Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
TV spot 2
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (158)

TeraBum 

všechny recenze uživatele

První dvě řady jsou dobré, má to vše co by seriál měl mít: sympatické postavy, vtip i originalitu. To co ale Torchwood dělá nadprůměrným je třetí série s podtitulem Děti země. Tahle o dost temnější řada měla souvislý příběh z kterého mi běhal mráz po zádech ještě hodně dlouho, protože ona situace byla zobrazena velmi realisticky a já si dokážu snadno představit, že vláda by se v podobné situaci zachovala tak, jak se zachovala v seriálu. To, spolu s faktem, že Torchwood se zbavuje postav rychlostí Game of thrones z něho dělá seriál který stojí za to vidět. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

[OBSAHUJE SPOILERY] Torchwood je...zvláštní. Sci-fi seriál, v němž nejde ani tak o všechen ten alien stuff, ale o vývoj postav a vztahy mezi nimi by mi asi zněl příšerně, neb mne blbě napsané postavy v kdečem naučily na tento typ zaměření pohlížet úkosem, leč tady je zdařilé. I charaktery, které mne štvou (Gwen + její dementní hobit, nepřestala jsem je oba až do konce zuřivě nesnášet) jsou znamenitě napsané i zahrané, o jejich výrazně interesantnějších souputnících (Owen, Ianto, Jack!) ani nemluvě. Autoři se navíc nebojí nechat své figury sletět na čumák, stavět je před obtížná rozhodnutí a pak nechat vyžírat následky neuvážených i uvážených činů, trpět a umírat, což je opravdu osvěžující, byť co se úmrtí týče, asi bych vybrala jiné, nebo k umrlým pár přidala (zdravíme Gwen s rodinou). A pak tu máme nějaký gay materiál, pro nějž mám obzvláštní slabost, takže úžasný, skvělý a nesmrtelný kapitán Jack a jeho prdelky mne těšili velice velmi. Cthulhužel, tohle všechno platí zejména pro první tři série - a přes některé rozpačitější díly doceňuji hlavně ty první dvě. Episody Children of the Earth jsou znepokokující a sympaticky potemnělé, s krásným koncem nebohého Ianta a s opravdu luxusním zdůvodněním, proč emzáci chtějí ze všech věcí na Zemi zrovna děti, avšak mi děj mi přes pouhých pět částí přišel trochu natahovaný a jak je vlastně nemilým zvykem v celém Torchwoodu, s vysvětlováním čehokoliv se nikdo příliš neobtěžoval, leč stále dobrá práce. Ba dokonce, kdyby celý seriál končil pátým dnem Children of the Earth, stále by se jej dalo s přimhouřením očí označit slovy kurevsky boží. Ovšem řada čtvrtá...ano, měli na ni očividně mnohem víc peněz, základní nápad není sám o sobě špatný, Oswald Danes a jeho poslední slova stála vážně za to (sakra, takhle to mělo vypadat celé, od začátku do konce!)...jenže je to tak strašně americké! Vlastně mi čtvrtá série přišla jako US remake, mnohem víc patosu, zbytečná rozvláčnost, linie s Gweniným otcem mi opravdu pila krev a CIA krávě jsem od prvního zjevení přála smrt, alespoň, že na ni došlo. Dík. V případě pokračování skutečně doufám v neopouštění britské, pardon, welšské půdy, autorské znovunalezení ztracených koulí a samozřejmě něco té homoerotiky aneb It's Okay to be Gay! Ano ano, vím, že Jack to má poněkud barvitější. ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukala poslední díl a jsem toho úplně plná:) Vzpomínám, s jakou nedůvěrou jsem se k tomu přibližovala, nechtěla jsem se začít dívat, ale něco mě k tomu pořád táhlo, blíž a blížt. Nemohla jsem odolat. Dneska je mi jasný, že to byl předem ztracený boj, Požehnání vykonalo své:)) A nelituju, nelituju ani vteřiny, kdy jsem byla s Torchwoodem. Zezačátku jsem brblala, jak jsou ty lidi lidští, žádná chladná elita, s kterou nic nepohne, ale obyčejní lidé plní všeho toho lidského haraburdí, který jim komplikuje životy i jejich práci, tu především. Ale člověk si je zamiluje, jasně. Zamiluje a o to Russellovi jde, žejo. Pěkně chudáka diváka zaháčkovat a pak už si jen vymýšlet příběhy a likvidovat kdekoho a už se jen smát, jak se nebohý divák svíjí na udičce jako žížala:)) Tolik k prvním dvěma sériím.