Reklama

Reklama

Love Story

Trailer

Obsahy(1)

Snímek Love Story z roku 1970 proslavila u nás nejprve jeho ústřední hudební melodie. Až teprve dvacet let po svém vzniku byl tento filmový bestseller poprvé nabídnut i našim televizním divákům. Podle původního scénáře Ericha Segala, knižně vydaného až po jeho zfilmování, jej natočil režisér Arthur Hiller. Za hudbu, která obletěla celý svět, obdržel Francis Lai Oscara. V rolích zamilované dvojice studentů, později milenců a manželů, uvidíme dvě zajímavé postavy amerického filmu: Ali MacGrawovou v roli Jenny a Ryana O'Neala v roli Olivera. Oliver studuje práva na Harvardu (jako jeho úctyhodní předkové) a Jenny zase hudbu na sousední Radcliffe College. Milenci procházejí těžkým obdobím, neboť vztah mladíka z prestižní rodiny a prosté italoamerické dívky se nesetkává s pochopením Oliverova přísného otce. Oba raději volí život bez peněz, ale ještě netuší, že přijde další zkouška v podobě Jennyiny nemoci. O několik let později bylo natočeno volné pokračování filmu s názvem Oliverův příběh. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

progression 

všechny recenze uživatele

Legendární romantický film s úžasnou Ali McGraw a Ryanem O'Nealem. Zpočátku dvě dost odlišné individuality pocházející z hodně odlišných prostředí se v nádherném příběhu dají dohromady, navzájem ovlivňují jeden druhého a stává se z nich geniální pár, který se společně vyrovnává se všemi nástrahami, které jim život přináší. Geniální scénář, mistrné dialogy (obzvláště "hlášky" Jennifer jsou nezapomenutelné) a úžasná hudba Francise Laie představují zážitek, který jen tak z paměti nevymažete. Ty Oscary (včetně nominací) byly naprosto zasloužené. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Je to doják no... hraje na city (za pomocí teskných melodií piána :) a navíc je po dvou minutách jasné jak to bude vypadat. Já jsem na to rád přistoupil a to především díky dvou věcem. Jednak parádních slovník přestřelek zamilovaného párečku a taky přímo nadpozemsky krásné Ali MacGraw. Takle nějak si představuju definici ženské krásy. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Kultovní romantické drama, které nestárne ani po padesáti letech. Konečně jsem se k němu dostal a patřičně si jej vychutnal, jakož i jednu z nejkrásnějších filmových melodií, kterou si pouštím i při psaní tohoto komentáře. Musím zase vyrukovat s astrologií jako správný blázen do znamení. Ta obrovská chemie, jež lze mezi Olieverem a Jennifer cítit z každé společné scény, vyplývá z toho, že oba herci jsou narozeni ve znamení Berana a které jiné znamení dokáže tak vroucně, bezmezně, šíleně a divoce milovat, než Beran :-D Tím raději končím, protože to má i své odvrácené stránky... Krásný film, jenž si zaslouží své místo na piedestalu romantických příběhů. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Všechny názory na tento film bezvýhradně přijímám, protože se jedná o záležitost veskrze svojskou. Kdo nezažil ztrátu, nebo nemá zrovna náladu, nebo nemá takové rád, tomu to pochopitelně nesedne. Já viděla film, který zdobí pravidlo: V jednoduchosti je krása. Viděla jsem ho dnes prvně, což je pro filmovou fanynku ostuda, no skutečně mě celý život míjel, což je možná dobře. Ve dvaceti by mě možná dojal, ale docela určitě z trochu jiných důvodů, než dnes. Za mě vynikající, včetně nedokonalostí, které nemám nejmenší potřebu rozpitvávat. Co předvedli ti dva, byla strhující jízda hodná uznání. Naposled mě takto rozsekal romantický korejský tříhodinový s šíleným názvem nebo moje oblíbená, ryze dámská záležitost Už teď mi chybíš. Pěkné. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Hned na zaciatku filmu sa dozviete, co sa stane a neskor som uz na to ani nejak nemyslel, pretoze prislo mnoho inych zivotnych nastrah oboch hrdinov, ze som takmer na to zabudol a cakal som len nejaku klasicku romanticku dramu, lenze zrazu prisiel sok. Cely film hrala krasna smutna melodia, ktora si Oscara za najlepsiu hudbu podla mna zasluzila. Film bol nominovany aj za najlepsi film roka, avsak najlepsim filmom sa stal GENERAL PATTON (1970). V kategorii najlepsia rezia to bolo podobne, sosku vyhral reziser filmu Generala Pattona Franklin J. Schaffner. V hereckych kategoriach boli nominovani Ryan O´Neal a Ali MacGraw za hlavne ulohy a John Marley za vedlajsiu ulohu, avsak ani jeden z nich nedokazal nominaciu premenit na Oscara. O´Neilovi vyfukol sosku George C. Scott za dramu GENERAL PATTON, Ali MacGraw zase Glenda Jackson za romanticku dramu ZAMILOVANE ZENY (1969) a Johnovi Marleyovi pre zmenu John Mills za romant. dramu RYAN´S DAUGHTER (1970). ________ Ali MacGraw - (Jennifer Cavalleri) +++ Ryan O'Neal - (Oliver Barrett IV) +++ John Marley - (Phil Cavalleri) +++ Ray Milland - (Oliver Barrett III) +++ Russell Nype - (Dean Thompson) +++ Tommy Lee Jones - (Hank Simpson) +++ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (16)

  • Stejnojmenná kniha vyšla ještě před uvedením filmu do kin. Není však jeho předlohou. Studio si jí objednalo u autora scénáře Ericha Segala, aby se snímek dostal do všeobecného povědomí ještě před kinopremiérou na Valentýna. To se povedlo na výbornou. Z knihy se totiž stal okamžitý bestseller. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Reklama

Reklama