Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane máme slušné herecké výkony, zaujímavo expresívne vyobrazenie toho, čo nám už milión krát bolo povedané (drogy jsou špatné, anoo?)a pekný soundtrack, na druhej strane nepresvedčivé a mnohokrát až primitívne napísané dialógy, zopár scenáristických prešľapov a zbytočne zdĺhavý záver, ktorý nepovedal prakticky vôbec nič. Nevyrovnanosť, to je to slovo. Ale ako jednohubku odporúčam. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zahrát si ve filmu o drogách, to je většinou zkouška peklem. Ukáže, co v hercích skutečně je, pokud si během natáčení sami něco nepodstrčí. To ale v dnešní době už není tak v módě jako tenkrát, takže je to především hlavně o těch hereckých výkonech a ty jsou naprosto perfektní. Heath Ledger a Abbie Cornish ukázali tradiční umělecky založenou rodinku, která se pro fet nebojí jít daleko. Kromě toho jsem si uvědomil, jak velká je Ledgera škoda. Alespoň, že po něm zůstali ty filmy, ať je na co vzpomínat. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Filmy o feťácích moc nemusím. Filmařsky tenhle není ničím moc zajímavý, i když mě bavila upřímnost toho páru. Klidně se domluvili, že ona bude šlapka a on bude dělat hovno. A když mu holka řekla, že už mrdat nechce ať mrdá on s gayema, tak řekl, že ne a bylo to všechno postaru. Heath Ledger byl fakt dobrej herec a dokazuje to i tady. A Abbie Cornish se alespoň často svlíká. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zvládnutý feťácký film se zajímavým obsazením a několika brilantními scénami, které vybočují z průměrného zbytku filmu. Jde o to, že kromě těch několika málo scén (absťák na matraci, porod) se film drží zajetých kolejí líbivosti a bojí se experimentovat, což z něj dělá sice povedené dílo, které ale rychle vyprchá. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Ona tak trochu malovala, on psal básně a oba docela dost holdovali heráku. A světe div se, nějak to těm třem nešlo dohromady. Láska k tomu druhému, k sobě, k droze... některé věci prostě nemůžou fungovat, i když vám chvíli kryje záda sympatický "strejda-chemik" (opět skvělý Geoffrey Rush). Jenže ti dva lidé zkrátka nedokázali být spolu a nebrat. Candy je hodně pomalý a smutný pohled na dokonale sebezničující vztah feťáckýho párečku, který dá divákovi velmi účinně pocítit bolest z nenaplněné touhy skoncovat s tím sajrajtem a marných pokusů o společný normální život. Občas se ale stane zázrak a to světýlko na konci tunelu přecijen slabě zabliká... Možná proto tvoří tahle beznadějná tíha sociálně patologického partnerského bahna spolu s Requiem za sen a Trainspottingem třetí filmový vrchol mé velmi volné soukromé odvykací trilogie. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Film Candy sa natáčal na viacerých miestach po celej Austrálii, napr. aj v najväčších mestách Sydney či Melbourne. (MikaelSVK)
  • Muž, ktorý venuje vo filme hereckému duu krabičky s mliekom, je autor románu "Candy". Jeho meno je Luke Davies. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama