Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (962)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Priemerná klasifikácia u mňa prevláda v prvom rade preto, lebo som žiaľ podvedome neišiel na nového Gilroya, ale práve naopak, na dodatkového Bourna. V tejto súvislosti to zjavne nevychádza, nič predmetné sa (okrem zmeny interpretačnej filozofie) do trilogických highlightov nepridáva, bezbranosť vo vytvorení významovo osožného sequelu sa za pilulky schováva a skôr než sa dostavia kinetické úryvky odvolávajúce sa na Greengrassa, nejedna oprávnená domnienka o zbytočnosti sa vynára. V rade druhom si popri spätnom obzretí do rozvíjajúceho sa portfólia tohto zručného (už nielen) pisálka dovolím tvrdiť, že ide zatiaľ o jeho najslabší kúsok, ktorý je síce zas formálne ošéfovaný, no na rozdiel od elegantne kamuflovaného a dôvtipne odohraného mariáša (s pružnou percepciou naračných finesov v) "Duplicity" alebo chirurgicky chladného, ale predsa fenomenálne (zžieravo) spracovaného "Michaela Claytona", nijak extra inovatívny. Moderné retro, ktoré má najbližšie k Limanovmu "Bourne identity", kedy sa pretínajú klasické postupy špionážných sedemdesiatok a trend telesnosti/kontaktnosti novodobých akčňákov. Je to taká implicitná pastiš, kde-tu sympaticky trúfalá i šantivá, sem-tam divne strnulá, umrtvená a (pri spáchaní slovakistického barbarstva) neutrálne nenudná, inu spisovne, obyčajne zábavná. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Gilroyův Odkaz posílá sérii kvalitativně zpět za Agenta bez minulosti! Natočit za 125 milionů$ film o pouhých čtyřech super dlouhých scénách - kde se hodně mluví, podivně flashbackuje (aby mohlo dojít k "osudovému" propojení postav a situací) a esa se tahají, jak králíci z klobouku mající podobu sprintujícího záporáka bez mozku - je umění. To vše ve 134 minutovém filmu o agentovi, který se honí za pilulkou, protože ta jediná ho může udržet inteligenčně nad šedými vodami (pod)průměru. Aspoň, že ten Jeremy Renner je řízek! Zbytečný přívěsek k jinak perfektní trilogii. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Po dvojce, která byla precizní ve své odtažité dokumentární formě a trojce, která se dokonalost pokoušela dohnat ještě výše a selhala na ní, se Bournův odkaz vrací k čistě filmovému přístupu, což je jednoznačně dobře, protože jinak moc nového nepřináší. Pravdou nicméně zůstává, že Gilroy není idiot, řemeslo okoukal dobře, umí přijít s novými nápady (v rámci možností), umí vykouzlit výtečné kamerové blbůstky a kdyby trochu přidal na tempu, mohlo by se to i pomalu začít blížit Bournovu mýtu. Takhle to zůstává v jiné hvězdičkové sféře, ale špatné to není, naopak... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neurážajúci, ale miestami nudný a nezáživný rip-off, ktorému Jeremy Renner rovnakou mierou nepomáha, ako neubližuje. To Edward Norton, za bežných okolností veľmi nepríjemný chlap, je fajn; do bourneovského univerza bez problémov zapadol. Rozhodne však nepoteší otravná hysterka Rachel Weisz a tradične bourneovsky nezrozumiteľný scenár. Akcia mdlá, hoci originálna (áno, dá sa to navzájom pekne skombinovať). Renner je smoliar: síce je v Avengers, tam ale patrí k otloukánkom bez mimoriadnych schopností, mal striedať Toma Cruisea v sérii Mission: Impossible a nevyšlo mu to a jeho pokus o striedanie Matta Damona v bourneovkách sa zasekol pri jednotke. Diváci snímku neprijali zle (rozpočet 125,k celosvetová tržba 267), i tak sa ale nepokračovalo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JASON BOURNE BYL ŠPIČKA LEDOVCE....“ /// Rozporuplný pocity jako už dlouho ne. Fajn je dlouhatánskej úvod, kdy kecy (chápu, že musej něco vysvětlit) střídaj hory, hory kecy, až to celý přejde do téměř dokonalýho napínavýho akčňáku. Tuny osvětlujících informací – s tím zase takovej problém nemám. Přes všechnu dobrou akci - v létě, v zimě, v autě, na motorce, pěšky…. čovek zjistí, že je to vlastně jen taková hra na honěnou, prošpikovaná supertajnejma kydama, který jsem už možná i někde (někdy) slyšel. Kvůli Rennerovi bych strašně chtěl fláknout 4*. Ale nějak to ze mě nejde. Fakt! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V ,,kolbence“ do mě rvou modrý prášky. 2.) Zajímá mě co se dělo potom, když ty čuráci sejmuli Simona Rosse. 3.) Su zamilovaná(nej) do Jeremy Rennera. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Pri natáčaní náročných scén na motorkách mali tvorcovia šťastie, pretože Jeremy Renner (Aaron Cross) je vášnivý motorkár. Medzi prestávkami v natáčaní na nej predvádzal všelijaké kúsky. (gogo76)
  • Počas letu ponad Tichý oceán sedia hlavní aktéri v lietadle typu Boeing 747. Po pristáti však vystupujú z lietadla Boeing 777. (MikaelSVK)
  • Postava Aarona Crosse (Jeremy Renner) se nikdy neobjevila v žádné z knih ze série o Jasonu Bournovi. (ČSFD)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama