Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Moc povedenej seriál.Neskutečně sem se těšil až zase bude pondělí a pude v telce.Dokonce sem jej shlédl s přítelkyní která české seriály nenávidí(mimo ordinačky a VKV:-))Je sice pravda že seriál byl trošku lepší na začátku když se sjížděla voda ale i ten konec sem přežil a byl takový lidský.Asi to tak dopadnout mělo a stavá se to asi i v realu.Supr byl hlavně Vaculík alias Křižák a taky Bongo který si mě získal asi až ve 3.díle.Do té doby sem byl na něj alergický.Sou tu i lidé kterým se to nelíbilo,jde hlavně o ty co četli knižku.Já ji nečet ale z film. zpracování sem byl nadšen.Bravo pro Čt ()

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Pár úvodních dílů startuje seriál jako zcela nezajímavou a ne moc vtipnou podívanou, ale svou jednoduchostí a pohodou je i příjemně koukatelný. Poté se nějak zvrhne do víru nezvládnuté režie, trapných dialogů, nezajímavých scén a vytlačované a nucené drama je vyložené blbé, až debilní. Jako nenáročné pokoukáníčko by dostal ***, takto pouze ** s odřenýma ušima. ()

Reklama

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Seriál mohu hodnotit podle shlédnutí pouhého jednoho dílu (víceméně znouzectnost na horské dovolené), což není asi úplně fér, ale nemyslím si, že by se jednotlivé díly od sebe výrazněji kvalitativně lišily. Pravděpodobně se jedná o další z řady unavených, těžkopádných, prdelatých českých seriálků. Předlohu jsem nečetl, nemohu tedy soudit, zdali tvůrci udělali knížce medvědí službu. Mimochodem, seriál doprovází opravdu hrozná slizkost od kdysi nadějných Kryštof. ()

Rousse odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám - nejsem žádný "vodák tělem i duší" - byla jsem na vodě jednou a moc se mi to líbilo. Proto jsem se taky těšila na tenhle seriál. To, co jsem viděla v jednom jediném shlédnutém díle, mne však přesvědčilo, že tohle je jen velmi marný pokus o seriál o vodácích. Místo seriálu o vodácích mi přišlo, že sleduju seriál o zastydlých puberťácích, kde prošedivělý Vaculík káže přednášky o tom, jak jsou ženský k ničemu a zbytek dospělých se tam fakt chová hůř, než puberťáci v devítce. Krom toho těžce vykonstruovaný děj a rádoby vtipné scény, postrádající sebemenší špetku vtipu, jsou mi vážně těžce proti srsti. /// Oprava komentáře po návratu z mého 3. vodáckého dobrodružství - nosiče s tímto "seriálem" spálit, popel rozptýlit do Vltavy a NIKDY už nedopustit, ať tenhle shit běží na televizních obrazovkách! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Petře Nikolaeve, propásl jsi slibnou šanci - natočit podle kultovní knihy kultovní seriál (ač jsi nevstupoval do této řeky poprvé, tentokrát bylo zdolání toku obtížné...a při dalším vstupu bude hůř...). Petře, toč už jen filmy, a nikdy už ne seriály! Podobné seriály a filmy: Hop nebo trop, Rafťáci ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)
  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)
  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)

Reklama

Reklama