Reklama

Reklama

VOD (1)

Ocitáme se na zdánlivě opuštěné palubě vesmírné lodi. Dva členové posádky se právě probouzejí z hlubokého umělého spánku a s hrůzou zjišťují, že trpí podivnou ztrátou paměti. Nemají nejmenší ponětí, kdo jsou a co na palubě vesmírné lodi vůbec dělají. Jediným zvukem je skličující rachot a skřípot ozývající se z centra lodi. Jediný způsob, jak se dostat ven z této cely, je úzký a tmavý světlík. desátník Bower (Ben Foster), mladší z dvojice astronautů, vleze dovnitř, zatímco druhý, poručík Payton (Dennis Quaid), zůstává a snaží se navázat rádiové spojení. Bower proniká hlouběji a hlouběji do centra lodi a odhaluje děsivou realitu. Astronauti si brzy uvědomí, že oproti původnímu zdání nejsou jedinými pozůstalými na kosmické lodi a rozmotávají její šokující a strašlivé tajemství. Přežití lidstva záleží jen na nich. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (922)

akisha 

všechny recenze uživatele

V rámci sci-fi hororů poslední doby je tohle vysokej nadprůměr. Od začátku dobře vystavěná atmosféra a obstojný herci v čele s Benem Fosterem, kterej hraje naprosto výborně. Často se připomene Pád do tmy, kde se tvůrci zřejmě nechali hojně inspirovat jak u vzhledu a skřeků monster, tak u pár scének (zaseknutí v kabelech, "sklad" mrtvol). Děj se zbytečně nezadrhává a pěkně odsýpá od začátku do konce, až k celkem zajímavý pointě, která rozhodně pár bodů přidává. Rozhodně moc příjemný překvapení. 70% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z tajemných scifáren s temným a zvláštní zvuky vydávajícím interiérem veeeelké vesmírné lodi v hlavní roli. Ve vedlejších rolích jsou k vidění (až na Dennise Quaida) neokoukané tváře kupodivu schopně hrajících chlapců a děvčete. Děvče má navíc do vínku dán (sexy) německý přšízvuk a její postava se dá i vzhledem k dějové náplni popsat jako něco mezi běžící Lolou a ass-kicking Alice (z Resident Evil). Skomírající vesmírné koráby filmaři většinou umí využít a u Christiana Alvarta tomu není jinak - atmosféra je správně tísnivá a zmatená, hlavní hrdina dělá co může, aby mu z toho nehráblo, a aby to neměl moc snadné, je najednou všude plno hladových hošanů zběhnuvších z drsného comicsu Uruk-hai meets Mad Max. Postupně se odhaluje minulost postav a průběh mise, přibude ostře nabitý k pos*ání mrštný vietnamský (asi) kickboxer a vy si to začínáte celkem nezdravě užívat:) Jenže pak to začne drhnout - tu o humanistický zkrat někoho, kdo má jinak v prioritách zatraceně jasno, tam o úchylného bráchance Boba Marleyho v potápěčském obleku (na co ho sakra měl???), a už se řítíme do finále, které nejde tak docela odhadnout, ale je pro změnu plné zmatených kydů snažících se diváka neúspěšně přesvedčit, že vám tvůrci chtěli a mohli kromě akční podívané i něco sdělit. A pak vše vyvrcholí velkou závěrečnou scénou, při které vás překvapí dost zábavná myšlenka, a sice "Hehe, now you're fucked:)" A jakmile přijde zatmívačka, začne vám docházet, že to celé vlastně nedává smysl a že to vzato kolem a kolem byla docela blbina. Ale jelikož vám vydrží pozitivní emoce z té "zábavy" a pokud jste jako já, nemáte problém mrknout na to ještě jednou, s klidem dáte i přes výše uvedené výhrady 60%. A jen tak BTW ten první plakát absolutně nesouvisí s obsahem filmu. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keď som dávnejšie videla trailer, zdal sa mi chaotický a veľmi pozérsky. Film ma príjemne prekvapil, nakoniec som bola spokojná. Aj keď musím uznať, že hlavne v prvej polovici filmu ma riadne iritovali scény, ktoré boli také tmavé, že som nevidela nič, do toho blikala baterka a akčné scény boli pre mňa už načisto neprehľadné. Ale zaujímavé rozuzlenie to nakoniec oveľa vylepšilo :-) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Katastroficko-psychologicky-zombie-sci-fi thriller :) Atmosfera z tohto filmu srsi na kilometre a vam po vzhliadnuti nezostane nic len tiesnivy pocit, ze co vsetko nas v buducnosti caka. Priserky boli podla mojho skromneho nazoru skvele, postavy tak isto a nezostava mi nic ine, len dat palec hore, pretoze v tomto zanri sa musi hladat dielko, ktore vas nenuti sa kazdu chvilku pozerat na hodinky, naozaj lupou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dobrý film se skvělým rozjezdem, jehož atmosféru si bohužel neudrží. Moc to ale nevadí - místo sci-fi/psycho/hororu se po půlhodině z Pandorum stává vesmírná vyvražďovačka se solidními lekačkami a slušně děsivou atmosférou. Všichni jsou přitom pořád zvědaví, co že se to na té lodi vlastně stalo, a ačkoliv jeden ze závěrečných zvratů jsem tušil, pointa mě doopravdy překvapila a finále bylo působivé. Pusťte si Pandorum jako já v deset hodin večer, nasaďte si na hlavu sluchátka, zhasněte a garantuji vám, že pak v posteli budete setsakra špatně usínat. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu v originálním znění zazní kromě jiných jazyků i čeština a to konkrétně věta: "Vy jste poslední z nás, hodně štěstí. Bůh s vámi." Tato věta je zároveň první vyslovenou ve filmu. (horacko)
  • Jedná se o první film, ve kterém se setkali bratři Ben a Jon Fosterovi. (akisha)

Související novinky

Space opera vrací úder

Space opera vrací úder

22.03.2010

A to hned ve dvou zajímavých filmech. Mezigalaktický Interstellar je jedním z mnoha projektů, jejichž režii zvažuje Steven Spielberg. Někteří tvrdí, že se nakonec rozhodne právě pro vesmírné… (více)

Zamilovaný kosmonaut Keanu Reeves

Zamilovaný kosmonaut Keanu Reeves

28.01.2010

Není snadné se v těchto dnech vyhnout narážkám na Avatara či přímému srovnávání s ním, ale dnes se ho pokusím nezmiňovat ;-). Budu dělat, že „lovestory ve vesmíru“ nazvanou Passengers považuji za… (více)

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama