Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Napětí je to tam (skoro ani na chvíli jsem neměl ten vtíravý pocit "Co kdyby se teď objevil žralok?", on se prostě vždycky objevil zničehonic), hravá režie rovněž, jen žralok, John Williams (který tu atmosféru dost zachraňuje), Roy Scheider a pár dalších zůstali. Druhé Čelisti jsou zkrátka jen dalším filmem s lidožravým žralokem, který se nemůže rovnat Spielbergovu nepřekonatelnému originálu, ale na druhou stranu není naaštěstí ani úplně pitomý. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Slabšie dialógy a niektorí vedlajší herci, ale inak som príjemne prekvapený. Oceňujem, že sa nesnažili hrať na Spielberga a že napätie je tu budované odlišným spôsobom oproti jedničke. Fakt slušný napínák, obzvlášť pri scénach na katamaránoch je človek vyslovene rád, že sedí doma na gauči a pod nohami má pevnú zem. 75% ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Klasický syndrom všech sequelů počátku osmdesátých let. Příběh jede podle osvědčené šablony, vše je větší, výbušnější, krvavější a samozřejmě epičtější. Kupodivu to nedělá ostudu ikonickému rybímu dobrodružství. Nenadchne ani neurazí. Aspoň, že se tvůrci drželi nastavené béčkovitosti. ____ John Williams znovu boduje! ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Čelisti 2 jsou rozhodně o dost horší než slavný první díl, ale stále je to příjemně koukatelné. Scény se žralokem jsou slušné, Roy Scheider ve své roli opět září a stejně jako v jedničce je tady opět senzační hudba. Ale už je to jen film na deštivé odpoledne. Neboť atmosféra originálu je nenávratně v tahu. Je to čistý průměr, 3 hvězdy. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vcelku solídna dvojka (najmä v porovnaní s nasledujúcimi dielmi série). Samozrejme so Spielbergovými Čeľusťami neporovnateľná no Williamsova hudba a charizma Roya Scheidera robia svoje. A v neposlednom rade nechýba ani napätie a efektné finále. Samotný príbeh je však slabší a nájdu sa aj nudné pasáže 60% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Scény s Murrayem Hamiltonem se točily narychlo, protože jeho žena měla během natáčení problémy se zdravím. (PußyMagnet)
  • Mnoho scén se natáčelo během podzimních a zimních rán, takže herci museli během natáčení cucat kostky ledu, aby nešel vidět jejich dech. (PußyMagnet)
  • Natáčelo se ve státech USA – Massachusetts, Florida a v Mexiku. (Varan)

Reklama

Reklama