Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 1
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (11)

Ztracený případ (2023) (E01) 

Zklamání? Ne. Nadšení? Taky ne. Krobot je prostě seniorní vyšetřovatel jako v Detektivech od Nejsvětější trojice, což mu jde, a řeší staré případy tak nějak podobně jako Docent. A dobrý. Akorát ten Hádek, no snad se to nějak ještě vyvine ()

Falza (2023) (E02) 

Hmm noo tentokrát to bylo takové slabší, v podstatě nuda. Divák se akorát dozví, že rozřezané torzo těla vhozené do řeky kupodivu nejde ke dnu, ale plave, tak je lepší ho hodit do kanálu? ()

Škaredá středa (2023) (E03) 

Ragbista zabil holku, ale byla to podle něj nešťastná náhoda, ale proč ji teda hodil do auta a pak ji táhl kus po mostě do železničního tunelu, aby jí dal ještě pro jistotu hlavu na koleje? Ta rozdrcená hlava totiž původně dost ztížila její identifikaci, protože jak identifikovat holku, kterou ani nikdo nehledá. ()

Syndikát koně (2023) (E04) 

A jsme u koní a kpt. Fáberová si nakonec jednoho taky koupí a stává se členem syndikátu. 49letá Jitka Schneiderová si tu zahrála takovou veselou paničku německého majitele jezdecké stáje nebo klubu, která se ho rozhodne zabít. A proč oktopus? Oto totiž to tělo mrtvého pořád nějakou chybou leží na pitevně v mrazáku už 2 roky. ()

Nikita (2023) (E05) 

Aha to už je pátý díl, posledně si Fáberová koupila koně, ale co bylo před tím... A jako padouch Jan Jankovský, v devadesátkách přepadal s kamarádkou kamioňáky. 5/10 ()

Srdcová sedma (2023) (E06) 

Kartičky, čertovy obrázky a hrálo se i někde za kuchyní luxusního hotelu ve Varech zase někdy před x lety. A hrál a vyhrál i kuchař a docela dost. No jo ale toho kuchaře zabil a rozřezal někdo jiný, než se původně tak nějak vyšetřilo. ()

Žihadla (2023) (E08) 

Říjnový Mácháč, to jsou asi veškerá pozitiva, jinak příběh to byl tak nějak divnej. ()

Kobyla (2023) (E09) 

Opět vizuálně slušný, ale co dál doktore? Co ty chyby ve scénáři? Už mi to přijde jako parodie sama sebe. 5/10 ()

Psina (2023) (E10) 

2 horliví chovatelé nějakého, fakt nevím jakého, plemene, Jiří Lábus vs. Alexej Pyško. A k tomu jedna vražda kvůli baráku, manželka s milencem se zbavili manžela, ale právě ten jejich pes to trochu zamotal. Takové lehce překombinované. Ale prvně tu máme detektor lži jak z nějakého amerického filmu. A taky Marika Šoposká tu ukáže svou plíseň na nohou. ()

Deny (2023) (E11) 

Ztratila se holka a nikdo ji nehledal, nikdo se s ní nechtěl zkontaktovat a to jako vážně zkontaktovat, internet už přeci byl. A oteklej Etzler, no já se mu divím, že to bral, vtipný to fakt není. 5/10 ()

Jordán (2023) (E13) 

Takže zpátky do minulosti, tentokrát až do osmdesátek. Krobot jako Dítě se tu ukáže i jako jeho mladší osmdesátkové já, kdy se seznámí s Dítětovou Stivínovou, tedy jejím mladším já. A taky lesní kámoš Nový má svoje tajemství, které dokázal tajit 35 let. Akorát to závěrečné bourání Krobotova Dítětova příbytku, co tím chtěl básník říci? A na těch koních to dopadlo jak? ()

Reklama

Reklama