Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 2 - Ali Larter, Sendhil Ramamurthy, Greg Grunberg
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Z natáčení 2 - Ali Larter, Sendhil Ramamurthy, Greg Grunberg

Recenze (948)

Lima 

všechny recenze uživatele

HODNOCENÍ 1. SÉRIE: Velmi chytlavá záležitost za 5 hvězdiček. I když se to díl od dílu zamotává čím dál více, pořád to vyprávění dává smysl a člověk se bez problému orientuje. Tady, na rozdíl třeba od LOSTu, nevidím žádnou "vatovou výplň" a je radost sledovat tak dokonale dopředu promyšlený příběh. Lidem, kterým po zaslechnutí pojmů "fantasy" a "sci-fi" naskakuje kopřivka, vstup zakázán :o)____HODNOCENÍ 2. SÉRIE: Někde u 3*. Začíná se z toho stávat překombinovaná selanka s mnoha nelogickými momenty. Scenáristicky to začíná být vyvětralé. Uvidíme, co 3.série.____HODNOCENÍ 3.SÉRIE: Vyčpělá scenáristická fraška, která neví, kam se vrtnout. Absurdní, nesmyslné a překombinované. Už mi tam chybí jenom superbytost, která umí zabíjet prdy. Proplétání osudů začíná připomínat pověstné Cimrmanovo "Já nejsem tvoje matka, já jsem tvoje dcera!" V češtině na to máme hezké české jadrné slovíčko "sračka". Po 5.dílu to vzdávám a přestávám jevit zájem o Kringovo dílko.___ZÁVĚREČNÉ HODNOCENÍ: Jako celek někde u dna hodnocení, ale nechávám 4* jen a pouze za skvělou 1.sérii, zbytek spláchnout a zapomenout..... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE: Tak nakonec nejlepší seriál sezóny a to i přes to trochu horší finále (měli takových možností a oni si vybrali tu nejhorší!). Výborná atmosféra, výborný příběh, výborné postavy (Peter, Hiro a Sylar rulez) a téměř bezchybní herci. Tim Kring to měl zkrátka perfektně vymyšlené a já doufám, že mu to vydrží i v dalších sériích. 90% 2. SÉRIE: No tak tady už to začíná být trochu horší. Člověk by si řekl, že hrdinové budou už spolu nějak blíže spolupracovat, ale kde pak. Oni začínaj skoro jako na začátku. Zajímavé postavy (Peter, Sylar a Hiro) jsou odsunuty do pozadí a hlavní prostor zabírají nové a většinou nezajímavé postavy (jenom Elle a Adam jsou výjimky) a zbytek prostoru zabírá Claire a její nezáživná středoškolská linie. Tu by měl Sylar co nejdřív zabít, nebo už nevim. Příběh je taky takovej příliš rozkouskovanej a kvůli zkrácené sérii (stávka scénaristů je neúprostná) pár věcí zůstává nedořešených. Svoji poutavost si to ale ještě stále drží, po pár začátečních dílech se to začínalo zlepšovat a poslední 3 díly už jsou skoro bezchybné. Jenom doufám že si to příště Kring vymyslí líp. 70% Když 3. SÉRIE: Heroes klesá čím dál níž, asi chce v kvalitě "dohnat" Prison Break. 3. sezóna je totiž tak přeplácaná a plná rádoby zvratů, který navíc vůbec nedávají smysl. Na atmosféru z první série už se definitivně zapomnělo a postavy se taky chovaj hodně nesmyslně. Hlavně Volume 3 byla hodně zoufalá a po svém vyvrcholení vlastně i úplně zbytečná. To 4 Volume bylo lepší, zápletka byla dobře rozehraná, tempo nebylo tak zběsilé a celé to dávalo aspoň trochu smysl. Jenom ten konec to zase poslal do kopru. Prostě Heroes už hodně vařej z vody a mě to docela mrzí, z tohodle už ale asi nevyhrabou. 60% a celkově hodně slabé 4* ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov o ľuďoch, ktorí budú zisťovať že majú zvláštne schopnosti. Mysteriózny sci-fi seriál, ktorý je veľmi dobrý a nevedel som sa dočkať na ďalšie časti. Skvelé obsadenie a námety jednotlivých dielov. Niekoľko večerov napätia a zoznámenie so zaujímavým príbehom, vlastne príbehmi. Zaujímavé sci-fi, kombinované s komiksom, v podstate časovým sprievodcom. Zaujímavosťou sú vlastnosti, ktorými sú obdarené niektoré postavy, film má aj akési posolstvo o ľudských hodnotách. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě hodně zaujal. I když měl pomalejší rozjezd, později už je to lepší. I když je víc známý než 4400, přijde mi, že to trochu vykrádá. Seriálů o lidech se schopnostmi je spoustu. Spousta z nich získá své schopnosti po zatmění slunce. Poté se s tím snaží nějak smířit nebo se jich zbavit. Nakonec se je naučí používat a pak už to frčí. Jenom je škoda toho otevřeného konce. Nejlepší byla 3. série. T-Bag z Útěku z vězení jim ve 4. sérii pěkně zatápí. Každopádně Sylar je celkem sympatický záporák a jeho závěrečná proměna mě dost překvapila. Pokračování docela ušlo. "Pojď se mnou, Sancho Panzo." :D ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Až čas mal ukázať, či Tim Kring vytvoril skutočnú seriálovú hviezdu alebo nie. Potenciál na to Heroes mali, už prvé a slabo vygradované finále, ktoré malo byť vrcholom snaženia však naznačilo niečo iné. A v tom istom duchu seriál pokračova aj naďalej, každým rokom nastoľoval nové pravidlá až inšpirácia X-menmi, či 4400 už prestávala byť inšpirácou ale skôr pozvoľným vykrádaním. Do istej miery škoda ale ak sa tvorcovia boja experimentovať, zákonite sa začnú točiť v kruhu a odtiaľ už niet východiska. Predčasné zrušenie bolo viacmenej ranou z milosti. Aj napriek tomu má seriál divákovi v globále čo ponúknuť ale od skutočnej legendy má veľmi ďaleko. ()

Galerie (474)

Zajímavosti (40)

  • Tvůrce seriálu Tim Kring chtěl dle svých slov vytvořit rozsáhlou ságu s mnoha postavami o tom, jak velký, děsivý a komplikovaný je podle něj svět, a o lidech, kteří s tím mohou něco udělat. Kring měl pocit, že policejní nebo lékařské drama nemá postavy dostatečně mocné na to, aby mohly zachránit svět. Přišel tedy s myšlenkou obyčejných lidí, kteří by v sobě objevili neobyčejné schopnosti, a přitom by byli na rozdíl od mnohých superhrdinů stále zakotveni v reálném světě. (JayCZ)
  • Sylar (Zachary Quinto) byl pojmenován podle značky hodinek. Reálný sériový vrah Zodiac byl také pojmenován podle hodinek. (newer_more)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama