Reklama

Reklama

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil

  • USA Sin City: A Dame to Kill For (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Je další horká noc. Bezvětrná a vyprahlá. Dwight (Josh Brolin) hloubá o tom, na kolik způsobů to v životě zvoral a co by dal za to, kdyby dostal šanci začít znova s čistým štítem. Vtom mu zavolá jeho osudová žena Ava (Eva Green) a požádá ho, aby jí ochránil před násilnickým manželem. Dwight však netuší, že Ava má úplně jiné úmysly. Marv (Mickey Rourke) se probudí na dálnici, obklopen několika mrtvými těly a ani za nic si nemůže vzpomenout, kde se tam vzal. Sebevědomý gambler Johnny (Joseph Gordon-Levitt) chce ve hře porazit největšího padoucha ve městě, senátora Roarka. Zahrává si ale s nebezpečným mužem a události se vymknou kontrole. Striptérka Nancy (Jessica Alba) se jen těžce vyrovnává se smrtí Johna Hartigana (Bruce Willis) a je odhodlaná jeho smrt pomstít za každou cenu. V pokračování kultovního snímku Sin City se v několika propojených povídkách vracíme do města hříchu, plného kriminálníků, zkorumpovaných policistů, zabijáků a sexy žen. (A-Company CZ)

(více)

Zajímavosti (26)

  • Severoamerické tržby byly 13,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 39,4 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo od 29. září do 22. prosince 2012 v Louisianě a v Troublemaker Studios v Austinu ve státě Texas. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. srpna 2014 v Los Angeles. (Varan)
  • Joey (Ray Liotta) má ve filmu zbraň Springfield Armory M1911A1 ráže .45 ACP. (dc125)
  • Clive Owen si měl v závěrečných scénách segmentu "Ženská, pro kterou bych vraždil" zopakovat roli Dwighta McCarthyho s novou tváří po plastické operaci. Kvůli natáčení seriálu Knick: Doktoři bez hranic (2014) však nebyl k dispozici. Postavu tak nakonec ztvárnil Josh Brolin s pomocí protetického make-upu. (cihlenka)
  • Ve filmu se v malé cameo roli objevují i režiséři snímku Frank Miller a Robert Rodriguez. Objevují se na obrazovce TV, kterou sleduje Nancy (Jessica Alba). Miller se pak sám objevuje i na začátku filmu, kdy sedí u stolu s Marvem (Mickey Rourke) a dívá se, jak Nancy tančí. (gogos)
  • Ve filmu si měl zahrát taktéž ruský herec Alex Sparrow, který byl ale kvůli své automobilové nehodě nahrazen. (Dlee)
  • Scénář vychází ze stejnojmenného komiksu Franka Millera. Jedna ze zápletek filmu vychází z povídky "Just Another Saturday Night" z komiksu „Booze, Broads, & Bullets“. Příběhy "The Long Bad Night" a "Nancy's Last Dance" byly napsány přímo pro tento film. (NinadeL)
  • S rozpočtom 65 miliónov amerických dolárov išlo vo svojej dobe o najdrahší film, aký kedy režisér Robert Rodriguez natočil. Jeho ďalší film Alita: Bojový Anjel (2019) mal takmer trojnásobný rozpočet 170 miliónov dolárov. (beso74)
  • Eva Green (Ava) a Marton Csokas (Damien Lord) si vo filme zahrali manželský pár. V skutočnom živote tvorili pár v rokoch 2005 - 2009. (beso74)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama