Reklama

Reklama

The Black Demon

  • Mexiko Demonio negro (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Paul Sturges (Josh Lucas) bere svou rodinu na výlet do Mexika na ostrov Baja, aby zkontrolovali ropnou plošinu, kterou vlastní jeho společnost. Jakmile se tam dostanou, zjistí, že místo je téměř opuštěné a zůstalo tam jen několik vyděšených dělníků, kteří mu řeknou, že plošinu opakovaně napadl obludný žralok, který je součástí mexické legendy. Jelikož se plošina potápí do vody a žralok je pronásleduje, musí najít způsob, jak dostat svou rodinu do bezpečí a zůstat naživu. (JasonCZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (30)

bourec 

všechny recenze uživatele

Jak zvolal Vetchý v okresním přeboru. Tohle bylo peklo. Mám pocit, že za postavou režiséra se skrývá Greta Thunbergová. Protože to bylo napěchovaný děsnejma eko kecama , občas kecama o prokletí a trestu matky přírody vůči lidem. Vlastně toho megadolona poslal ďábel. Josh Lucas není úplně můj oblíbenec, ale tady hraje pěkný hovno. Žralok byl děsně nefunkční, divně vytvořenej, a vlastně to byla zcela vedlejší role. A celý to bylo blbý až běda. 10%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení nedávalo příliš naděje na alespoň obstojný film, ale zkusil jsem ho. Nebudu psát, že nechápu zdejší odpady, jelikož každý má své právo na hodnocení filmu, pokud ho tedy viděl. Občas mám chuť zabrousit do černých vod a tentokrát jsem byl spokojen. V první řadě je třeba poznamenat, že nejde o prvoplánový žraločí horor, proto žralok není hlavním motivem a ukáže se jen párkrát. Při tom po trikové stránce jsou scény s ním dostačující a na příklad pohlcení člunu na začátku je velmi dobře udělané. Ve skutečnosti se totiž jedná o drama člověka, co těžce chyboval, své špatné jednání si musí přiznat, a to není lehké, a následně se snaží chyby napravit, což je ještě těžší. Celý příběh tak dostává až baladický rozměr, a kdo zná definici balady, tuší, co může očekávat. Současně pochopí, že nejde o ekologickou agitku, jak se v určité chvíli film jeví. Příjemný je lehce mysteriózní nádech. Vizuálně velmi dobré. Plošina vypadala jak z dob krále klacka, což mělo jistý půvab a samozřejmě jistý důvod. Film nešetří napínavými scénami, které nejsou jen na plošině a v moři, stačí třeba potyčka s vidláky v baru... Kdo ale hledá akční film s dech beroucími efekty a trháním obětí v přímém záběru, musí sáhnout po jiném filmu. ()

Reklama

panvasik 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný pokus udělat s velkými žraloky něco "nového".... Z mojí strany by se normálně nejednalo o tak razantní hodnocení a ani bych na to, tak moc neházel špínu. Problém je v tom že vidím jak se ten film snaží brát všichni vážně a že je to všechno, tak moc v hajzlu, jak se to ve filmu bere. Vůbec nechápu, jestli tohle byl záměr tvůrců, tvářit se tak drsně, když vidíme něco tak absurdního, co v tom moři plave a z tohoto hlediska je to spíš neskutečný výsměch, než abych to bral zcela vážně. A ty halucinace? To se vzalo kde prosím? Mrtvoly v moři, které tam nejsou nebo lodě a další? Baví mě jak ti dva pracovníci na té ropné plošině přežívají, už měsíc a jenom co tam dorazí naše povedená rodinka, tak je plošina najednou na spadnutí, to člověk nevymyslí :D ŽRALOK A NAFTA??? Z nějakého záhadného důvodu to nevidím na odpad, takže to radši ukončím... 2/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nebol by som až taký prísny. Na 3* to nemá, ale vravieť o tomto ako o odpade je trochu mimo. Videl som v živote väčšinu žraločích hororov, aká bola natočená a The Black Demon je „len“ podpriemer. Žiadna katastrofa. Situovanie deja do Mexika tomu dodáva exotický fíling, hoc áno: 80% sa odohráva na mori. Josh Lucas je zúfalý, ale v pár záberoch vyzerá ako Bradley Cooper (prepáč, Bradley Cooper), vďaka čomu film ako celok v divákovi má tendenciu vzbudzovať hollywoodsky dojem. Ale, pravdupovediac, v niektorých scénach mi naopak pripadal opitý alebo zlomený v duchu „Doprdele, mám 52 rokov, kedysi ma režíroval Ang Lee a teraz hrám v tomto, čo sa to so mnou stalo, prerazím vôbec niekedy, alebo to bude už len horšie?“. Prostredie obrovskej plošiny je skvelé; škoda, že okolo neho nevystavali lepší scenár. Žralok je v pohode. Aspoň v tých pár desiatkach sekúnd, v ktorých vystupuje. Žiaľ, presne tak: teoreticky ide o žraločí horor, ale samotný žralok tu má v podstate len cameo. Čo by nevadilo, ak by postavy boli fantastické, scény nezabudnuteľné a scenár báječný. To ale samozrejme nie je. Ekologické reči mi nevadili, vlastne tomu pridali na zaujímavosti, ale proste toto mal byť žraločí horor a nie je. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Josha Lucasa si pamätám ako frajera na potápajúcom sa Poseidone a aj tu mal rolu, len na potápajúcej sa ropnej plošine, lenže v oveľa hnusnejšie podanej a tu rozhodne za frajera nebol. Celkom nechapem ako sa takýto herec môže upísať takej kravine, ale aj keď tých dôvodov môže byť veľa, rozhodne si ho nebudem pamätať ako príšerne hysterického debilka, ktorý dokazuje len svoju primitívnosť. Ešte som nevidel film, kde sa hovorí o Megalodonovi a ten zožerie počas filmu asi troch ľudí a  tých čo im chýbali končatiny a ine ústrojenstva nerátam, tých som zomierať nevidel. O žralokovi tento krát vobec nejde, má tam asi jednu troška efektnejšiu scénu a skoro celý film sa musíme pozerať len na uvrieskané postavy, ktoré má tam riadne iritovali. Jeden z najslabších žraločích hororov, aké som videl a keby tu hrali Tara Reid a Ian Ziering aspoň by to malo nejakú odľahčenú náladu, takto sa to tvárilo vážne, ale bolo to len hrozne tupé a nezmyselné. Slabá 1*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Podľa príbehov od rybárov z okolia Baja California sa legenda o Čiernom démonovi rozprávala z generácie na generáciu. Hovorí sa, že tisícky rybárov zomreli tvárou v tvár tomuto tvorovi, pretože ich telá sa nikdy nenašli. Hovorí sa tiež, že Čierny démon je zabijakom stoviek veľrýb, ktoré sa našli mŕtve pozdĺž Tichého oceánu, pri útoku, ktorý vyzerá ako útok obrovského zvieraťa. (Arsenal83)
  • Snímek se natáčel v ateliérech Pinewood v Dominikánské republice. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama