Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Nach 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říci, že je to špatný film, ale prostě něco tomu chybělo. Jiskra, plamen, cokoli. Na ten film mám problém si vzpomenout a rozhodně to není proto, že by postavy byly nezajímavé nebo režie vyloženě špatná (i když ano, nebyla nejlepší). Spíše si myslím, že to tak nesedělo po scenáristické stránce. 60% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Mě to zas tak úplně dementní nepřišlo. Naopak tam byly momenty, kdy jsem se hezky bavil. Nejvíc se mi líbil průzkumnej robůtek Amee. Je vidět, že i když jí něžně pojmenovali ženským jménem, tak to neznamená, že to bude pořád přítulná kočička. Třeba, kdyby mu dali jméno Charlie, tak mohli mít po starostech, protože robůtek by to vyhodnotil, že je mezi samými chlapi a tudíž v bezpečí. Komunikace je naprosto klíčová a jinak to chápe umělá inteligence zvlášť, když má být dle jména žena. To je potom ten správný hokej. Že je to ten správný námět dokládají zprávy z dneška. https://search.seznam.cz/?q=chatovaci+roboti+vlastni+jazyk&url=https%3A%2F%2Fwww.seznam.cz%2Fzpravy%2Fclanek%2Fmel-musk-pravdu-chatovaci-roboti-komunikovali-vlastnim-jazykem-facebook-je-musel-vypnout-35118&data=lgLEEA3KKY_clrmd7tTwtgT5mzPEQMvZcpu0laK-dtwiP_xZI1luIdu_DRexDnM5lq-YycFvUOJnCtQvmzwUCB62oEtDSUbJaT1Ho3YjrV2h8Ns0xD3OWYKoBsQC44ySxALILcQCDOE%3D ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film. Pár skutečně dobrých nápadů a celkově dobře zvládnutý obraz technologie v blízké budoucnosti. Co se tak jako příběhu týče, není to sice asi žádná perla, ale rozhodně neurazí a místy i zaujme. V poslední části mi přijde celkem vtipné zacházení s tím ruským vehiklem. Krásný je konec kdy trinity povídá - musím lépe poznat údržbáře. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Do roku 2000 dokázalo lidstvo svou planetu znečišťovat rychleji, než jí čistit. Posádka na lodi je veselá cháska. DIALOG - Vy si tu děláte palírnu ?. Jak mám Houstonu vysvětlit, že mi dva členové posádky oslepli ? ODPOVĚĎ - Velmi opatrně.......... Povedené trikové záběry z Vesmíru a dramatické přistání na Marsu vyzvedlo snímek do vrchní hladiny povedenosti. CITÁT - Krátký čas na život, ale dlouhý na umírání......... V 55 minutě je sranda scéna - hele podívej s tou malou gravitací mám velkej oblouk, že ? Poprvé chčiju na Marsu......... Trikově povedené, dramaticky skvělé, hudebně pompézní a herecky výborné. Je to prostě dobré sci-fi. CITÁT - Devatenáct zhroucení....... Já ve snímku čekal, že vždy, když někdo vezme do ruky nějaký kámen a otočí ho, bude na druhé straně napsáno MADE IN BŮH. Ve filmu si zahrála Carrie - Anne Moss a to velitelku Bowmanovou, která poznala svého údržbáře a zpočátku mu nevěřila. Ostatní obsazení je následující - GALLAGHER - Val Kilmer, BURCHENAL - Tom Sezimore a PETTENGILL - Simon Baker. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Pettengillovo (Simon Baker) jméno je pravděpodobně inspirováno astronomem Gordonem Pettengillem, který udělal mnoho významných pozorování planety Merkur. (Beer Ceps)
  • Během natáčení mezi Val Kilmerem a Tomem Sizemorem vznikly spory. Vše prý začalo kvůli cvičebnímu stroji. Val Kilmer nakonec odmítal vyjít z přívěsu, dokud byl Tom Sizemore na place. Mnoho společných scén bylo natočeno pomocí dvojníků a Kilmer prý odmítal oslovit Sizemorovu postavu jménem. Místo toho říkal jen "Hej, ty...". (Beer Ceps)
  • Film se měl původně jmenovat Alone. Pak došlo k přejmenování na Mars, ale později došlo k dalšímu přejmenování, aby se nepletl s filmem Mise na Mars (2000). (Beer Ceps)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama