Reklama

Reklama

Luke vezme na plavbu na krásný ostrov staré přátele: Matta, jeho přítelkyni Suzie a Mattovu sestru Kate, bývalou přítelkyni Lukeho. Poslední člen posádky je Warren. Vládne naprostá idylka. Vztah mezi Lukem a Kate opět ožívá. Požádá ji, aby na chvilku podržela kormidlo, a jde do podpalubí. Vtom však obrovský náraz převrátí loď dnem vzhůru. Po delší panice se všichni vynoří na hladinu a vylezou na trup. Přemýšlejí, co budou dělat. Luke navrhne, aby doplavali na ostrov vzdálený několik kilometrů. Obléknou se do neoprenů, jediný Warren se rozhodne zůstat. Bojí se plavat tak daleko, a hlavně v těchto vodách, kde je dost žraloků. Kate se nakonec rozhodne také zůstat. Luke je zklamaný, ale respektuje její přání. Když však Kate vidí, jak se Luke, Matt a Suzie vzdalují, rozhodne se je následovat a plave za nimi. Suzie je velmi vystrašená, ale Matt ji uklidňuje, že to zvládnou. Mezitím osamocený Warern zpozoruje žraloka… (TV Prima)

(více)

Recenze (349)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Australian Daily Telegraph, Sportovní rubrika, Výsledkový servis. Lední hokej: Adelaide - Perth 3:6, Canberra - HC Sydney 1:1 přerušeno pro oblevu; Sportovní lidolov: Výběr Oceánie - Výběr lidstva 4:1 (po jednoznačném průběhu).. Konečně někdo po letech zhmotnil vtip, kdy se malý žraloček ptá velkého žraloka: „A tatínku, proč kolem těch lidí nejdřív kroužíme, než zaútočíme?“ a táta mu odpoví: „Přece je nebudeme jíst s hovínkama, synku..“ Jsem rád, že řežisér Traucki vrátil Spielbergovu polívčičku na vařič a trošku ji přihřál. Přirozený, uvěřitelně podaný survival a v něm jednoduchými prostředky navozené napětí při hře zubaté kočky s ploutví se skupinkou vyděšených myší v neoprenu. Ti lidé nepotřebovali větší loď, stačila by jim jakákoliv.. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Rozhodne kvalitnejšie ako predchádzajúci režisérov počin. Veľmi realistický film, kde ľudí neohrozuje žiadna nepodarená atrapa žraloka či nepodarené cgi efekty, ale ten žralok je živý. Počas filmu sa nevyskytujú žiadne nelogické a hlúpe momenty či konania postáv. Scenár je maximálne uveriteľný a sám neviem ako by som sa rozhodol v ich situácii. Ľakačky fungujú najlepšie ako len môžu (riadne ma trhlo asi 3-krát) a celé to má veľmi dobre vybudovanú atmosféru. Dobrých filmov so žralokom je minimálny počet a aj ich spočítanie na jednej ruke by robilo menší problém. Veľmi milé prekvapenie. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mořeplavci, mořeplavkyně, mořeplavčata, nelezte do vody co je hodně zubatá! Když mi žena řekla, na co by se večer chtěla dívat, jen jsem si povzdechl - to se po Čelistech ještě pořád někomu chce točit filmy o žralocích? Ano, je tu časový a technický posun ale i tak. Čelisti zpravidla odzívám a tak jsem si řekl, že si přinejhorším alespoň trochu schrupnu. Ale ejhle, ono se na to dalo koukat (nejen díky Zoe Naylor, do jejichž nádherných nohou bych se zakousl, ani bych nemusel být žralok), občas to bylo hodně napínavé a děsivé (náhlé žraločí útoky), muselo se uznat, že žraloka je ve filmu tak akorát, ani moc, aby to bylo přelácané, ani málo, aby to nudilo. Ty delší scény, napínající nervy, byly taky hodně povedené. Ono přiznejme si, představa, že je člověk uprostřed širého oceánu a kolem vás krouží zubatý kolos, asi vyděsí každého diváka. Film uplynul jako nic. Jen je třeba u něj moc nepřemýšlet, spíše vypnout mozek a nechat se unášet a vlnách, jež se občas zbarví do ruda. Ty lidi se někdy nechovají moc rozumně. A přesně jak napsal Obitus, ta podivná věc na ostrůvku mi leží v mysli ještě teď. Byl-li to záměr, smekám, byla-li to nevědomá náhoda, povedla se. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další ze série... samy proti přírodě. Tentokrát od režiséra Krvavý laguny která se mi nějak extra nelíbila, tohle je upřímě o něco málo lepší ale taky jsem se setkal se stejným problémem jako u režisérovy prvotiny a to že po půlce jsem se strašně nudil. Nicméně režisér má jedno velký plus u mě a to že vybýrá mořský potvory které mi jsou nejvíce sympatické. Příběh je sice zase nezajímavý ale aspon napětí by se dalo krájet. Ale jak jsem řekl bohužel jsem se po půlce spíše nudil. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmov o zabijackých, krvilačných žralokoch som videl nespočet. Niektoré boli výborné, niektoré len také priemerné a mnohé balancovali na hrane odpadu. Avšak ešte stále ma táto téma baví. Mám pre žralokov ľudožrútov slabosť. Takže s radosťou som si pozrel i austrálsky titul "Útes smrti", ktorý je vraj natočený podľa skutočnej udalosti. V rámci žraločích horrorov to jednoznačne radím ku kvalitným snímkom. Je to dramatické, napínavé a dobre natočené. **** ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Film je volně inspirován skutečným příběhem Raye Boundyho a jeho dvou společníků, kteří se v roce 1983 po potopení jejich lodi u australských břehů stali terčem útoku tygřího žraloka. Záchrany se dožil pouze Ray. (Ombak▼Penari)
  • Zoe Naylor, která si zahrála Kate, si v rámci přípravy na svou roli přečetla mnoho příběhů o přežití. (Stanislaus)
  • Jeden podmořský záběr se ve filmu třikrát opakuje, a pokaždé je to v jiném místě nebo čase. Jedná se o záběr z potápění u ostrova, tam je hned dvakrát nesmyslně za sebou a tento záběr je i v 62. minutě. Jedná se o pohled ve vodě, kdy přes korálový útes přeplouvají ryby a mizí někde za kamerou. (Terva)

Reklama

Reklama