Reklama

Reklama

Dokonalý únik

  • USA A Perfect Getaway (více)
Trailer

VOD (1)

Cliff (Steve Zahn) a Cydney (Milla Jovovich) jsou mladý pár dobrodruhů, který tráví své líbánky na cestách po nejkrásnějších a nejodlehlejších plážích na Havaji. Při cestách po divokých, opuštěných stezkách si připadají jako v ráji. Když se ale setkají se skupinkou vyděšených turistů, kteří probírají děsivou vraždu jiného páru, začínají přemýšlet o tom, zda by se neměli raději vrátit.
S jistým váháním se připojí k dalším dvěma párům – Nickovi (Timothy Olyphant) s Ginou (Kiele Sanchez) a Kaleovi (Chris Hemsworth) s Cleo (Marley Shelton) – a záhy se situace začne vyhrocovat. Daleko od civilizace a záchrany začíná každý působit jako hrozba a nikdo neví, komu vlastně může věřit. Začíná brutální boj o přežití a z ráje na zemi se stává opravdové peklo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (789)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Rádoby promyšlená žánrová hříčka tvářící se, že nakope prdel nejen postavám ve filmu, ale i divákovi. Přesně ten typ filmu, který vám u další (rozuměj druhé, většinou třetí) projekce při znalosti konceptu (a pointy) nedá vůbec nic. Poprvé jsem se nechal "ojebat" téměř až do finálního prozrazení, podruhé už děkuji nechci. Nápad vcelku originální, zpracování standardní v rámci konvencí, zážitek značně rozporuplný. Diskutabilních momentů a detailů tam na mě bylo až příliš. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nebudu si vymýšlet důvody, proč dát nízké hodnocení. Ono by se jich pár našlo, ovšem tohle je tak dokonalé GP, že se před každým dalším zhlédnutím neskutečně těším. Dva ideální páry na ideální dovolené, plné nádherné přírody, tisíců odstínů zelené a s párečkem vrahů někde v okolí. Steve Zahn na sebe oblékl vážnou roli (která mu překvapivě sedne), Milla Jovovich se pro změnu trošičku zkrotila (což jí naopak moc nesedne), ale k sobě se tito dva hodí a dávají divákovi pocit uvěřitelné dvojky. Dokud však na scénu nenastoupí übercool drsňák Timothy Olyphant s ultramňamózní Kiele Sanchez (kterou, kdybych byl mladší, bych si ihned nalepil nad postel k večernímu dovádění...). Postava Timothyho Olyphanta si bere to nejlepší z Bournea, Odstřelovače, Komanda a Barona Prášila a evidentně to funguje. Timothy si mě okamžitě získal a po Dokonalém úniku (spolu s Podivnými) se dostal mezi mé nejoblíbenější. Nicko by si zasloužil vlastní film (a nemuselo by zůstat u jednoho), jsem zvědav, jestli se toho některé studio chytí. Každé přemýšlení o záporech okamžitě smetou ze stolu myšlenky na kozu, Frajera Luke, posledních dvacet minut a na Kiele. Ne, nepůjdu pod pět ani kdybyste mi ruku na půl řezali. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

David Twohy neustále posílá do světa zaručené informace o novém Riddickovi a aby si vydělal na jeho rozpočet, rozhodl se natočit Pláž pro další generace. Film splňuje všechny současná kritéria náctiletého diváka. Místní fauna vypadá nádherně, do hlavních rolí byly obsazeni slavní herci, snímek nenudí a pointa je opravdu nečekaná (ne však dech beroucí). Skrze Twohyho dílo se dá dokonale uniknout z šedé reality našeho světa, ale víckrát tuto cestu absolvovat nemusím. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrou polovinu stopáže se Dokonalý únik pohybuje v celkem známých thrillerových vodách a míří si to k jasnýmu konci, kterej by asi každej očekával, i když já tušil, že to tak jednoduchý nebude, jenomže, i když se film pokouší o šokující zvrat a daří se mu to, tak tim vlastně celej příběh děsně postaví na hlavu, vůbec tomu nepomůže asi 10ti minutová flashbacková vysvětlovací pasáž a nezachrání to ani hodně dynamicky natočených posledních 20 minut, kde režisér ukázal, že je rozhodně nápaditej. ()

Jeremy.jk 

všechny recenze uživatele

Timothy Olyphant aka fuckin American Jedi je sympaťák a na jeho další roli ( Crazies, The ) se už teď těšim. Každopádně Dokonalý únik tak dokonalý není, ale po Orphanu je to určitě thriller s nejlepší atmosférou poslední doby 80%. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (5)

  • Podle slov Nicka, sloužil v Iráku jako "American Jedi", což je vskutku slangový výraz pro elitní jednotky typu "Delta", které "oficiálně" neexistují. (c.tucker)
  • Melodie na mobilním telefonu Giny (Kiele Sanchez) je oblíbená americká píseň z období války Severu proti Jihu „Dixie“, známa též jako „I Wish I Was in Dixie“ nebo „Dixie's Land“. (Lumberjack)
  • Režiséra Davida Twohyho příběh napadl během dovolené na Havaji. Kvůli vysokým daním se ale tvůrcům na tyto ostrovy nechtělo, takže si museli vypomoci exteriéry Portorika a digitální triky. (Money_too)

Související novinky

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Thor bude drtit kosti

Thor bude drtit kosti

02.06.2009

Komiksová adaptace Thor, kterou pro studio Marvel natočí Kenneth Branagh, začíná nabírat konkrétní tvary. Na scénáři už pracují původně televizní tvůrci Ashley Miller a Zack Stentz (Terminátor:… (více)

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Olyphantovy krvavé líbánky

Olyphantovy krvavé líbánky

20.01.2008

Scenárista a režisér David Twohy má slabost pro holohlavé kluky. Proslavil Vina Diesela v Černočerné tmě (a téměř pohřbil jeho kariéru v Riddickovi: Kronice temna) a teď se zakoukal do Hitmana.… (více)

Reklama

Reklama