Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (562)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

"Na to se nekoukej, to je o ničem", "naprostá ztráta času", takové a podobné věty jsem slyšel od kolegů v práci aj. Film už stažený, tak co s ním, smazat nebo to risknout? :-). Nerad, když už mám možnost něco shlédnout, se filmu zbavuju na doporučení ostatních, mám svůj pohled a nerad si nechávám filmy hodnotit od jiných, nebo alespoň nesoudím tak, jak vidí druzí. U Šmoulů jsem rád, že jsem dal na sebe a na film se podíval. Jde o svěží půlanimák (jak podobným filmům říkám), který mne dost často rozesmál. Není tak vtíravý, jako jiné kousky. Počítačoví Šmoulové vypadají pěkně a jsou tak hezky podobní kreslenému originálu. Gargamel jako jediná postava z kreslené pohádky má tady reálnou podobu a Hank Azaria byl v této roli bezkonkurenční. Nebýt jeho, pak by to možná za ty řeči kolegů stálo, ale s ním jsem se slušně pobavil. Gargamel v jeho podání = BOMBA! :-D. Šmoulové tak dle mého dokážou zaujmout vaše děcka a vám věřím, nebude vadit těch pár minut sledovat ty malé modrásky po jejich boku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak bych výsledek vnímal být mi deset let. Ostatně někdo na seriálu vyrostl, jiný hopsal u pološílených šmoulích songů, další modré špunty skoro nezná. Trikové stránce asi moc vytknout nelze, živí herci naopak docela děsí a přidanou hodnotu hledat nemůžeme. Ale beru, že nejedna rodinka se nad padajícím popcornem a ulepenou Colou dokonale bavila. Nekritizuju a rozhodně ani nezávidím. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mně se na Šmouly nechce házet špína. Jako malej jsem je měl docela rád. Takže i z toho důvodu jsem na zfilmovanou podobu byl docela zvědavej. A musím říct, že mi nevadila. Dětem podle mě udělá velkou radost, dospělej si u ní alespoň odpočine. Co víc chtít? Mimochodem, taky jste přemýšleli nad tím, jak to Šmoulinka musí mít v tý partě sakra těžký? No co, hlavně když umí vařit makarony a ví, kdy má být řádně voda osolena.... ()

packa 

všechny recenze uživatele

Přehrávající Azaria se s přimhouřením oka snést dal, manželé Winslowovi byli hrozní, ale suverénně nejstrašnější byli ti modří trpaslíci. Chyba bude nejspíš v předloze, něco takového snese televizní obrazovka v kreslené dvacetiminutové epizodě, ale jako hraný celovečerní film pro velké plátno námět neobstojí. Nebo že by byla chyba ve mně? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čudujem sa veľmi nízkemu ohodnoteniu tejto filmovej verzie Šmolkov. Podľa mňa je to nezaslúžene. U tohto žánru ide predovšetkým o zábavu a tej je tu vrchovate. Ja s deťmi sme sa neskutočne bavili pri množstve komických scénok, hlavne s Gargamelom. Navyše dej je podfarbený peknou hudbou. Je tu aj nejaké to poučenie pre deti, takže ja som maximálne spokojný. Už teraz sa tešíme na pokračovanie. Vrelo odporúčam všetkým rodičom. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Jde o druhý film Rajy Gosnella, který je hranou adaptací animováného seriálu Williama Hanna-Josepha Barbary. První byl Scooby-Doo (2002). (EbiGuetta)
  • Muž, který "ubytuje" Šmouly, se jmenuje Patrick, tedy stejně jako jeho dabér Neil Patrick Harris. (cze.Oi)
  • Datum americké premiéry se změnilo celkem třikrát, nakonec Columbia Pictures zveřejnily konečné datum světové premiéry filmu na 29. července 2011. Původně se čekalo, že by film Šmoulové mohl výdělkem konkurovat filmu Kovbojové a vetřelci (2011), ale Šmoulové nakonec byli poraženi a vydělali “pouze” 35,6 milionů amerických dolarů, kdežto Kovbojové a vetřelci (2011) vydělali 36, 4 milionů amerických dolarů. Celosvětově film Šmoulové vydělal 550 milionů amerických dolarů. (Danny F.)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama