Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Disciplinovaně jsem si počkal na konec seriálu, ač bylo už po prvním dílu jasné, že se žádný zázrak nestane. Mám smíšené pocity jako když spadne moje zlá tchýně v mém novém autě ze skály. Vaculík je profesionální přehrávač, Sumec se dostatečně znemožnil v druhé radě Nemocnice, Bongo je vrchol trapnosti a Otouš by se dobře vyjímal v roli pedofilního vedoucího letního dětského tábora. Holky tam nejsou od toho, aby hrály, ale aby se na to dalo aspoň trochu koukat. A nejen ony, ale hlavně překrásné záběry českých řek a vodáckých reálií. Pro mě se tím seriál stává kultovním a považoval bych za zradu sama sebe, snižovat hodnocení kvůli tomu, že se příliš nepodařilo zpracovat skvělou knižní předlohu Zdeňka Šmída. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Voda, Sluníčko, hezký holky v bikinách, Vaculík - člověk by řekl, že na tom se nedá nic zkazit a hle - absolutně impotentní nefungující seriál. Hlášky a vodácké rady možná na papíře se čtou hezky, ale zfilmované to je stupidně až rušivě. Už po dvou dílech mne iritovalo co vodák říká, co má dělat a jak se chovat. Nějaká sexy chemie mezi klukama a holkama ( mimochodem měla dle mého názoru být vybrána mladší parta s ohledem na rádobyvtipné vylomeniny - mimochodem některé kousky jsou spíš idiotské ) vypadá okatě uměle a celkový dojem je rozpačitý. fandil jsem tomu a přál si aby se to každým dalším dílem nějak vylepšilo, ale je mi líto. Dvě hvězdy dávám za vodu, hezký holky v bikinách a někdy i bez nich - famózní Markéta Štechová ( ač teda toho mohlo být víc, když už dějově to je nic moc) a za velký návrat Vaculíka ve své době ( teda ten je namakanej, až o něm psali v Blesku ). ()

Reklama

Joll 

všechny recenze uživatele

Tak původně jsem dával za 3 hvězdy kvůli prvním 4 dílům, které ušly a seriál byl po delší době ze zábavnějšího prostředí než jen z nemocnic či bytů. Potom, ale škaredě zabředl a vytratilo se z něj i to málo co mi u televize drželo, nastalo děsivé opakování některých hlášek a chování většiny protagonistů, bylo do očí i otrlého diváka novodobých čekých seriálů. Takže 2 hvězdy a to ještě z lítosti. Když si člověk pomyslí jaké pěkné seriály jsme i za dob totality dokázali vyprodukovat a jaké hrůzy se na nás z obrazovek valí teď je člověku ouzsko. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to místama opravdu hňupovina, ale já jako milovník vodáctví jsem to Nikolaevovi žral díl po díle. Některé herecké výkony nic moc, ale některé zase docela fajn (především Lukáš Vaculík a Arnošt Goldflam), každopádně seriál si celkově drží od začátku do konce svoji vodáckou pohodovou atmosféru i příjemný humor, u kterého se skvěle relaxuje a vzpomíná na loňské vodácké léto. Dal bych normálně 3 hvězdičky, ale přihlédnu k povedené ústřední písni od Kryštofů a především krásné Markétě Frosslové. :-) Knížku jsem nečetl, takže nemůžu srovnávat. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Já mám ráda knihu. Dokonce dvě knihy. Dokonce všechny knihy, co pan Zdeněk Šmíd o této partičce napsal. A dokonce si myslím, že je mám tak ráda, že jsem schopná přiznat, že seriál nemůže být úplně stejný, že se tam nevejde všechno, že nemůže říct tohle, a nemůže říct tento jen proto, že jsem si to v knize oblíbila. Zprvu se mi seriál taky líbil, ač vykazoval jisté náznaky jednoduchosti současné seriálové tvorby pro ordinačně-vékávéční publikum, ale krize, kterou série prošla kolem sedmého dílu (po časovém skoku), byla pro mě silně nepřekousnutelná. To, jakým způsobem tvůrci občas tlačili na pilu, aby charaktery přiblížili asi věčně nalitému, promiskuitnímu, paranoidnímu a ultraprotivnému publiku (jinak si nemůžu chování postav vysvětlit), je pro mě dost nepochopitelné, a to o to víc, že mistr Šmíd se na přepisu podílel. Takže v závěru mírné zklamání, ač jsem s netopilci prožila některé pěkné chvilky. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • O postavu vodáckého vůdce Křižáka stála řada herců. Rozsáhlým castingem nakonec prošel Lukáš Vaculík. Pomohlo mu k tomu také to, že hodně trénoval v posilovně. (cariada)
  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)
  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)

Reklama

Reklama