Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard Gere se představuje v roli prominentního právníka Martina Vaila, který se rozhodne bezplatně hájit kentuckého mladíka Aarona Stamplera (Edward Norton), obviněného z vraždy chicagského arcibiskupa. Zkrvavený Aaron byl zajat po zběsilé honičce odvysílané v přímém televizním přenosu. Vail proto cítí, že by tento zdánlivě jednoznačný případ mohl přispět k jeho prestiži. Obžalobu zastupuje asistentka státního návladního Janet Venableová (Laura Linneyová), Vailova bývalá přítelkyně. Vailův případ se navzdory jeho očekávání zkomplikuje poté, co psychiatrička Molly Arringtonová (Frances McDormandová) dospěje k závěru, že Stampler trpí mnohočetnou poruchou osobnosti. Vail také odhalí důkazy o tom, že byl arcibiskup zapleten do spekulací s pozemky a zneužíval mladé ministranty. Cynický a prospěchářský právník tak čelí skličující vyhlídce, že si jeho klient skutečně zaslouží tu nejlepší obhajobu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (609)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní snímek. Přestože člověk může tak nějak tušit, jak to celo skončí, stejně ho to ale překvapí. Richard Gere a Edward Norton tu podávají neskutečné výkony. Norton je jako narušený jedinec obviněný z vraždy arcibiskupa a Gere ho má zastupovat. Snaží se do celého případu proniknout a pochopit jeho osobnost. Pohledná Laura Linney stojí na straně obžaloby a snaží se ho dostat na křeslo. Postupně začnou vyplouvat na povrch další skutečnosti a celý případ se zkomplikuje. Napětí se místy dá krájet. Určitě stojí za vidění. "Ty děvko, zabiju tě!" ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že soudní thrillery jsou mou krevní skupinou. Ten film je tak skvěle napsaný, zahraný, inteligentní, napínavý, místy dech beroucí a s úžasným a nepředvídatelným závěrečným zvratem, že opravdu nemohu nic vytknout. Gerard Gere geniální, nikdy jsem ho nemusel, zde jsem mu však velmi fandil a Edward Norton byť jako mlaďík tak klobouk dolů před jeho talentem. 90% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dokonalý Edward Norton v roli vychytralého a mazaného mladíka ARo(y)na:), který nám ukázkově předvádí, jak obelstít snaživého právníka a jak se vyhnout kriminálu. Touto svou, v podstatě první větší rolí, dal Edward filmovému světu jasně najevo svou existenci. Lidé však ještě nemohli tušit, že tento chlapík v průběhu let vytvoří tak zásadní a silné postavy, které se zapíšou do historie. Vedle tradičně elegantního Richarda Gerea jsem byla okouzlena noblesou, krásou a osobností Laury Linney, která se již tímto filmem, v němž jsem ji prvně viděla, zařadila mezi mé oblíbené herečky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Proč, ptám se, proč nedostal Edward Norton za svou roli Oscara? Nejspíš proto, že jeho výkon byl největším kladem jinak jen lehce nadprůměrného thrilleru, kde měl kromě něj šanci zaujmout (a to ještě jen některé lehce vyšinuté studenty práv;)) snad jen právnické hlášky sypající Richard Gere a jeho vztah k Lauře Linneyové... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mě se tento film velice zamlouval co do obsahu i konečné scény s ústředním psychopatem, který hrál velice vysokou hru a vyhrál nad příliš úzkoprsým a panovačným právníkem, jež viděl ve svém klientovi jediné, další případ, který musí vyhrát a vyhrál, žel v tomto případě k neprospěchu společnosti!!! Jedná se o velice inteligentní zápletku, která spočívá v morálních zásadách advokátů, jejich ochotě říkat pravdu a jejich přístupu k spravedlnosti, měl by shlédnout každý začínající právník.....a zamyslet se! Mravní kodex by měl existovat nejen u lékařů!!!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Ve 23. minutě se Martin (Richard Gere) sleduje zprávy v TV a odkládá flašku vody vedle sebe na křeslo. Flaška spadne, přesto o pár záběrů později stojí. (J.A.K.)
  • Schizofrenie se často laicky používá nesprávně a takto je tomu bohužel i v tomto filmu. Správné označení ze strany znalkyně ve filmu mělo znít disociativní porucha (také mnohočetná porucha osobnosti). (rezzzy)
  • Role soudkyně (Alfre Woodard) byla původně psána jako šedesátiletý bílý muž. (Delock)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno