Reklama

Reklama

Orka zabiják

  • USA Orca: Killer Whale (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vraždiaca veľryba je jedno z najinteligentnejších živočíchov na svete. Podobne ako ľudia má jedného druha a ak mu človek ublíži, kosatka si to zapamätá a je viac jako isté, že sa bude chcieť pomstiť. Kapitán Nolah (Richard Harris) má na svedomí veľrybiu samičku aj s očakávaným prírastkom. Mŕtvu kosatku vyplaví more na breh a Rachel (Charlotte Ramplingová) i ďalší ľudia Nolana upozorňujú, že ho čaká odplata. A skutočne nahnevaná veľryba sa často ukazuje pri brehu, aby neskôr zničila ukotvenú loď a jasne dala najavo, že to nie je koniec. Aj Nolan si při pohľade na jej vytŕčajúcu plutvu začína uvedomovať, že kosatka ho bude hľadať, číhať, loviť a prenasledovať nemilosrdne a neľútostne s jedinou myšlienkou odplaty krížom cez moria, nehľadiac na čas ani na rôzne prekážky. Má Nolan šancu zbaviť sa večného prenasledovania tým, že odstráni svojho prenasledovateľa? Podarí sa mu to? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

upson 

všechny recenze uživatele

Richard Harris hraje výborně, je zde viditelné zneužití hitu JAWS ale mě tento fakt, že každá filmová dekáda má nějaké své vlny žánrů sebe samo redundujících nijak nevadí :-) a na rozdíl od žraloka Bruce jak mu říkal Steven Spielberg v Čelistech při jeho natáčení, má Orca silný motiv :-) . Vše je podtrhnuté jako vždy skvělou hudbou Ennia Morriconeho :-) 75% ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Kapitánu Achabovi bylo řečeno - že mstít se na němém zvířeti kterého vede pouhý instinkt - je rouhání. Ze strany zvířat by si člověk zřejmě pomstu zasloužil ... za to co jim provádí, ikdyž to třeba není zlý člověk jako kapitán Nolan, zločin si žádá trest. Vynikající hudba, Richard Harris a nádherní tvorové kteří jsou schopní stejné lásky jako člověk. Krásný film. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller americké "zvířecí zabijácké vlny", tehdy producenti a režiséři točili snad o všem z živočišné říše od vos až právě po kosatky, dobrá doba. Snímek o mstící se velrybě, které brutální lovci v čele s drsným mořským vlkem Harrisem zabijí družku a ještě nenarozené mládě. Postupná chladnokrvná likvidace aktérů tohoto činu včetně jejich vůdce v koncové dobře vymyšlené "bojové" scéně. A do toho zní tóny uplakané melodie Mistra "M". ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to, NICMÉNĚ. Že se příběh v hororu nemá moc žrát, s tím můžu docela spokojeně žít. Když mu ale nevěříte nos mezi očima, pak už to jistý problém je. Přesně toto je achillovou patou ORCA: KILLER WHALE (mimochodém též vyloženě průměrně zahraného - zaujal mě však ten indián) plného naivních, imbecilních a vysoce patetických rozhodnutí. Zároveň je však film smutně krásnej, disponuje poctivou Morriconeho hudbou a konec, ač z pohledu zdravého rozumu nepochopitelný, nelze než vynachválit. Jako by ta přechytralá & pomstychtivá kosatka (biologům se teď asi v kapse otevírá pořádná kudla) chtěla tý žábě, co zbyla, říct: A teď jsme si, paninko, kvit. Newfoundland je krajně ujeté místo pro život. (3.5*) ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Že by lehčí odvárek filmu Čelisti? Mýlíte se! Kosatka, která se mstí za smrt své družka a ještě nenarozeného potomka není nic extra ale film má opravdu něco do sebe! Jakousi magickou energii, která vás až skoro dojme. Tohle musí každý posoudit sám. Jak jsem se už zmiňoval několikrát, buď se vám to líbit bude nebo ne. Já jsem pro. Myslím si ale, že napodobenina lidského oka u kosatky vás naprosto uhrane! 70% (DĚJ *** DRAMA **** EFEKTY * THRILLER ** HERCI *) IMDb.com: 5,0/10 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Přídavné jméno orcino znamená "démon pocházející z pekla" (Orco byl římský bůh podsvětí). (AngelusCZ)
  • Scenéria predstavujúca odľahlú polárnu oblasť Labradoru bola vytvorená na Malte scénografom Mariom Garbugliom. (beso74)

Reklama

Reklama