Kdo by byl řekl, že ho budu milovat víc než Biehna. A rozhodně bych si někdy měla vyšetřit čas a napsat mnohem rozsáhlejší obdivný komentář. ♥♥♥ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

James Cameron opět nezklamal. Vetřelci se mi líbili o mnohem více než Scottova prvotina. Je zde více akce, všemožných nářezů, hláškování a celkově má film mnohem větší spád a dynamičnost. Sigourney opět válí a v tomto pokračování je na její postavu kladen mnohem větší důraz, což jsem uvítala s nadšením. Skupina elitních vojáků nezůstává pozadu a může se pochlubit esy v podobě Lance Henriksena, Michaela Biehna či naprostou "Badass Girl" Vasquez v podání Jenette Goldstein. Tu Cameron poté ještě obsadil i do Terminátora 2 či Titanicu. Postava Vetřelce se mi nikdy nelíbila, přišla mi odporná, slintající a celkově strašně protivná, stejně jako jeho vývoj v útrobách:) Ale s tímto dílem si tyto kreatury již získaly mé sympatie:) Geniální scéna setkání Ripleyové s vetřelčí královnou. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nad tím přemýšlel, ale nakonec jsem se na těch pět hvězd stejně nedostal. Vetřelci jsou bez debaty super akční náloží se stále slušnou trikovou oblohou a vetřelčí královnou jako lahodným dezertem, ale ona "cameronovská preciznost", kterou tu většina lidí připomíná, mi především v závěrečné půlhodině citelně chyběla. Ano, akční scény jsou parádní, postavy jedinečné a vlastně nechápu, proč se točí Terminator Salvation, když ho Cameron natočil už před dvaadvaceti lety (jen vyměnil T-800 za hromadu xenomorfů), ale způsob, jakým se Ripleyová definitivně zbaví vetřelčí královny, je v rámci do té doby budované dokonalosti silně mimózní a čím dál výraznější klišé filmu v mých očích také ubírají. To jako nikomu nepřijde zvláštní, že Ripleyová úplně sama vykosí tolik nepřátel, kolik jich předtím nedokázala vyhladit ani jednotka vycvičených mariňáků? A co pozdější absence prvku vetřelčí kyseliny? Skvělý film... dokonalý ovšem ani náhodou. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Na konci filmu je vedle Bishopa (Lance Henriksen) vidět standardní fyziologický roztok používaný běžně ve zdravotnictví na ředění krve. Tento měl dobu expirace rok po natáčení filmu, konkrétně 07/87. (Pyron)
  • Mariňácké přilby jsou upravené balistické helmy M-1. (Don_Salieri)
  • Po výsadku z obrněného vozidla rekognoskuje okolí Sgt. Apone (Al Matthews) pomocí přístroje pro noční vidění BM8028 FERO D-51 ZUB Gen2+, jenž byl vyvinut pro speciální jednotky německého Bundeswehru. Zvláštností přístroje je elektromotorické ostření obou objektivů zároveň pomocí ozubeného řemenu. (8mm)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama