Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 2
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (74)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Unylé nevýrazné krimi 1)  Nápad není k zahození, ale to zpracování ho dost shazuje._____ 2)  Zajímavý je casting. 72letý Miroslav Krobot (kpt. Dítě) a 34letá Marika Šoposká (kpt. Fáberová) tvoří zajímavý párek, i když jeho možnosti tvůrci vlastně nijak nevyužili._____ 3)  Nejvíc mi vadí, že po prvních dvou dílech už dál seriál vykazuje klesající úroveň... anebo jsem začal vidět ty zápory._____ 5)  Výstižný koment: honajz** ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jako vždy úžasně mámtovpičistický major Krobot a naprosto dokonalá kapitánka sešklebená držka, která by zfleku mohla pohledem závodně odšťavňovat citróny, v poměrně originálních, zábavných, sysluplných, solidně napsaných, neafektovaně zrežírovaných i opravdovými herci zahraných pendrekiádách. Tedy až na tu státní zástupkyni, ta mě děsila už jako dětská neherečka, a jako prkenná oživlá mrtvola mě i teď nutila s ustrašeným pištěním strkat hlavu pod peřinu, kdykoliv se objevila v záběru. Každopádně bolševicky manipulativní veřejnoprávní bandita zase jednou alespoň trochu ospravedlnil to kolektivní ždímání poplatků, i když jeden, televizi nemaje, přenáší obraz leda tak z obýváku do kuchyně, a oproti všem těm Kriminálkám Invalidovna, Hnědým kódům či Policiím Otrava komerčních žump je to skutečný balzám nejen na duši, ale i na uši, oči a degenerativní mozkové poruchy. A navíc i bez afektovaně prkenného Vetchého starce. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela jsem si na ty kriminální pondělky s Miroslavem Krobotem a Marikou Šoposkou zvyknul. Sice to nebyl žádný detektivní zázrak, ale oni dva tomu zatraceně pomáhali. A to i přesto, že Miroslav Krobot vlastně vůbec nevyšetřoval a Marika Šoposká se snad ani jednou nepodívala vlídně do kamery. Nicméně vhled do soukromí oběma byl fajn, vtipu ale relativně pomálu. Přitom zrovna to byla škoda, protože Krobotův sarkasmus je prostě fajn. Vyšetřovačky sem tam dobrý (hlavně poslední díly nebyly vůbec zlý, i když tam ubylo výrazně právě toho vtipu), ale mnohdy dost dementní. No, prostě taková zlatá střední cesta. Klidně bych si ale tu druhou sérii dokázal představit. Právě ten závěr mě o tom přesvědčil. ()

noizcore 

všechny recenze uživatele

Po Volze další skvělý počin Jana Pachla. Na rozdíl od tuny generických kriminálek, které po se valí ze všech našich televizních kanálů, se jedná o velmi osobité a výrazné dílo. Jednotlivé případy mají hlavu a patu, casting se povedl na jedničku, hudba od Michala Pavlíčka je správně ponurá a kamera je v některých momentech až neuvěřitelně skvělá (Mácháč). Jen ten konec by si zasloužil ještě trošku péče. 8/10 ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si střihnul Cirkus Bukowski, což byla super noir krimoška s osobitým stylem, která Pachla jako režiséra detektivních sérií udělala. Pokračování v podobě Rapla šlo již jiným, víc mainstreamovým a přímočařejším směrem a ač byla série o rozervaném detektivovi dobře řemeslně odvedená, nikdy mě nepřestalo mrzet, že opustila právě ten temný styl Cirkusu. Oktopus pokračuje v tomto trendu a nabízí něco podobného - jednoduché případy, detektiva morouse s rozvráceným manželstvím a takovou trochu umakartovou atmosféru. Koukat se na to dalo a možná by si to zasloužilo i další sérii, ale o žádný klenot se nejedná. Prostě taková sekaná s rohlíkem a hořčicí ... ()

Galerie (364)

Zajímavosti (41)

  • Hotel s diskotékou, kde se udála vražda, je hotel Kladno na Kladně. (rakovnik)
  • Kapitán Dítě (Miroslav Krobot) bydlí v objektu státních drah na adrese Bubenská 175, Praha-Holešovice. (sator)

Reklama

Reklama