__Děti země - silný příběh, už jenom tím, jak moc je skutečný, jak nechutně moc se dotýká naší denní profánní reality. Jak moc obrací naši pozornost k nám samým a k tomu, co se děje kolem nás i ve světě.___Zázračný den. To samé, taky hrozivé téma, hrozivě skutečné, depresivní a hnusně uvěřitelné. Fuj, kam se hrabou horrory, tohle je hrůza hrůz, to, jak se chovají a uvažují lidé, ne zombíci nebo nestvůry, ale normální lidé.___ Nebudu hodnotit nějaký technikálie, hudba, kostýmy kamera blablabla..líbilo se mi to moc, BBC si dává záležet jako vždy a člověk už to (trochu nevděčně) bere jako samozřejmost:))) Jen k hercům něco: byli všichni vynikající, typově výborně obsazení, uvěřitelní. Zamilovala jsem si Owena. Bohužel. Gwen mě ze začátku hrozně štvala, pak se to zlepšilo. Jack naprosto skvělý. Předtím jsem ho vůbec neznala, ale přesvědčil mě dokonale o svých kvalitách. Jeho milostné scény mě vždycky dokázaly potěšit_____ Takže shrnuto: Dostala jsem mnohem víc, než jsem čekala. Díky těm milým duším, které mě do Torchwoodu zavedly :* ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Torchwood je svým způsobem protikladem Doctora Who. Zatímco Doctor nakonec všechno zvládne a se vším si poradí, lidé nejsou tak schopní a téměř jistě se jim něco pokazí. V seriálu tak vládne všudypřítomná a někdy až zbytečná pochmurnost. Jestli se vám DW zdál moc optimistický, jděte do Torchwoodu, tady si můžete být jisti jen jedinou věcí - kapitán Jack Harkness to přežije...vždy. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Přesně po vzoru Doktora Davies pokračuje v tvorbě své vlastní televizní Ameriky na starém kontinentě. Jenže to, co prostě přes veškerou snahu nejde v seriálu o intošovi cestujícím časem v modré krabici, se v Torchwoodu daří mnohem lépe. Což s sebou nese jak klady, tak i zásadní zápory. Prvně, přesunutí středu vesmíru do Cardiffu je tak absurdní záležitost, až z toho rozum zůstává stát. Po sem však v pořádku, jsme přece v Anglii. Ale když pak právě v tomto vesmírném zapadákově začne ve vší vážnosti charismatický tým superagentů bojovat proti opičím Weevilům, už se začíná Britská nadsázka pomalu hroutit. Z devadesáti procent zajímavých situací se sice podaří vytěžit jen naprosté minimum, ale právě to charisma spolu s několika málo silnými epizodami to tak nějak zachraňuje. No a pak přijde zlom, druhá řada neskončí zrovna pohádkově a celá série se od základu promění (a to dokonce rok před tím, než podobnou proměnou projde Doktor, bravo!). Epizodický formát vystřídá jeden zatraceně dobře fungující ucelený příběh a najednou vše funguje, jak snad mělo od začátku. Tuto proměnu pak dokončí produkce zatím poslední čtvrté série ve spolupráci s americkým kanálem Starz. Tvorba United States of England je tím završena a akce, napětí i emoce z Torchwoodu začínají přímo sršet. Jediná škoda nakonec je, že od začátku do konce trpí seriál na chyby ve scénáři. Právě kvůli jejich do očí bijící hlouposti jsem se po celou dobu sledování marně modlil za výpomoc Stevena Moffata. Přesto Torchwood rozhodně zabaví, jen je mu k tomu potřeba dát trochu více času. ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • V epizodě Coutrycide se nevyskytují žádné počítačem vytvořené speciální efekty. (PanCitron)
  • V 9. epizodě 1. série s názvem "Random Shoes" ve chvíli, kdy Gwen (Eve Myles) navštěvuje videopůjčovnu, běží právě v tamní televizi první díl BBC dokumentu Putování s dinosaury (od r. 1999) "New Blood". (MsUtahraptor)
  • Ve dvanáctém díle první série je na dveřích pustého domu na začátku dílu vyvěšen plakát "Vote Saxon", což odkazuje na třetí řadu seriálu Doctor Who (od r. 2005), kde takovéto plakáty ovlivnily děj. (vimanzen)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama