Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, tento seriál jsem vždy poslouchal jen na půl ucha a sem tam jsem i něco zahlíd. Ale neřekl bych, že proto dávám nízké hodnocení. Je to spíše proto, že tam, kde situace mají být vtipné, nejsou. Tam kde dojemné, nejsou. Tam kde šokující, nejsou SPOILER!!! (viz. smrt jedné z hl. postav v závěru seriálu). Takže za děvčata jedna, za Vaculíka, který tam byl jediný sympatický, druhá. Víc ani ťuk. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Voda, Sluníčko, hezký holky v bikinách, Vaculík - člověk by řekl, že na tom se nedá nic zkazit a hle - absolutně impotentní nefungující seriál. Hlášky a vodácké rady možná na papíře se čtou hezky, ale zfilmované to je stupidně až rušivě. Už po dvou dílech mne iritovalo co vodák říká, co má dělat a jak se chovat. Nějaká sexy chemie mezi klukama a holkama ( mimochodem měla dle mého názoru být vybrána mladší parta s ohledem na rádobyvtipné vylomeniny - mimochodem některé kousky jsou spíš idiotské ) vypadá okatě uměle a celkový dojem je rozpačitý. fandil jsem tomu a přál si aby se to každým dalším dílem nějak vylepšilo, ale je mi líto. Dvě hvězdy dávám za vodu, hezký holky v bikinách a někdy i bez nich - famózní Markéta Štechová ( ač teda toho mohlo být víc, když už dějově to je nic moc) a za velký návrat Vaculíka ve své době ( teda ten je namakanej, až o něm psali v Blesku ). ()

Reklama

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Pár úvodních dílů startuje seriál jako zcela nezajímavou a ne moc vtipnou podívanou, ale svou jednoduchostí a pohodou je i příjemně koukatelný. Poté se nějak zvrhne do víru nezvládnuté režie, trapných dialogů, nezajímavých scén a vytlačované a nucené drama je vyložené blbé, až debilní. Jako nenáročné pokoukáníčko by dostal ***, takto pouze ** s odřenýma ušima. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu zatím nemohu hodnotit jinak než jednou ušmudlanou hvězdičkou. Knížka od Zdeňka Šmída je humorná a okouzlující, tento paskvil ČT je zatím naprosto nudnou slátaninou bez kapky invence. Ještě se podívám na druhý díl, ale jestli se to nezlepší, vypnu televizi a radši si znovu přečtu knížku a pustím písničky Jaroslava Samsona Lenka s původními verši Zdeňka Šmída..........Po druhém dílu přidávám hvězdičku. Přeci jenom jsem si vzpomněl na časy, kdy jsem na vodu jezdil a trošku podobné příběhy jsem zažíval. Přesto to není ono :-(........Tak a po třetím dílu říkám ne, to je ztráta času. Škoda, nemuselo to být tak špatné, předloha je fajn. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Moc povedenej seriál.Neskutečně sem se těšil až zase bude pondělí a pude v telce.Dokonce sem jej shlédl s přítelkyní která české seriály nenávidí(mimo ordinačky a VKV:-))Je sice pravda že seriál byl trošku lepší na začátku když se sjížděla voda ale i ten konec sem přežil a byl takový lidský.Asi to tak dopadnout mělo a stavá se to asi i v realu.Supr byl hlavně Vaculík alias Křižák a taky Bongo který si mě získal asi až ve 3.díle.Do té doby sem byl na něj alergický.Sou tu i lidé kterým se to nelíbilo,jde hlavně o ty co četli knižku.Já ji nečet ale z film. zpracování sem byl nadšen.Bravo pro Čt ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se i v Horousicích, Dvorech nad Lužnicí, Boleraticích a jezu Jemčina na řece Nežárka. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)

Reklama

Reklama