Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 1
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (75)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jako vždy úžasně mámtovpičistický major Krobot a naprosto dokonalá kapitánka sešklebená držka, která by zfleku mohla pohledem závodně odšťavňovat citróny, v poměrně originálních, zábavných, sysluplných, solidně napsaných, neafektovaně zrežírovaných i opravdovými herci zahraných pendrekiádách. Tedy až na tu státní zástupkyni, ta mě děsila už jako dětská neherečka, a jako prkenná oživlá mrtvola mě i teď nutila s ustrašeným pištěním strkat hlavu pod peřinu, kdykoliv se objevila v záběru. Každopádně bolševicky manipulativní veřejnoprávní bandita zase jednou alespoň trochu ospravedlnil to kolektivní ždímání poplatků, i když jeden, televizi nemaje, přenáší obraz leda tak z obýváku do kuchyně, a oproti všem těm Kriminálkám Invalidovna, Hnědým kódům či Policiím Otrava komerčních žump je to skutečný balzám nejen na duši, ale i na uši, oči a degenerativní mozkové poruchy. A navíc i bez afektovaně prkenného Vetchého starce. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak som sa konečne dočkal konca tejto paródie na detektívny seriál.  Vďačím za to ani nie tak svojej vytrvalosti, ale skôr otrasnej ponuky televíznych staníc. Seriál je to nepochybne mizerný, a to vo všetkých ohľadoch.  Neviem presnejšie identifikovať, v čom bola primárna chyba, ktorá potom s prispením málo schopných tvorcov a aktérov na seba nabaľovala ďalšie bez toho aby aspoň občas prebleskla svetlejšia chvíľka. Krobota nemám rád, ale keď ho vidím, tak mi aj Columbo pripadá sympatickejší. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pachlova verze odložených případů sice osciluje díly od nudných, hloupých, těžko uvěřitelně objasněných po několik solidních podívaných, ale od začátku do konce funguje atmosféra ( taková ta raplovská ) a ústřední trio Krobot, Šoposká a Krvesaj, takže ve finále fajn podívaná s ohledem na slabou konkurenci v týdnu. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní je tahle skupina vyšetřující kauzy minulé či mající přesah do starých časů, ale dá se říct, že se ke svým případům vlastně hodí, neb její členové působí také tak trochu odloženě, a tak to celé nakonec poměrně dobře funguje, i když se často hraje spíše na náhodu nebo na skutečnost, že kdysi někdo prostě jen něco zanedbal, než že by šlo o nějakou zapeklitou hádanku se složitým způsobem řešení. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo, v mém případě se tvůrcům nezadařilo. Seriál mě zrovna dvakrát neoslovil, protože ve mně zanechal spíše nepříjemné pocity, za nimiž stál v první řadě dosti nešťastný scénář a režie, což je vcelku pochopitelné, když uvážím, že jde o práci téhož jedince. Jan Pachl mě tentokrát nepotěšil, přestože si už u mě několikrát slušně šplhl. Tady mě ovšem opravdu zaujala pouze závěrečná epizoda, a to je při celkovém počtu třinácti dílů fakt málo. Ke všem kladům a nedostatkům, které stály za mým hodnocením, jsem se už každopádně vypsal v komentářích / recenzích k jednotlivým epizodám, takže to už nebudu natahovat. / Poučení: Hazardem ke šťastným zítřkům. ()

Galerie (364)

Zajímavosti (42)

  • Dítě (Miroslav Krobot) říká prodavačce: „Dáte mi pinotka?“ Pojmenoval si tak víno Pinot Noir, tedy Rulandské modré. (sator)
  • Ve 45. minutě vidíme, jak si kpt. Fáberová (Marika Šoposká) vybírá z bankomatu v Praze na mostě Legií. Bankomat se ve skutečnosti na tomto místě nenachází. (Winster)
  • Jako falzum jsou označovány všechny dokumenty úřední povahy, které se vydávají za něco jiného, než ve skutečnosti jsou. (sator)

Reklama

Reklama