Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (500)

Rosomak 

všechny recenze uživatele

I když je kniha brak, alespoň se dobře čte a chování postav je zdůvodněné. To se však o filmu říct nedá a divák postrádá jak motivy a propracovanější charaktery postav, tak i pestřejší vizuální stránku, která se omezila na pěkně komponovanou ale až příliš statickou kameru... Herecké výkony by byly pěkné, kdyby scénář dával možnost mít co hrát... Výsledek filmu pak zaujme především tím, že debutant Justin Chadwick za celou dvouhodinovou stopáž nedokáže říci cokoli bližšího o hlavních postavách a vyprávění příběhů osekává do nezajímavého patvaru. Zapomeňte na film, pusťte si trailer a ušetříte spoustu času na nějaký lepší film... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Žádná naivní zamilovanost v boji proti nepříznivé době, žádné osudové vyznání, které ve vás navždy zůstane. Králova přízeň se vydává cestou nekompromisnosti, kde jsou romantické ideály udušeny v zárodku, sliby lásky končí jediným rezolutním rozkazem a dítě není vždy jen naplněním vztahu. Beznadějní romantici si proto na projekci musí sehnat lupu, aby si našli to svoje a mohli tak odcházet spokojeni, ale ti, kteří se naladí na vlnu intrik a zoufalé snahy, si tuhle královskou podívanou bezpochyby užijí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Á, Boleynovic děvky..“ Královský dvůr Tudorovců plný intrik, sňatků z rozumu i nerozumu a pokládání hlav královen na špalek odměnou za neschopnost zplodit mužského následovníka trůnu. Ideální prostředí pro chytré Boleynovy dcery, které, ač se o nich tolik nemluví, velmi významně otáčely kormidlem Albionu 16.století. V čem má prsty BBC je už tradičně ku prospěchu věci bez rádoby efektních pozlátek a navíc podporované precizními hereckými výkony (za všechny bych jmenovat trojici Thomas, Bana a šestiprstá čarodějnice Portman). Chápu, že byla jiná doba, ale čekání se ztrátou panictví na svatební noc a navíc v košili odkrývající maximálně 10 % těla se mi jeví jako značně nepraktické a buďme rádi, že tento zvyk již prakticky vymizel, neboť se tím vyloučila hrozba zakoupení mrtvého zajíce v pytli.. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nádherně, opakuji nádherně, obrazově, opakuji obrazově, zpracováno. Téměř v každé scéně by se našel jeden záběr, který by šel z fleku vytisknout a pověsit na zeď. Hudba se skvěle hodí, rozechvívá a rozehrává to velké drama a hups - ono nepřichází. Celý film působí jako draze natočená levná odrhovačka a to je škoda. Nazývat film romantickým je značně troufalé, v takovém filmu bych čekala kladné emoce a těch je tam po hříchu málo. Skoro nikomu nelze věřit čestné úmysly a opravdou lásku lze vidět snad jen v poslední scéně. Nejvýstižněji bych tento film popsala slovy klasika "Hledá vězně, my to víme, a my jí to překazíme. V tom vám musím odporovat, my to budem podporovat. VLÁKÁME JI DO SÍTÍ A BUDEM DÁLE PI-KLI-TI!" Ačkoliv musím uznat, že posledních dvacet minut bylo trochu kulervoucích a i herecké výkony se konečně někam vyhouply od jinak značně šedého průměru. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Ze začátku bylo všechno zajímavé a začalo se to hodně zamotávat. Krásne kostýmy, skvělí herci, dobrá zápletka, příjemná hudba, dobová atmosféra... to celé mi dávalo dohromady krásný historický film. Ale všechny ty intriky vedly jen k neuvěřitelnému trápení. Oddanost k rodině mě zaráží, všichni museli ustupovat a měli to za povinnost... Ženy neměly skoro žádná práva, královna rodila, dokud neměla syna... Že měl král dostatek milenek, to už nikoho nezajímalo, manželka tedy sloužila jen formálně. Přijde mi to neskutečné, i když o tom neslyšim poprvé. A tak když se mluví o téhle době, rozhodně si nepředstavim jen krásný šatičky... ale krutost, méněcennost, lhostejnost... prostě to na mě zapůsobilo natolik, že sem ráda, že žiju ve světě počítačů :) Jen chci dodat, že obě herečky to zahrály skvěle... Co se týče Natalie Portman, ona je dokonalost sama... a čím dál tím víc... herečka s velkým H ! ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • Mesiac pred začiatkom natáčania začala Natalie Portman navštevovať hodiny anglického prízvuku pod vedením trénerky dialektu Jill McCullough, aby lepšie zapadla do role. (Arsenal83)
  • Pro setnutí Anne B. byl povolán z Francie specialista a Anne byla setnuta mečem místo tradiční běžné popravčí sekyry. Její sňatek s králem byl anulován krátce před její popravou. Byla pohřbena do prostého hrobu bez označení. Její ostatky byly identifikovány až za vlády královny Viktorie, nyní je místo jejího odpočinku vyznačeno v podlaze. (Kikimora2001)
  • Film, rovnako ako väčšina filmových a televíznych adaptácií o Henrichovi VIII. (Eric Bana), zobrazuje kráľa s tmavohnedými vlasmi. V skutočnosti mal Henry ryšavé vlasy. (Arsenal83)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama