Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

anderson 

všechny recenze uživatele

Málokedy komentujem po prvej epizóde, ale HBO (resp. SHOWTIME network) sa zasa prekonalo v predzvesti apokalyptických zvráteností. Mladá sexi vdova s dvoma deťmi sa živí predajom "travky", jej priateľka skrytými kamerami "šmíruje" svoju nadržanú dcéru, perverzného manžela a bohviekoho ešte, člen mestskej rady tiež rád "kouří", sused zasa preťahuje syna svojho kolegu, atď. Tak neviem, ale žijú prasatá iba v Kalifornii, alebo sú zamorené celé USA ? Každopádne, musím povedať že sa na tento zvrátený seriál opäť rád pozriem :-). ROAD TO HELL (7.6.2006) - sekol som sa :-) táto séria vôbec nie je zvrátená, ale absolútne SKVELÁ a totálne zo života. Toto konštatujem po zhliadnutí III. série. (24.2.2009) ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Prumerny serial, nekdy se budete misty nudit, kazdopadne dnes je urcite moho lepsich serialu ke sledovani a vybudovani si serialove zavislosti... UPDATE: Po nějaké době jsem se k tomuto seriálu vrátil, během dvou tydnů shlédl všechny dosud odvysílané díly s dabingem (4. řada) a měním hodnocení na plný počet. Nemá to chybu! S každým dalším dílem je Tráva lepší a lepší, vtipnější, dramatičtějčí, nečekaná, překvapivá. Tahle Tráva je sakra návyková a ze mě se stal #1 závislák pruduktu Mary-Louise Parker. This Shit Is Dope! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelý komediálne ladený seriál o jednej MILFke, ktorá sa po smrti manžela vydá na dráhu dílerky trávy. Prvé tri série odohrávajúce sa v malomeste ma bavili najviac. Ešte v nich bol aj výrazný nábeh na romantickú líniu so sympatickou postavou Conrada, ktorý hlavnú hrdinku zasvätil do dílovania. Okrem fakt sexice Mary-Louise Parker a jej dvoch synov medzi zaujímave postavy patril pohodový brat jej zosnulého manžela Justin Kirk, večne zhúlený starosta Doug Wilson alebo dokonale otravná susedka Celia Hodes. Po opustení mestečka sa hlavné postavy preriedili a tie čo ostali, boli mimo členov hlavnej rodinky už len tak nejak do počtu. Najslabšia bola asi štvrtá séria behom ktorej si seriál hľadal novú tvár. Našiel ju behom piatej série, keď sa naplno rozbehla línia s pašovaním drog cez mexicko-americkú hranicu v El Chapovom štýle. Záver seriálu mi pripadal taký trochu rozpačitý. Úplne spokojný s vyústením u všetkých postáv som nebol. Najviac ma na seriály štvali príliš neschopné mužské postavy. Vidno, že seriál napísala žena a tak tu muži boli za neschopákov, ktorí za veľa nestáli. Nancy aj keď bola pekná, tak ma miestami tiež štvala a hlavne tým, že jej všetko prešlo buď vďaka náhode alebo jej rozkošnému kukuču, ktorému podľahol každý chlap. Napriek téme a občasnej mŕtvole nejak extra drsne seriál nepôsobil. Na to bol až príliš komediálne ladený, ale zároveň vďaka dostatočnému balansovaniu s drámou to nebol úplne sitcom. Proste taký akurátny mix. CZ dabing hlavných postáv bol skvelý, ale chcelo to viac dabérov na vedľajšie postavy, pretože sa dabéri neustále opakovali, čo občas pôsobilo otravne. 8/10. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, který spíše než Americkou krásu připomíná zhulenou verzi Zoufalých manželek. Už samotná úvodní znělka dává jasně najevo, že tenhle seriál se neponese v klasickém duchu. Kromě hlavní hrdinky a její rodiny tu opět máme kupu sousedů, kteří o sobě navzájem vědí víc než by chtěli, a ještě větší kupu problémů, kterě přímo volají po rychlém vyřešení. Tím nejzajímavějším jsou tu konfliky mezi jednotlivými postavami a zejména způsoby jakým je řeší. Pochvalu si zasluhuje zejména scénář, protože některá slova by se měla tesat do kamene, aby zůstala na věky zachována o úžasných charakterech a ještě lepších dialozích se nemá ani cenu zmiňovat. Přestože jsou nám předhazována klasická schémata, jedná se o dílo hodné ocenění, neboť, stejně jako u výše zmíněných Zoufalých manželek, si tu z těchto schémat dělají tvůrci zejména legraci... Pokud nechcete zemřít smíchy nepouštějte si tento seriál v kině s posunutou zvukovou stopou - zasvědcení vědí ;). ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokud mi na Trávě něco vadí, tak je to snaha za každou cenu šokovat. Prvních pár dílů se mi i kvůli tomu příliš nelíbilo a nebýt příchodu Andyho, tak ani nevím, jestli bych ve sledování vůbec pokračoval. Série v Agresticu jsou nejpovedenější, přelom druhé a třetí vrchol a jestli si vás tato partička nezíská tady, tak další sledování ani nemá smysl. Dále je totiž uvěřitelnost na bodu mrazu a opravdu to má blíže k telenovele než ke stylové dramedy. Především pátá série se nebezpečně blížila k průměru, jenže to už jsem měl většinu postav pod kůži, a tak jsem s nimi rád pokračoval na jejich ujeté cestě životem. Kromě Andyho musím vyzdvihnout i další postavy, ukrutně dementního, ale famózně hláškujícího Douga a znuděnou paničku Celii, z které ta arogance přímo čiší. Jen originální a do detailu dotažené postavy mohou produkovat tak přirozený humor a především kvůli tomu budu v užívání Trávy pokračovat. 1. série: 80%, 2. série: 90%, 3. série: 85%, 4. série: 80%, 5. série: 75%, 6. série: 80%, 7. série: 75%, 8. série: 75%. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Tři z hlavních herců mají narozeniny ve stejný den, 18. listopadu. Jsou jimi Elizabeth Perkins (Celia), Kevin Nealon (Doug) a Romany Malco (Conrad). (Tom Riddle)
  • Úvodní píseň Little Boxes zpívá od druhé řady v každém díle jiný interpret. Mezi ně patří Malvina Reynolds (autorka a původní interpretka), Elvis Costello, Death Cab for Cutie, Engelbert Humperdinck, Kate and Anna McGarrigle, Maestro Charles Barnett, Aidan Hawken, Ozomatli, The Submarines, Tim DeLaughter of Polyphonic Spree, Regina Spektor, Jenny Lewis and Johnathan Rice, Randy Newman, Angelique Kidjo, Kinky, Donovan, Billy Bob Thornton, The Shins, The Individuals, Man Man, Joan Baez, The Decemberists, Michael Franti, Persephone's Bees, Laurie Berkner Band, Linkin Park a nakonec Pete Seeger. (Tom Riddle)
  • Autorka seriálu Jenji Kohan chtěla, aby první série končila nahou scénou Nancy. Její představitelka Mary-Louise Parker se na to však necítila. (Kulmon)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama