Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (153)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dvojka je pokračovanie, ktorá snáď ani vôbec nenadväzuje a je to jedno s tých voľných pokračovaní, ku ktorým sa našrobuje sequel iba preto, lebo mal prvý diel úspech. Jednotka mi prišla celkom fajn, aj v rámci námetu, napätia, akcii a hlavne brilantného prostredia, ktoré dýchalo nečakaným útokom každú chvíľu. Tu v dvojke to napätie chýba. Sú tu tento krát zaujímavé ruiny, ale inak je tam všade tma, útoky žralokov sú občas nečakané, ale nie to nič strhujúce. Navyše to kazia príšerne efekty a aj prehnané finále, kde som sa už naozaj chytal za hlavu. Škoda, jednotka od toho istého režiséra bola fajn a prvá polka druhého dielu tiež. 50% - 2* ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Pokračování úspěšného, žraločího, survivalu dopadlo dle očekávání, takže se potvrdily moje obavy, že jediná společná věc s ,,prvním dílem" bude název. Určitě se, však, nenechte odradit, zdejšími, udělenými odpady, protože to tak hrozné není, dokážete-li udělat několik ústupků a nebudete-li nad tím nepřemýšlet. Pokud na to, navíc, budete koukat jako na samostatný film, nikoliv sequel, tak by vám z toho mohl vyjít krásný průměr, jako většině místních uživatelů. Ohledně hereček se nedá najít nic pozitivního, vzhledem k tomu, že byly většinou pod vodou, kde předvedli pouze iracionální jednání. Také se nedá rozeznat kdo je kdo, ale to není takový problém, jelikož ani vzhledově není oč stát. O největší zklamání se jednoznačně postarali umělí žraloci, jejichž scény částečně zachraňovala hudba, navozující mírné napětí, hlavně při ,,jump scares" a za příjemnou atmosféru můžeme vděčit krásným podvodním jeskyním, které mohu doporučit jako největší lákadlo tohoto filmu. Scénář je dost hloupý, ostatně jako zúčastněné slečny a debilní závěr rujnuje veškeré kladné dojmy, které jste si z předešlého dění mohli odnést. - Kdo hledá horor s klaustrofobickým zaměřením, žraloky, případně má rád survival subžánr, tak zřejmě zklamaný nebude, protože na jedno shlédnutí je výsledná kvalita přijatelná. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Wow! Jednotka sa mi na prvý raz nepáčila, ale keď som ju neskôr videl v televízii, vzal som ju na milosť a tak som sa na dvojku celkom tešil. A prekonala očakávania. Je ešte o dosť lepšia, ako prvý diel. V prvom rade je vizuálne bohatšia. V druhom obsahuje plno atraktívnych momentov (vodná spájkovačka, výletná loď, šplhanie). V treťom je napínavejšia a tým pádom zábavnejšia, keďže hrdinky tentokrát nie sú v klietke, ale v otvorenom priestranstve, na ktorom môže útok prísť kedykoľvek a odkiaľkoľvek (v relatívnom bezpečí klietky to predsa len tak úplne nebolo ono, tu je smrteľné nebezpečenstvo hmatateľnejšie). V štvrtom rade, tunajšie žraloky mi pripadali desivejšie a mrazivejšie, hovoril som si, že by som fakt nerád bol na mieste hrdiniek. Takže za mňa prekvapivá spokojnosť. Trocha ako Ruiny vs. Pád do tmy vs. niečo žraločie. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Bez mučení přiznávám, že jsem si tuhle hororovou podívanou docela užila. Tvůrci se sice dopustili celé řady chyb a nelogičností, ale čert to vem. Polévalo mě horko při představě, že bych s omezeným množstvím kyslíku bloudila někde v tajemných hlubinách labyrintu podmořských jeskyní a měla přitom každou chvíli žraloka za zády. Rozhodně jsem se nestíhala nudit, a proto přimhouřím oko nad nepravděpodobným a značně přestřeleným závěrem. Ovšem pochvalu si určitě zaslouží parádní výběr lokací, ve kterých se natáčelo. (60%) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na dárek od otce v podobě projížďky lodí s možností pozorování žraloků se nevlastní sestry vykašlaly, raději vyrazily na dívčí jízdu do mayského města, respektive pohřebiště pod zemí, které je kvůli stoupající hladině moře zaplavené. Pro milovníky dávných časů je to ráj, pro žraloky zrovna tak. Jak se v jeskyních predátoři objevili, neřeším, podstatné je, aby potápění nebylo zdlouhavé a únavné (což ale je) a aby byl dostatek potravy (což je naštěstí taky). Dokonce si žraloci pošmáknou na dlouhonohé dcerce jedné akční legendy. Johannes Roberts (rozhodně bych nemluvil o nějakém pokračování, společní jsou jen žraloci a docházející kyslík) naházel do hrnce krapet jiné ingredience a trochu jiné koření, potenciál prostředí se mu daří využít a občas se i vytáhne (třeba zpomaleným estetizovaným záběrem, při kterém hraje důležitou roli právě dcerka akčního bijce). Logiku ale místy nechal za dveřmi. Nakonec se v dietní stopáži do finále doklopýtá a soudě podle reakcí naštve „jen“ každého druhého diváka. Což zase není tak hrozné skóre. Nicméně zlaté jednohubkové Mělčiny s luxusní Blake Lively. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)
  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)

Reklama

Reklama