Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Zajímavosti (46)

Star Wars: Vadná várka (2021) (seriál)

  • Clone Force 99 vymyslel George Lucas a vůbec poprvé se tyto postavy objevily v nedokončených epizodách seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008), které vznikaly ještě předtím, než Lucas v roce 2012 prodal Star Wars studiu Disney. K jejich prvnímu oficiálnímu uvedení do nového kánonu tak došlo až v roce 2020 v závěrečné sedmé sérii Klonových válek, ve které byly některé z plánovaných epizod dokončeny. (TwoFace)

Star Wars Povstalci (2014) (seriál)

  • Postava velkoadmirála Thrawna byla převzata z Expandovaného univerza (dnes známého jako Legendy). Stvořil ho Timothy Zahn a poprvé se objevil v knize „Dědic Impéria“, prvním díle tzv. Thrawnovy trilogie. Tato trilogie se odehrává v roce 9 A.B.Y (po bitvě o Yavin, tedy 5 let po konci filmu Návrat Jediho. V této trilogii se Thrawnovi a jím vedenému Imperiálnímů zůstatku podaří pomocí klonovacích zařízení z Klonových válek, zotročeného národa noghriů, šíleného klona mistra Jedi (klonování bytostí citlivých na sílu obvykle vyvolává u klona šílenství) téměř porazit Novou Republiku, nicméně je nakonec zavražděn svým noghrijským osobním strážcem Rukhem, jehož lid je Leiou přesvědčen ke zradě Impéria. V navazující (o 10 let později) duologii Ruka Thrawnova se za něj ve spolupráci s několika představiteli Zůstatku vydává podvodník jménem Flim, ve snaze vyvolat v Nové Republice občanskou válku (tento plán též selže). V této duologii je také odhalena existence Chisské nadvlády (státu), která pak vystupuje v dalších příbězích. (vojtaruzek)

Městečko South Park (1997) (seriál)

Obi-Wan Kenobi - Část IV (2022) (epizoda) (E04)

  • V podzemní kobce pevnosti Inkvizitorů je nejsmutnější část historie Řádu. Mrtvoly členů řádu během Rozkazu 66 byly průběžně doplňovány za přispění Inkvizitorů a zejména Darth Vadera. Samotný rozkaz přežilo více než 100 rytířů Jedi, padawanů a ratolestí. Většina byla zabita, mnozí mučeni a stali se z nich inkvizitoři nebo sithské akolyty. Jedna z mrtvol náležela mistru Tera Sinubelovi. Byl to starý, na první pohled neohrabaný Jedi, který svůj světelný meč schovával ve své holi. Premiéru si odbyl ve Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) a během Klonových válek (od r. 2008) byl nápomocen při řešení problému Ahsoce Tano, kdy síla nemusí nutně vycházet z mladistvého vzhledu. Nevědělo se, zdali přežil Rozkaz 66. Jeho smrt je tedy datována mezi 19 BBY a 9 BBY. (Veskoslav)

Star Wars: Vadná várka - Smlouva s ďáblem (2021) (epizoda) (S01E11)

  • Ryloth, domovská planeta rasy Twi’leků nacházející se ve Vnějším okraji, si svůj debut odbyla už v Star Wars: Klonové války (2008), kdy nejprve byla obsazena separatistickými vojsky, aby následně byla okupována Techno Unií a její přírodní zdroje rabovány pro válečnou rafinérii. Až s pomocí generála Cham Syndully, otce Hery Syndully, a klonových vojsk byl Ryloth osvobozen. Proto je i v tomto díle vidět obrovská podpora pro generála na rozdíl od senátora Orn Free Taa. (Veskoslav)

The Mandalorian - Kapitola 14: Tragédie (2020) (epizoda) (S02E06)

  • Spoiler: Táto epizóda konečne priniesla odpoveď na otázku, či sú Jango a Boba Fett pravými Mandalorianmi. Dlhú dobu sa totiž viedli špekulácie o tom, že sú to obyčajní lovci ľudí a že mandaloriansku zbroj len niekomu vzali. Tento názor podporovali aj niektoré vyjadrenia zo seriálu Star Wars: Klonové války (2008–2020), podľa ktorých nebol Jango (a tým pádom ani Boba) pravým Mandalorianom. V tejto epizóde sme sa dozvedeli, že Jango bol sirotou, vychovanou Mandalorianmi, rovnako ako Din Djarin, a svojím spôsobom bola tak očistená povesť oboch členov rodiny Fett. (ČSFD)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama