Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Brody pracuje na Floridě v zábavním parku Mořský svět, kde se chystá otevřít novou atrakci - systém prosklených tunelů hluboko pod hladinou, kde mohou lidé během procházky sledovat zázraky hlubin. Zaměstnancům parku se podaří odchytit mládě žraloka, které se do parku dostalo poškozenou bránou. Vedoucí parku Calvin Bouchard rozhodne, aby se mládě stalo atrakcí parku, to však o několik dnů později zemře. Michaelova přítelkyně, bioložka Kathrin, hledá příčinu podivného chování delfínů. Nepřímo ji odhalí údržbář, který se po pracovní době potopil ke dnu, aby opravil poškozená vrata. Byl totiž napaden a usmrcen obrovským žralokem. Michael a Kathrin ho jdou hledat. Přestože se je neklidní delfíni pokoušejí zastavit, jejich chování potápěči pochopí až v okamžiku, kdy jsou napadeni velkým žralokem. S pomocí delfínů se jim podaří uniknout. V podmořském tunelu se za sklem objeví mrtvola muže. Přivolaný Michael pozná údržbáře a Kathrin ze stop po kousnutí pochopí, že se stal obětí žraloka, pravděpodobně matky odchyceného mláděte. Marně se snaží varovat Boucharda. Ten nevěří, že by mohlo k něčemu dojít, až do chvíle, kdy se žralok objeví za oknem podmořské restaurace, která je součástí parku. Nebezpečné zvíře, které hledá své mládě, zaútočí proti sklu a podaří se mu vniknout do kontrolní místnosti. Rozpoutá se rozhodující střetnutí mezi zuřící bestií a zoufalými lidmi. (TV Nova)

(více)

Recenze (256)

honajz 

všechny recenze uživatele

Napsal bych to samé, co Radyo. Je fajn, že ve třetím dílu se neomílá stejné schéma, a že se pokusili o jakousi inovaci, ale popravdě - celou dobu se vlastně nic neděje, nějaké napětí se moc nekoná, ale zase ta podmořská stanice je taková roztomilá. Pár nelogičností, pár vyděšených prchajících lidí, arogantní varianta starosty, a pár ne příliš dobře zvládnutých triků. Skutečně taková blbůstka na televizní nedělní odpoledne. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takové zesměšnění si žraloci vážně nezaslouží. Jinak, co říct. Takového krásného umělého a nepovedeného žraloka jsem snad ještě v žádném filmu neviděla. Byl z plastelíny? Nebo snad z papíru? Těžko říct. On sám to možná neví :D O efektech škoda mluvit, nejvíc mě dostalo, když se žralok blížil ke skleněné vitríně, ovšem takových úsměvných momentů by se v celém filmu našlo více. No a scénář a dialogy? Pacienti léčebny pro duševně choré by to s podporou kolegů zvládli zcela jistě mnohem lépe. A triky by dokázala mnohem lépe s přehledem vytvořit skupinka šikovných a nadaných dětí ze základní umělecké školy. Docela by mně zajímalo, zdali tento film viděl pan Spielberg. ()

Reklama

sud odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoc, ale tohle je opravdu sračka. Herecké výkony jsou hodny ochotnických představení v Horní, Dolní (tím nechci ochotníky hanit, spíš naopak). Jediný kdo aspoň dělal jako že hraje byl Louis Gossett jr., ale i tak bída a utrpení. Čtyřka je ještě o něco horší, ale jenom kvůli tomu, tenhle odpad přehodnocovat nebudu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Čelisti 1 byl geniální film, který měl skvostnou atmosféru strachu, napětí šlo cítit z každé minuty a Roy Scheider svým charisma podtrhl všechny klady. Čelisti 2 lehce pokulhávaly, avšak stále šlo o důstojné pokračování jedničky, na čemž měl obrovský podíl opět Roy Scheider. A Čelisti 3? To snad ani nemělo vzniknout. Vše, co jsem měl na předchozích dílech rád, bylo ztraceno. Možná, že žralok zaútočil na invenci tvůrců. Čelisti 4? To jsem pro jistotu nesledoval. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Víš ty co, nespokojený, znechucený diváku? Polib si elipsy! Já jsem u toho chrochtala smíchy od začátku až do sladce debilního konce. Chápu, že bujaré veselí není právě ta emoce, jakou filmaři zamýšleli vyvolat, ale když to fungovalo jako kvalitní parodie, proč to pitvat? Nevím, jestli "Čelisti 3" někdy plnily svou prvotní zamýšlenou funkci, tedy děsit tak, až člověk odmítá návštěvy vodního světa, za zlaté prase by nevlezl do rybníka a ve vaně si pro jistotu nedá pěnu. Mně se tenhle brakový kousek přesně trefil do humorných sraček chtivé nálady: jsou scény, co mi z paměti asi nikdy nevymizí a kdykoliv si na ně vzpomenu, rozzářím se jak měsíček na hnoji nebo rovnou vybuchnu jak lečo z papiňáku. K dokonalosti chybělo akorát přeobsadit Louise Gosseta jr. některým komikem z klanu Wayansů a Dennise Quaida třeba Mikem Myersem... kdyby ovšem tyhle hvězdy jeblých parodií v roce 1983 ještě netahaly kačera (Wayansové), případně neobjevovaly další funkce těch směšných bimbátek mezi dolními končetinami (Myers). Roztomile blbé - 30% a dalších 5% přidávám za Simona MacCorkindalea, kterému to tady vážně seklo! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Orlandu na Floridě od 15. června 1982 do 22. ledna 1983. (rafix)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 10. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Třetí Čelisti byly nominovány hned na osm anticen Zlatá malina. (WolfR)

Reklama

Reklama