Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Matty 

všechny recenze uživatele

Milá britská pohádka. Stačí uvěřit vysoce nepravděpodobné zápletce a pak už se jenom nechat dojímat, rozesmávat a čekat, nakolik neoriginální cesta povede k nevyhnutelnému happy endu tentokrát. Největší výhodou Notting Hillu oproti jeho americkým kolegům je britský šarm, jakž takž inteligentní humor a pro mě osobně také londýnské prostředí, které je mi jaksi bližší než zacpané newyorské ulice. Film je plný sympatických tváří, známých i méně známých. Počínaje „dokonalou“ romantickou dvojicí Robertsová – Grant, přes „masturbujícího Welšana“ (Rhys Ifans) až k „tomu týpkovi z Black Books“ (Dylan Moran), který jako by tušil, který seriál ho později proslaví a střihnul si zde miniroličku zloděje knih. Julia je skutečně v tom nejlepším smyslu onoho slova božská a tvůrci jistě moc dobře věděli, proč si ji vybírají. Notting Hill není a ani se nesnaží být nějakým satirickým komentářem života celebrit, pouze konstatuje, že herci, jakkoliv slavní a bohatí, jsou také lidé. Výskyt scén tak krásných, až by byla škoda si je nezapamatovat, není kdovíjak obdivuhodný (to ostatně ani filmografie Rogera Michella), ale přinejmenším Grantovo „procházení jedním rokem“ za zmínku stojí. Dojem naprosté pohody pak umocňuje množství poslouchatelných songů. Na podobných filmech je nakonec nejvíce deprimující zjištění, že ve stejném světě nikdy žít nebudeme. 70% Zajímavé komentáře: JohnnyD, Agatha, Cornon ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to tisíckrát a nikdy nepřestanu věřit, že jednou, až budu v kanclu, do dveří vstoupí Zooey Deschanel, která si bude chtít koupit třícestnný kulový kohout z materiálu PVDF s pneumatickým pohonem (FC - bez tlaku zavřeno) doplněný o ruční páku a indikátor polohy se zlatými kontakty. To celé ve variantě BCF svařování a s těsněním FPM. Vznikne z toho láska jako řemen (z materiálu EPDM samozřejmě) ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

90%.....SURREÁLNÁ, ALE MILÁ...Richard Curtis je zlatonosný Amorek stříbrného plátna. Spojí kohokoli s kýmkoli. Kuchtičku s premiérem, mezinárodní právníka s potřeštěnou novinářkou a... filmovou hvězdu s londýnským knihkupcem. Notting Hill napsal jako univerzální romantickou komedii pro všechny věkové,váhové a sociální kategorie...a přidal spoustu okouzlující britského šarmu, břitkých hlášek a jemných vtípků. Hugh Grant je jako ryba ve vodě coby mrkající stydlín, Julii Roberts stačí roztáhnout pusu od ucha k uchu a ironizovat samu sebe, Londýn osázený půvabnými figurkami rámuje tuhle nepravděpodobnou romanci šprýmovným espritem, ale strůjcem atmosféry je skvostný písničkový sountrack a čtvrť jménem Notting Hill. Když jsem jím naposled procházela, cítila jsem, že to kouzlo, které nutí přeskakovat ploty do cizích zahrad, dosud nevyvanulo. U scény z tiskové konference vždy roním slzy jak krokodýl nilský. Raději tedy neprozradím, kolikrát jsem NH viděla, a budu držet minutu ticha za ubohé mrkvičky, které byly zavražděny:) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Doplnění základního filmového vzdělání. Škoda toho scénáře. Celý Notting Hill je až k zulíbání britský, už jen zloděj Moran strašně potěšil, Hugh s tou svoji roztomilou tvářičkou, jeho švihlý kamarádi, spolubydlící Spike a vůbec. Ale nebavila mne husa Anna, x krát po sobě se zachovala jako kráva, rve chudákovi Williamovi srdce, ten ji vždy odpustí, jen aby ho opět kopla do prdele... 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o špatnou romantiku, ale nedokázala mě zkrátka nějak zvlášť přikovat do sedačky, nevyvolala ve mně něco hlubšího, takže musím zůstat u průměrného hodnocení, jímž chválím zejména herecké výkony, ale také námět. Pouze u scény, kdy Hugh Grant zaslechne mluvit Annu o románku s ním a posléze si se zdrcujícím výrazem sundá sluchátka z uší a opustí parčík, ve mně vyvolal něco intenzivnějšího. Přesto bych však byl nerad, kdyby čtenář tohoto komentáře nabyl dojmu, že se mi film nelíbil. Líbil, ale nebylo to na více než 3*. :) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Notting Hill je oblast v západní části Londýna v obvodu Kensington a Chelsea, severozápadně od Kensingtonských zahrad. Obytná oblast s domky a zahrádkami z viktoriánské doby před rokem 1900 byla dlouho zanedbaná, po roce 1980 však přišla do módy a dnes patří mezi dobré adresy. Svým románem „Napoleon z Notting Hillu“ ji proslavil G. K. Chesterton. (sator)
  • Když se skupina buranů v restauraci baví o herečkách, jeden z nich mluví o Meg Ryan jako o té, která „má orgasmus pokaždé, když ji pozvou na kafe“. Jde o narážku na slavnou scénu z filmu Když Harry potkal Sally (1989), ve které její postava Sally demonstruje, že ženy dokážou předstírat orgasmus kdykoli se jim zachce. (Thanoris)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama