Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (677)

movie 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě největší zklamání spočívá v tom, že si Mark Wahlberg hned po příjezdu “do města” ustřihne ten parádní copánek. Jinak příjemná, rutinně zvládnutá akce (jakby ne, režíroval Antoine Fuqua), hodně na vlně devadesátkové akční odnože “jedinec proti velkému spiknutí”. Nelze přehlédnout, že Marky Mark je standardně zkouřenej jako paprika, takhle by tou sniperskou puškou netrefil ani slona natož kilometrapůl vzdálenou plechovku. A parťáka mu tady dělá další nazdárek: Michael Pena. Je to ok. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou dostal Marky Mark roli, ve které nijak nevadí skutečnost, že většina herců by dokázala pestřejší škálu emocí předvést i v helmě Darth Vadera. Armádní ostrostřelec a kamenný ksicht k sobě naštěstí dobře pasují, na Markovu muskulaturu se celkem hezky kouká a zhruba v první polovině filmu jsem se dokonce i obstojně bavila. Postupně však tenhle odvar z "Nepřítele státu", "Ramba", "Komanda" a dalších akčních filmů ztratil chuť, mezi ingrediencemi začala dominovat přemrštěnost, stupidita, patos a z prvotního náznaku silného čaje zbyla akorát zakalená voda převařená ze starých, děravých fuseklí. Ale zvažuju přečtení knižní předlohy, literatura přece jen nebývá tolik podřízena slaboduchému hollywoodskému diktátu. Za první polovinu filmu 70%, za druhou 55% a rozhodně nemám potřebu vidět supermanské eskapády tohohle snajpra znovu. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Odstřelovače odstřelila dlouhá stopáž. Například Wahlbergovo léčení trvalo snad déle než zanícený projev českého politika. Podobně natahované scény film bohužel ničily. Musím však filmu přiznat i kvalitky ! Třeba celý úvod je akční nářez jak od boha. Mark Wahlberg je dost drsnej frajer a Kate Mara je ženská co má slovo "vypadat sexy" napsáno na zrcadle. Když se příště režisér bude držet pravidla natahuje se kondom a ne filmový scény udělá líp. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako spotřební áčkové béčko, slepující z hromady klišé, výbuchů, efektně rozestřílených hlav a úchvatných rad pro snipery-začátečníky prostinkou přímočarou story, stejně nenápaditě natočenou jako napsanou, vám ODSTŘELOVAČ dopřeje kýžené odfrknutí. A Mark Wahlberg v hlavní roli pak kupodivu až tak nevadí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná akční podívaná, kterou jen lehce kazí závěrečná střílečka u muže na vozíku. Začátek filmu hodnotím jako velmi zdařilý - záběry kamery letící nad řekou a náhle spatříme ... ale co bych to prozrazoval :) Později mě zaujal život Swaggera v divočině, dokonce i zápletka se mi zdála poněkud netradiční (což oceňuji). Přiznávám, že jsem vytušil, kde bude hlavní problém, ovšem to nic nemění na tom, že jsem se bavil a sledoval tento akčňák se zaujetím. Nebráním se ani nějakému pozdějšímu zopakovaní, což u dnešních snímků tohoto žánru není nijak časté. Mark Wahlberg mi na svoji roli sedl dokonale, Michael Peña si s postavou nováčka u FBI poradil též skvěle a partnerka, která patří do kladné ústřední trojky byla také solidní. Celkový dojem tedy činí rovné 4*. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Ve 20. minutě je možné při pohledu na prezidentskou kolonu jedoucí po mostě vidět, že kolona se pohybuje v levé části silnice. Hned v dalším záběru jsou však vozidla uprostřed. (Terva)
  • Keď Sarah Fenn (Kate Mara) zastrelí brokovnicou muža, ktorý prišiel k nej domov, tak vystrelí dvakrát, ale výstrel je počuť len raz. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama