Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (586)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Hodne dobryi thriller pri nemz se da napeti krajet, hlavne pri rozhovorech mezi Crawfordem a Beachumem. V jednoduchosti je krasa a v Hopkinsovi sila, tyhle role mu proste sedi nejlepe! Sice hodne vychvaluji, ale ma to i sve stinne stranky, casem kouzlo filmu opada a vraci se az k predvidatelnemu konci, ale to nestaci. Tady hodne vaham mezi tri az ctyri, ale necham to tak... 6,5/10 ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

I shot my wife...prove it. Fracture je zapomenutelné odvíjení detektivního klubka. Bez osmělování skočíme doprostřed krvavého jezera, kde nám režisér servíruje téměř dokonalou vraždu, vraha a hru, kdo s koho...Arogantní prokurátorský spratek Willy dostal na odchodu do zlatonosné privátní sféry poslední případ, banální pokus o vraždu. Má vražednou zbraň, místopřísežné přiznání parohatého manžela a 97% úspěšných odsouzení. Idylka. Ale holobrádek Gosling brzy pozná, že když lstivý bazilišek blýskne modrým pohledem a zaútočí, ze spravedlnosti zbude jen nápis na budově a z oběti se může stát materiál pro patologa. Napnout atmosféru mezi dva stožáry se daří a cynické právnické průpovídky, Hopkinsovy zlomyslné provokace a dvojsmyslné, v titulcíc zabité, vtípky s D/dickem rozhýbají bránici. Ubohý Cliff Curtis přicmrndává jako policajtská holka pro všechno, z Rosamund Pike čiší chlad na sto honů. Je to two-men-show, souboj žraloků, Hopkins navléká bílou kůži lidožravého, Gosling připomíná vegetariána Lennyho z Příběhu žraloka, kterému už nejde o jen výhru, ale o (šokující spoiler:) čest a princip. Když se do sebe ti dva zakousnou, stává se ze starosvětsky suchého thrilleru šťavnatý soudní biftek. Poloprůhledná pointa neuráží, hudební podkres místy irituje. Když čiperný skorodůchodce túruje nadupané fáro, hrají funusoidní klenuté melodie, zní to, jako by ho posílaly na máry a bourák na vrakoviště. Ale Sir Anthony znovu prokázal, že tam má ještě daleko.. P.S. Nejzajímavější je horská dráha na skleněné kuličky, kterou vynalezla Hopkinsova postava a režisér ji použil coby zhmotnělou metaforu. Kčertu s Porsche... ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Namachrovaný snímek sepsaný dvojicí schizofrenních pisálků, jejichž kvalitativní sinusoida je mnohem zajímavější než vlastní dílo. Prvních dvacet minut, začátek dramatického oblouku, nestojí vůbec za nic. Sice si nelze povšimnou krásného vizuálního pozlátka, ale příběhově je to o ničem. Nabubřelá nuda, která se snaží šokovat značně uhozenou zápletkou. Pak ovšem přichází probuzení. První scéna s Beachumem je všechno možné, jen ne nuda. Je humorná, sice drobně neoriginální, ale funguje a dokáže udržet divákovu pozornost. Informace jsou podávány velmi chytře a jejich kouskování napomáhá rychlému pochopení (nepříliš složitého) charakteru. Následuje první setkání Beachuma s Crawford a jedná se o bezmála perfektní hru dvou za svým cílem si jdoucích mužů… Ve vyšetřování vraždy a nečekaných Crawfordových hrátek snímek příliš nechybuje. Krokem vedle byla otřesná vedlejší linie. Jakmile se příběh jen drobně odkloní od souboje těchto dvou charakterů není se na co dívat. Ultrahloupá vata zbytečně natahující stopáž táhne snímek ke dnu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Even a broken clock is right twice a day.“ Nafoukaný žalobce Gosling vs. vrah manželky Hopkins v Porsche Carrera GT. Oba berou Arogantin 3x denně po jídle, aby v Hoblitově až překvapivě vtipném thrilleru s chytrým scénářem měli dost síly na přetahování se lanem nad hranicí presumpce nevinny. Byl bych maximálně spokojen, kdyby slepá Lady Justice, tak jak to v životě často bývá, neměla perfektně kalibrované váhy a film skončil před garáží bezradného "Sporťáka Willieho". Ten očekávaný závěr pak už jen totiž nahrává dojmu, že by to poručík v pomuchlaném baloňáku vyřešil mnohem elegantněji.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Rafinovaný a inteligentní Anthony Hopkins proti jednomu z nejtalentovanějších a nejcharismatičtějších mladých herců současnosti, Ryanu Goslingovi. Ted Crawford, zdá se, přišel na dokonalý plán, jak potrestat nevěrnou ženu a jejího milence a nebýt přitom po zásluze potrestán. Děj má potřebný spád, výborný scénář i dobře vytvořené charaktery. Divák celou dobu čeká, jak že to ten stařík vlastně celé narafičil. Pointa jeho činu však vyzní jaksi do ztracena. Nijak mě nešokovala ani mě příliš neohromila její podstata. Spíše mi přišla docela jednoduchá. A také jednání Teda Crawforda v závěru filmu mi přišlo poněkud nelogické a nerozvážné. Až příliš na to, jak mu po celý děj vše vycházelo a najednou by opomněl tento (ne)podstatný detail. Okamžik zlomu přináší napínavý a působivý, avšak nikterak strhující příběh o jednom chlapíkovi, který si myslel, že to má všechno na háku, dokud nepotkal bystrého "Sporťáka Willyho", který nehodlal jen tak ztratit tento "velký případ." Podmanivá hudba příjemně dotváří lehce mysteriózní atmosféru snímku. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama