Reklama

Reklama

VOD (1)

Parta spolužáků a přátel se chystá na maturitní ples a snad nejvíc se na něj těší Donna (Brittany Snowová), která před třemi lety prožila děsivou tragédii. Netuší ovšem, že psychopat, jenž vyvraždil její rodinu, utekl z ústavu a chce si definitivně vyřídit účty...  Před třemi lety se Donna Keppelová (Brittany Snowová) stala svědkyní toho, jak zběsilý zabiják (Johnathon Schaech) vyvraždil její rodinu. Dnes večer se koná její maturitní ples, a přestože scény z minulosti dívku stále děsí, těší se, že slavnostní večer prožije s přáteli, mezi nimiž se cítí v bezpečí. Je tu však něco, co Donna neví…Vyšinutý psychopat unikl z ústavu a vrací se, aby ji dostihl. Navíc je odhodlán zabít každého, kdo se mu připlete do cesty. Noc se blíží k napínavému finále a otázkou už není, která z dívek se stane královnou plesu, ale kdo unikne vražednému řádění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladý učitel je posedlý svou studentkou a dojde to tak daleko, že jí vyvraždí rodinu. Dívka je událostí traumatizována a musí chodit k psychologovi, ale psychopat dostal místo trestu smrti doživotní pobyt v psychiatrické léčebně, z které právě uprchl a nic netušící dívku zastihl na maturitním plese, kde bude postupně likvidovat její spolužáky, až dojde k finálnímu střetu. Kdyby tenhle horor dostal do rukou lepší režisér, než je průměrný televizní řemeslník Nelson McCormick, mohlo se jednat o pěkně krvavou podívanou, která by stála za to, ale v Cormickově provedení se jedná jen o průměrný a nic nového přinášející film, který spíše svými dialogy a řídkým scénářem připomíná lepší epizodu ze seriálu, uměle natahovanou na 90. minut, nikoliv plnohodnotný celovečerák. Nic by se nestalo, kdyby se to celé smrsklo na půl hodiny. Přežít se daly omleté kecy o královnách a králích plesu nebo ujišťování každých pět minut, že ta či ona maturantka vypadá dobře, ale odpustit se nedalo to, že scény vraždění jsou nenápadité až mdlé. Když už film gradoval, tak ve slabém finále hned skončil. Průměrné je zde tedy úplně všechno. Zajímavé prostředí maturitního plesu není nijak dostatečně využito a o nelogickém chování postav nemluvě. Ústřední představitelka Brittany Snow není zrovna ideál krásy a tak čest zachraňoval poměrně zajímavě obsazený maniak Johnathon Schaech, pár dobrých písniček a některé scény, které byly až nechtěně komické, ale víc už z toho tvůrci vymáčknout nedokázali. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

V žádném případě se nejedná o remake v pravém slova smyslu. Kromě společného názvu a tématického zasazení, nenajdeme téměř žádné další souvislosti. Horší ale je, že tahle vyvražďovačka dojíždí na absenci zajímavého vraha, což je obyčejnej týpek v kšiltovce, přičemž vraždy samotné jsou většinou offscreen. Škoda, likvidace teenagerů může být pěkná zábava, ne však na maturitním plese s ratingem PG-13. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oo, ted jsem Opravdu na vážkách zda dát 4* či 3*.. Velmi klišovitý námět.. Ale já mám pro Horory s psychouši slabost.. Záporná postava,byla chytrá,nekompromisná.. Perfektní předpoklady pro Vraha.. Ale po 40 minutách napětí vypršelo.. Přišlo mi, že se na to McCormick pěkně vybodl a odflákl to..! Což je škoda! Věřil jsem tomu! ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Stokrát viděné, stokrát známé – nic nového, ale aspoň zahaleno do slušivého kabátu ;-) Dobrá práce s kamerou, solidní počet lekaček – hlavně těch zrcadlových. Sympatičtí herci i když postupně odpadávají jako hrušky ze stromu…klasicky. Mínus rozhodně předvídatelný konec. Slabších 7/10* i tak pohodový horor do nepohody ;-). ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Taková blbost. Nápad nebyl nehorší, ale provedení se rovná naprostému béčku. Logika se ztratila nevím kam. Postavy se chovaly tak stupidně, až jsem měla dojem, že se dívám na Scary Movie. Aspoň, že herci byli povětšinou ucházjící, ale o hudbě se to moc říct nedá. Za to, že jsem byla schopná dodivat se až do konce, dávám jednu hvězdu k dobru. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Film sa natáčal v Los Angeles, Culver City, Južná Pasadena (Kalifornia, USA) a Newport (Oregon, USA). (Arsenal83)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 13. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama