Reklama

Reklama

Jednotka příliš rychlého nasazení

  • Česko Úsvit policajtů (více)
Trailer 4

VOD (1)

Seržant Nicholas Angel absolvoval školu s vyznamenáním a brzo si získal respekt i oblibu u lidí v londýnských ulicích. Dostal medaili za statečnost, devět ocenění jen za poslední rok ve službě a dosáhl většího počtu zatčení než kterýkoli jiný policista. Je prostě ze všech nejlepší a to začne vadit jeho kolegům i nadřízeným. Nicholas je převelen do malé vesničky Sandford. Z nové situace je hodně zklamaný, přesto začne své povinnosti plnit hned po příjezdu. Nejenže si svým přístupem získá opovržení místních policistů, navíc je považován za hlupáka. Jediný, komu se Nicholas zalíbí, je dobrácký strážník Danny. Po krátkém Angelově pobytu se v městečku s nulovou kriminalitou rozběhne kolotoč smrtelných nehod. Jediný, kdo v tom vidí něco daleko většího než souhru nešťastných náhod, je právě seržant Angel. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (46)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu kolem 15 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 23,6 milionu amerických dolarů, celosvětové 80,7 mil. (z toho 41,2 milionu v domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Simon Skinner (Timothy Dalton) má ve filmu zbraň Heckler & Koch USP Match ráže 9mm. (dc125)
  • Na konci filmu je na střeše policejního auta Nicholase Angela (Simon Pegg) napsáno "HF", což je zkratka pro Hot Fuzz, původní název filmu. (Gerron)
  • Vytvoření scénáře tvůrcům zabralo 18 měsíců. (Dreadd)
  • Obrázek malého Dannyho (Nick Frost) je skutečná fotografie z dětství Nicka Frosta. (Dreadd)
  • Ve chvíli (cca 30. minuta), kdy v supermarketu začne Angel (Simon Pegg) pronásledovat zloděje sušenek, si Butterman (Nick Frost) prohlíží filmová DVD. V záběru lze krátce zahlédnout i disk s předchozím filmem tria Wright/Pegg/Frost Soumrak mrtvých (2004). Aby vtípek nebyl tak nápadný, byl Peggův obličej na přebalu přelepen cenovkou. (packa)
  • Scéna, v níž skáče Nicholas (Simon Pegg) přes ploty, je narážkou na obdobnou sekvenci z filmu Soumrak mrtvých (2004). Dokonce i hláška "Ty jsi nikdy nešel zkratkou?" je stejná. (Kevadros)
  • Služební číslo Nicholase Angela (Simon Pegg) je 777. Jediný, kdo ho ve filmu zmíní je bývalý agent 007 Timothy Dalton (Simon Skinner). (xjane)
  • Jména obyvatelů města Sandford jsou skoro všechno výrazy pro zaněstnání či aktivitu: Cooper, Porter, Turner, Shooter, Prosser, Hatcher, Paver, Butcher, Skinner, Fisher, Walker, Thatcher, Weaver, Roper, Tiller, Reaper, Messenger, Staker, Treacher, Cocker, Blower, Draper, Merchant. (Kulmon)
  • Ve filmu Soumrak mrtvých (2004) postava Eda, kterou hraje Nick Frost, říká, že střelil vzduchovkou svou sestru do nohy. V tomto filmu Frost (Danny Butterman) střelil do nohy vzduchovkou doktora. (Kulmon)
  • Během natáčení v uniformách byli Nick Frost (Danny Butterman) i Simon Pegg (Nicholas Angel) o pauzách častokrát oslovováni coby opravdoví policisté. Kolemdoucí se jich například ptali na směr jízdy. A herci všem trpělivě odpovídali. (don corleone)
  • Nick Frost si ke své pušce Winchester při natáčení vybudoval vztah a pojmenoval ji "Emma". Simon Pegg během natáčení říkal své zbrani "Sarah". (don corleone)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Reklama

Reklama