Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Joll 

všechny recenze uživatele

Tak původně jsem dával za 3 hvězdy kvůli prvním 4 dílům, které ušly a seriál byl po delší době ze zábavnějšího prostředí než jen z nemocnic či bytů. Potom, ale škaredě zabředl a vytratilo se z něj i to málo co mi u televize drželo, nastalo děsivé opakování některých hlášek a chování většiny protagonistů, bylo do očí i otrlého diváka novodobých čekých seriálů. Takže 2 hvězdy a to ještě z lítosti. Když si člověk pomyslí jaké pěkné seriály jsme i za dob totality dokázali vyprodukovat a jaké hrůzy se na nás z obrazovek valí teď je člověku ouzsko. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vložit puberťácké dialogy do úst dospělým lidem se mi zdá ne směšné, ale nanejvýš nevhodné. Kdybych viděl tento seriál na některé z našich "skvělých" komerčních stanic, nedivil bych se. Ale ČT1 disponuje inteligentním divákem, alespoň si to myslím, a tudíž bych od ČT1 očekával něco mnohem inteligentnějšího nebo alespoň obsazení rolí mladší generací herců. Koukat na Lukáše Vaculíka ve středních letech a ostatní herce, kterak šaškují jako duševně nevyzrálí mladí lidé je spíš trapné než humorné. Ne, že bych Lukáše Vaculíka nesnášel, spíše naopak, ale tohle prosím ne. Tahle role by mu lépe slušela před dvaceti lety. Hmmm, zase jednou ztracená šance na slušný TV seriál na ČT1. Bohužel. Tu jednu hvězdičku věnuji pěkné kameře v romantických zákoutích českých řek. ()

Reklama

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Pár úvodních dílů startuje seriál jako zcela nezajímavou a ne moc vtipnou podívanou, ale svou jednoduchostí a pohodou je i příjemně koukatelný. Poté se nějak zvrhne do víru nezvládnuté režie, trapných dialogů, nezajímavých scén a vytlačované a nucené drama je vyložené blbé, až debilní. Jako nenáročné pokoukáníčko by dostal ***, takto pouze ** s odřenýma ušima. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Miluji knižní předlohu Zdenka Šmída - četl jsem ji snad 20x. Ale převést to do televizní podoby? Nejde. Důkazem budiž počin ČT. Špatné mi přišlo téměř všechno, nejvíce ale herecké "výkony" - to budovatelské nadšení v očích a hlase asi měli povinně. A nejvíce ze všeho se děsím, že za chvíli přijde na řadu další Šmídova knížka: "Proč bychom se nepotili, aneb jak se chodí po horách". ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Seriál mně pobavil, řeka opravdu čaruje. Výstižně zachytil partu, problémy partnerství. Na vodu nejezdím, knihu jsem kdysi koupila manželovi, neb je zarytý vodní živel a jen jsem do ní nakoukla, je nabitá vtipem. O to bylo těžší natočit něco takového a podle mně se to podařilo. Bylo to pořád v přírodě, takže něco jako K2, ale počesku, řeka, louka, les, trochu hospoda no co se dá dělat, tam je taky sranda. Chvilku jsem fandila klukům a asi jednou holkám. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • Natáčelo se i v Horousicích, Dvorech nad Lužnicí, Boleraticích a jezu Jemčina na řece Nežárka. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno